Malatya
17 Haziran, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.77
  • EURO
    35.17
  • ALTIN
    2447.2
  • BIST
    10471.32
  • BTC
    66341.33$

Türkiye’nin her yerinde geçerli! Müze kartı almak için neler gerekli?

Türkiye’nin her yerinde geçerli! Müze kartı almak için neler gerekli?
Türkiye’nin yer yerinde geçerli olmak üzere kullanılan müze kart ile birlikte tasarruf etmek mümkün. Müzeleri ve bazı sahil kesimindeki antik kentleri bu kart ile gezmek oldukça masrafsız. Fakat bu kartı almak için belli adımları gerçekleştirmek gerekmektedir.

Girişlerin ücretli olduğu müze alanı gibi yerlerde geçerli olmak üzere kullanılan müze kartı ile tasarruf edebilir ve bir yıl süre ile sınırsız bir şekilde kullanmak mümkün. Ören yeri, müze ve saray gibi yerlerde indirimli müze kartı sahibi olmayan kişiler, bilindiği üzere ücret ödemektedir. Sanat ve tarih tutkunları için vazgeçilmez olan bu kart, Türkiye’de üç yüzden fazla mekanı ücretsiz gezme imkanı sunuyor. Kart çıkarmak için ise öncelikle ‘Kart Basım İstasyonları’ merkezine giderek başvuruda bulunulması gerekiliyor. Başvuru işlemleri ise oldukça basit.

Başvuru işlemleri sırasında yanınızda mutlaka T.C Kimlik Kartı, sürücü belgesi ya da pasaport bulundurma zorunluluğu var. Başvuru sonrasında ise kartın teslim edilme süresi yaklaşık olarak bir dakikadır. Herhangi bir yere gitmeden başvuru yapmak isteyen kişiler için ise online başvuru sistemi mevcut. Online ödeme sistemini kullanarak sahip olacağınız müze kart, tarafınıza beş gün içerisinde iletilecektir. Kartın yanınızda olmadığı durumlarda ise maalesef ücretsiz girişlerden yararlanmak mümkün olmamaktadır. Eğer öğrenci müze kartı çıkarmak isterseniz öncelikle öğrenciliğinizi kanıtlamanız gerekmektedir. Direkt başvuru esnasında yanınızda mutlaka öğrence belgesi ya da öğrenci kimlik kartı bulunması önemli. Aksi taktirde öğrenci kartından yararlanmaya hak kazanılmamaktadır.

MÜZE KARTI BU KİŞİLERE ÜCRETSİZ

Müze kartının ücretsiz olduğu kişiler de bulunmaktadır. Bu kişiler arasında ise; 17 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, şehit, gazi ve gazilerin yakınları, engelli vatandaşlar ve refakatçıları, er ve erbaşlar, Kültür ve Turizm Bakanlığında görev yapan personeller ve aileleri ve basın kartı bulunan kişiler yer almaktadır.

MÜZE KARTI ÜCRETİ NEDİR?

Bilindiği üzere başvuru esnasında bir yıllık müze kartı karşılığında belli bir ücret ödenmektedir. Bu ücret ise 60 TL olarak belirlenmiştir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!