dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9065.71
  • BTC
    69661.19$

Turnuva, sona erdi


Turnuva, sona erdi
Malatya'da kamu kurumları arasında düzenlenen 'Benim için oyna dostluk kazansın' futbol turnuvasının şampiyonu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.
Narin

HABER MERKEZİ / MALATYA

Malatya Yetiştirme Yurtlarında Ayrılanlar Derneği (YADER ) tarafından organize edilen 'Benim için oyna dostluk kazansın' futbol turnuvası oynanan final maçıyla sona erdi. YADER tarafından yetiştirme yurtlarına ve koruyucu aile hizmet modeline farkındalık oluşturmak amacı ile organize edilen turnuva nefes kesen maçlara sahne oldu. Sponsorluğunu CMS çağrı merkezinin yaptığı turnuvanın final maçı Yeşiltepe Ampute Futbol Sahası'nda oynandı. Final maçında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi-112 Hızır Acil Gurup Başkanlığını 2-0 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

turnuva

KATILIMCI KURUMLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Oynanan final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara ödüllerini Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, TFF Malatya Bölge Müdürü ve TASKK Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Eserdi ve yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar takdim etti. Bütün katılımcılara ve katkı sağlayan kurumlara plaket ve kupa takdim edildi. Kupa töreni sonrası konuşan, Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, yetiştirme yurtlarına ve koruyucu aile hizmet modeline farkındalık oluşturmak amacı ile turnuvayı organize eden Malatya Yetiştirme Yurtlarında Ayrılanlar Derneği'ne ve katılımcılara teşekkür etti. Turnuvanın çok anlamlı bir amaç için gerçekleştiğini ifade eden Bulut, "İl Müdürlüğü olarak bizim amacımız yuva ve yurtlarda çocukların kalmaması, her çocuğun sevgi dolu bir ailede büyümesi için faaliyetler yürütmek. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Koruyucu aileliği lütfen fark edin, koruyucu ailelik diye bir kavram olduğunu lütfen öğrenin" diye konuştu.

turnuva2
turnuva1

Kupa finalinin ardından takım temsilcileri, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar ve protokol üyeleri fotoğraf çektirdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!