Malatya
27 Ağustos, 2025, Çarşamba
  • DOLAR
    41.04
  • EURO
    47.75
  • ALTIN
    4456.9
  • BIST
    11.53
  • BTC
    111363.34$

Ücretsiz hizmette!


Ücretsiz hizmette!
Malatya’nın Darende İlçesi Balaban Mahallesinde Kayısı eleme, boylandırma, çekirdek kırma, ayıklama tesisi ücretsiz olarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

HABER MERKEZİ-DARENDE 

Kayısı makinası ücretsiz hizmete sunuldu.

"ÖRNEK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK"

Balaban Mahallesi Muhtarı Cemal Çelebi yaptığı açıklamada, “Hemşehrilerime, yöre halkına bir söz vermiştim. Bu söz çiftçilerimizin memleketimin ümidi olan Kayısı ya değer katacak “Kayısı Yıkama-Eleme-Boylandırma, Çekirdek Kırma ve Soğuk Hava Deposu Projesini” memleketime kazandırmaktı. Darende Gökpınar Sulama Projesi ile verimli tarım alanları oluşan Darende ilçesi Balaban Mahallesinde tarımsal gücü ve kayısı potansiyelini harekete geçirmek için çaba gösterdim. DAP İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde örnek çalışmalar gerçekleştirdik. 5 yılımı bu projenin hazırlanması, yer tahsisini gerçekleştirmek, DAB tan destek almak, müteahhit firmaların işlerine yardımcı olmak, Büyükşehir ile ilçe mahalle muhtarlığı olarak kendi imkanlarımla çiftçilerimizin rahatı ve hizmet alması için yaklaşık 400 bin TL ye mal ettiğim Kayısı Yıkama-Eleme-Boylandırma, Çekirdek Kırma Projesini hayata geçirdim” ifadelerini kullandı.
Balaban Mahallesinde Kayısı eleme, boylandırma, çekirdek kırma ayıklama tesisi ücretsiz olarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!