dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63098.151$

Üç direk bir gol yapmadı


-SESLİ MAKALE-
Mehmet Ayhan yazdı
Narin

YORUM ANALİZ: MEHMET AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 32. haftasında konuk olduğu Göztepe'yle golsüz barabere kaldı. Doğunun Kaplanları, baştan sona heyecan içinde geçen maçta 3 kez direğe takıldı. 90 dakikanın sonunda 40 puana ulaşan Malatya temsilcisi an itibariyle 10. basamağa kuruldu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 12 Mayıs'ta Galatasaray'ın misafiri olacak.

aa11

İLK 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK

Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, evinde golsüz sona eren Akhisar maçının ilk 11'inde 2 değişikliğe gitti. Takımı için önemli bir yetenek olan Michael Pereira ile Murat Yıldırım'ın yerlerine Sadio Diallo ve Eren Tozlu şans yakalayan isimlerdi.

aa12

4'LÜ SAVUNMADA ISRAR

Erol Bulut, Akhisar maçındaki dizilişinden Ege temsilicisi karşısında da vaz geçmedi. Dörtlü savunmada ısrar eden başarılı hoca, öğrencilerini 4-1-4-1 tertibiyle sahaya sürdü. Kalenin sahibi Fabien Farnolle idi. Son üç maçtır deplasman galibiyetine hasret kalınması da Bulut'u önce gol yememe fikrine yönlendirdi. Savunmanın solunda Aly Cissokho, sağında Issam Chebake konuşlandı. Sadık ve Mina da bu ikiliye destek verdi.

aa13

ADEM'İN YÜKÜ BÜYÜK'TÜ

Savunma dörtlüsünün hemen önünde Azubuike Okechukwu maestro görevini üstlendi. Hücumda Adem Büyük, Sadio Diallo, Aytaç Kara ve Eren Tozlu, Khalid Boutaib'i gol için beslemeye çalıştı. Esame listesinin yedekleri arasında ise Ertaç Özbir, Doria, Berk Yıldız, Rahman Buğra Çağıran, Mustafa Eskihellaç, Nacer Barazite, ve Gilberto'nun isimleri yazılıydı. Malatya temsilcisi, Pereira olmayınca özellikle Adem Büyük'ün üzerinden atak geliştirmeye çalışınca bu oyuncunun yükü arttı.

aa14

ISSAM CHEBAKE DİREĞE TAKILDI

Süper Lig'in iki yeni takımını karşı karşıya getiren maçın ilk devresinin ilk dakikalarında Göztepe ev sahibi olmanın da avantajıyla hücümda Evkur Yeni Malatyaspor'u zorladı. Konuk ekip de iyi savunmayla buna karşılık veren görüntüdeydi. Doğunun Kaplanları bire birde etkili hamleleriyle bilinen Pereira'nın eksikliğini çok hissettti. İlk kez 25. dakikada çok adamla hücuma kalkan Erol Bulut'un takımı Aly Cissokho ile neticiye ulaşamadı. Ege ekibini, kısa pasla topu dolaştırarak üç dakika baskı altına alan Yeni Malatyaspor, 34'te Issam Chebake'nin vuruşunda direğe takıldı. Bu dakikadan sonra maçın da temposu arttı. Ligde iki golü bulunan Eren Tozlu'nun bir şutu da dışarı gitti.

aa15

BU KEZ ADEM, YİNE DİREK

Evkur Yeni Malatyaspor ikinci devreye de ilk yarıdaki tertibiyle başladı. Rakibinin hücumdaki etkinliğini kırma başarısı göstermesinin yüksek moraliyle çıkan konuk takım, 56'da ikinci kez gole çok yaklaştı. 56'da Adem Büyük'ün vuruşunda yine direk engeline takıldı. Bu dakikanın ardından Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna Demba Ba'yı oyuna alarak ilk hamlesini gerçekleştirdi.

aa16

VE İZMİR'DE ÇİZGİ TARTIŞMASI

64'te Eren'in kafa vuruşunda Beto topu kontrol etti ancak, meşin yuvarlağın çizgiyi geçip geçmediği tartışması yaşandı. 68'de bu kez de Khalid Boutaib direğe nişanladı ancak sonrasında ofsayt bayrağı kalktı. 71'de önce Demba Ba ardından Halil'e Farnolle geçit vermedi. 78'de Sadık'ın, Nabil Ghilas'ın şutunun önüne yatması, muhtemel bir tehlikeye engel oldu. 68'de Eren-Gilberto, 80'de Sadio Diallo-Rahman Buğra değişikliği yorulan takımın dinamizmini artırdı. Son 5 dakikada iki takım da skoru değiştirmek için tempoyu artırdı. 90'da Adem'in düşürülmesiyle kazanılan frikikte Aytaç sonuç alamadı.

aa20

ÇABALAR GOL GETİRMEDİ

Genel analize gelince… Göztepe, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında agrasif futbol denemeye çalıştı. Ancak misafir ekip buna müsade etmeyeceğini gösterdi. Üçü çok net olmak üzere sayısız fırsattan yararlanamayan Erol Bulut'un talebeleri, ilk devrede savunmada daha etkili taraftı. Ayağa oynayarak daha güvenli bir mücadele örneği sergiledi. Adem maçın yıldızıydı. Topu tuttu, gerideki ve ilerideki arkadaşlarıyla senkronize şekilde hareket etti, takımını hücuma yerleştirdi ve Khalid Boutaib'in daha etkili kullanılmasını sağladı. Tüm çabaya rağmen ortaya 0-0'lık bir eşitlik çıktı.

aa19

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!