Türkiye’de Konut Satışları Tavan Yaptı: İpotekli Satışlar %182,8 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında 112 bin 173 konut satıldığını açıkladı. İpotekli konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %182,8 oranında artarak 16 bin 726’ya ulaştı. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %14,9 olarak kaydedildi. Diğer konut satışlarında ise 95 bin 447 satış gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2025’e ait konut satış verilerini açıkladı. Türkiye genelinde Ocak ayında toplam 112 bin 173 konut satıldı. İpotekli konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre %182,8 oranında artarak 16 bin 726’ya yükseldi. İpotekli satışlar, toplam konut satışlarının %14,9’unu oluşturdu.
İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI İLK ELDE REKOR KIRDI
Ocak ayında, ipotekli konut satışlarının 3 bin 856’sı ilk el olarak gerçekleştirildi. Bu da, ipotekli satışların büyük bir kısmının yeni konutlardan oluştuğunu gösteriyor. İpotekli konut satışlarının payı, toplam satışlarda önemli bir yer tutarak, konut piyasasında artan talebin bir göstergesi oldu.
DİĞER SATIŞLARDA DA ARTIŞ
Diğer satış türlerinde de artış görüldü. Ocak ayında 95 bin 447 konut, diğer satışlar sonucunda yeni sahiplerine kavuştu. Bu tür satışlar, toplam konut satışlarının %85,1'ini oluşturdu. Geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla diğer satış türleri %28,3 oranında arttı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.