Urfalı kebapçıların sır gibi sakladığı pişirme tekniği. Evde Urfa kebabı yapmak bu kadar kolaymış

Urfa kebap tarifi en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Kebap çeşitleri başta Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında severek tüketiliyor. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik kullanılan kıyma çeşididir.
Urfa kebabı, Şanlıurfa ve çevre illere özgü bir kebap türüdür. Kebabın tarihi, Orta Doğu'da ateşle et pişirmenin tarihine kadar uzanmaktadır. Urfa kebabı, Orta Doğu'da yaygın olarak tüketilen kebap türlerinden biridir.
Urfa kebabının ilk olarak ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, 16. yüzyıldan kalma bazı kaynaklarda Urfa kebabından bahsedilmektedir. 16. yüzyılda yaşamış olan Evliya Çelebi, Seyahatname adlı eserinde Urfa kebabından övgüyle bahsetmiştir.
Urfa kebabı, 19. yüzyılda özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'da popüler hale gelmiştir. Urfa kebabı, günümüzde Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde de sevilerek tüketilmektedir.
Urfa kebabının en önemli özelliği, zırhta çekilmiş kıyma ile yapılmasıdır. Zırh, eti daha ince ve daha lezzetli hale getiren bir alettir. Urfa kebabı, ayrıca Adana kebabından farklı olarak daha az yağlı bir kıyma ile yapılır.
Urfa kebabı, genellikle pide, lavaş veya ekmekle servis edilir. Ayrıca, yanında soğan salata, domates sosu ve biber sosu da servis edilebilir.

MALZEMELER
1 kg az yağlı kıyma
50 gr çekilmiş kuyruk yağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber

TARİF
Soğan ve sarımsak rendelenir.
Tüm malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırıp yoğurun.
10 dk boyunca yoğurun.
Hazırladığınız harcı parçalara bölerek şişlere uzun şekilde el ile yapıştırın.
Bir mangalda, yağlı kağıtta fırında ya da bir tavada kızarana kadar pişirin.
Urfa kebabınızı ister pilav ve salata ister dürüm şeklinde sunabilirsiniz.
Kaynak: Mynet.com.tr
Derleme: Malatyatime.com
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 1ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.