dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63119.150$

UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu


UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpleri açıkladı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpleri açıkladı. 

EYMS UEFA LİSANSI ALMAYA HAK KAZANDI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'den Akhisarspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Trabzonspor ile Spor Toto 1. Lig'den Giresunspor ve İstanbulspor'un UEFA Lisansı almaya hak kazandığını açıkladı. 

TFF TARAFINDAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

"TFF Kulüp Lisans Kurulu yaptığı toplantıda lisans adayı kulüpleri; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda aranan Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali kriterleri yönünden inceledi ve 2019-2020 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi. 
Yapılan incelemeler sonucunda 20 Kulübün UEFA Lisansına başvurduğu görülüp, bunlardan Spor Toto Süper Lig'den Akhisarspor, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Trabzonspor ile Spor Toto 1.Lig'den Giresunspor ve İstanbulspor UEFA Lisansı almaya hak kazandı. 
Ulusal Kulüp Lisans başvurusunda bulunan 52 kulübün dosyaları üzerinde yapılan inceleme sonucunda; Spor Toto 1. Lig'den Altınordu, TFF 2. Lig'den Etimesgut Belediyespor, Hacettepe Spor, Kırklarelispor ve Niğde Anadolu Futbol Kulübü kulüpleri Ulusal Lisans almaya hak kazandı. 
Buna göre; 14 Kulüp UEFA Lisansı, 5 Kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı. 
TFF Kulüp Lisans Kurulu TFF 2. Lig'den TFF 3. Lig'e düşen 6 kulübe, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın 26/3. maddesine göre herhangi bir yaptırımın uygulanmamasına karar vermiştir. Kurul, kalan 47 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı." 

"KULÜP ADINA SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıkladığı UEFA lisans alan takımlar arasında yer alan Evkur Yeni Malatyaspor'da Kulüp Genel Müdürü Selçuk Günaydın, bu durumun kulüp adına sevindirici olduğunu ifade etti. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) UEFA lisansı alan kulüpleri açıkladı. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Ankaragücü, BB Erzurumspor, Bursaspor ve Demir Grup Sivasspor, UEFA lisansı alamadı. Süper Lig'den Akhisarspor, Konyaspor, Alanyaspor, Beşiktaş, Rizespor, Malatyaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Kasımpaşa, Başakşehir, Trabzonspor ise UEFA lisansı almaya hak kazandı. Evkur Yeni Malatyaspor'da UEFA Lisansı almasıyla ilgili konuşan Kulüp Genel Müdürü Selçuk Günaydın, kulüp adına sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. 

2005_79

"İÇERİSİNDE FARKLI KRİTERLERİ ULUNDURAN BİR MEKANİZMA"
Yeni Malatyaspor kulübü olarak daha önce de UEFA Lisansı alma hakkı elde ettikleri aktaran Günaydın, “UEFA Lisansı alınması konusu içerisinde farklı kriterleri bulunduran bir mekanizma. Burada kulübün ekonomik durumundan tutunda, kurumsal yapısına kadar bir çok maddede çok detaycı davranılıyor. Bu anlamda kulübümüz adına mutluluk verici bir olay” diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!