Uzman Açıklamaları Net: Akçadağ'da Yaşanan Deprem Malatya Fayıyla İlgili Değil!

Bugün Malatya'nın Akçadağ ilçesi yakınlarında meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem, bölge halkı arasında çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Ancak, deprem uzmanı Paleosismolog Ramazan Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar, bu depremin Malatya Fayı ile bir ilgisi olmadığını ve bağımsız bir olay olarak değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koydu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Akçadağ ilçesinin 20 kilometre güneybatısında, Çevirme civarında 4.0 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin saati 12:02 olarak kaydedildi ve yerin 10,31 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Neyse ki, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.
MALATYA FAYI İLE İLGİSİ YOK, DEDİ.
Deprem uzmanı Ramazan Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu depremin Malatya Fayı ile bir ilgisi olmadığını belirtti. Demirtaş, "Akçadağ'ın 20 kilometre güneybatısında, Çevirme civarında meydana gelen bu 4.0 büyüklüğündeki deprem, tetiklenmiş bağımsız bir depremdir. Malatya Fayı ile hiçbir ilgisi yoktur," dedi. Demirtaş ayrıca, 6 Şubat 2023'te Çardak'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki büyük depremin ardından bölgede 3.0 ila 5.7 arasında değişen 830 artçı ve tetiklenmiş bağımsız depremin yaşandığını hatırlattı. Bu yeni deprem de bu süreçte meydana gelen bağımsız sarsıntılardan biri olarak değerlendirildi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.