dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63748.040$

Vali Baruş: Bayramı huzur içinde idrak ediyoruz


Vali Baruş: Bayramı huzur içinde idrak ediyoruz
Malatya protokolü ile vatandaşlar, düzenlenen programda bir araya gelerek bayramlaştı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya protokolü ile vatandaşlar, düzenlenen programda bir araya gelerek bayramlaştı. Malatya Valiliği'nin öncülüğünde, Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile resmi bayramlaşma töreni tertiplendi. 

4000_13

TÖRENE KATILANLAR
Bu yıl il kez 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşmaya, Gençlik ve spor Bakan yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Hançeri Sayan, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile resmi kurumların müdürleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

4001_8 

GÜRKAN: "RAMAZAN BAYRAMINI MİLLETÇE COŞKU İÇİNDE KUTLUYORUZ"

Bayramlaşma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Ramazan Bayramının ülkemize ve İslam alemine barış, huzur getirmesini öncelikle temenni ediyorum. Bayramlar bildiğiniz gibi, milletlerin, ümmetlerin önemli gün ve olayları, zamanı gelince Milletçe, ülkece sevgi ve mutluluk içerisinde kullanılan günlerdir. Ramazan Bayramı da bu güzel günlerden bir tanesidir. Bugün, 15 Temmuz meydanında Ramazan Bayramını tüm milletçe coşku ve sevinç içerisinde idrak ediyoruz. Bu konuda Valimize de teşekkür ediyorum. Hakikaten meydan anlamında bütün Malatya'yı kucaklayacak ve Malatya'nın bütün fotoğrafının yansıtıldığı bir meydanda, Ramazan Bayramını kutluyoruz. Hakikaten meydana sığmadık. Bundan sonraki süreçte daha yeni tedbirler almak sorumluluğumuz olduğu kanaatindeyim" dedi.

4002_6

VALİ BARUŞ BİRLİK VE BERABELİK MESAJLARI VERDİ

Malatya Valisi Aydın Baruş ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Bugün çok mutluyuz. Huzur ve mutluluk içerisinde bu güzel bayram günlerini idrak ediyoruz. Ramazan ayı gibi yardımlaşmanın, dayanışmanın zirveye çıktığı bir ay olan kutsal günleri tamamladık. Cenab-ı Mevla'nın bize hediyesi olan bu güzel günlere sağlık içerisinde ulaştık. Burada gözlemlediğimiz, kardeşlik ve dostluk havasının Bayram'dan sonrada devam etmesi en büyük temennimizdir. Çünkü ülkemizin, Malatya'mızın her zaman buna ihtiyacı var. Bizler birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olursak, birbirimize sımsıkı sarılırsak, aramızdaki küskünlükleri, dargınlıkları unutur ve ülkemizin idealleri olan hedefler doğru hep birlikte çalışırsak bizden mutlusu olmaz. Hakikaten de lider bir ülkenin mensubu olmanın gururunu hisseden insanlar oluruz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Böyle bir yoğun teveccüh olacağını bilseydik bir kaç çadır daha kurdurduk buraya. İnşallah bundan sonraki bayramlarda daha fazla Malatyalıyı aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu. 

ÖTE YANDAN BAŞKAN GÜDER BAYRAMLAŞMA TÖRENLERİNE KATILDI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir dizi bayramlaşma programına katıldı. Başkan Güder, ilk olarak Ulu Cami'de Bayram Namazı'nı kıldı, ardından vatandaşlarla bayramlaştı. 

4003_5

"KARA BULUTLARIN DAĞILMASINI DİLİYORUM"
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde güne bayram Namazı'nı Ulu Cami'de kılarak başladı. Bayram Namazı sonrası cami cemaati ile bayramlaşan Başkan Güder, daha sonra Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindekilerle birlikte Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Başkan Güder, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, “Battalgazi ilçesinde bir ilki başlatalım dedik. Eskimalatyalı kardeşlerimizle Kervansaray'da bir araya gelip, Bayram'ın ilk günü sevincimizi burada paylaşalım istedik. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bayramınız mübarek olsun. Rabbim, bu bayramınızı en güzel bayram kılsın. Gelecek bayramlara sağlıklı bir şekilde ulaşmanızı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ülkemiz üzerindeki karabulutların dağılmasına bu Bayram vesile olsun” şeklinde konuştu. 

4004_4

"GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA BAŞLATALM İSTEDİK"
Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ise, “Değerli hemşehrilerimin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Battalgazi'de bir geleneksel bayramlaşma programı başlatalım düşüncesiyle böyle bir faaliyetin içerisine girdik” diyerek, bayramlaşma programına katılan vatandaşlara teşekkür etti. 

4005_2

AK PARTİ'DE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ...

AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından bayramın birinci günü bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma da ana gündem ise 23 Haziran'da İstanbul'da yapılacak olan seçimler oldu. 

TÖRENE KATILANLAR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında yapılan bayramlaşma törenine AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı. 

4000_14

BAYRAMLAŞMANIN ANA GÜNDEMİ İSTENBUL SEÇİMLERİ OLDU
Programda ilk olarak söz alan İl Başkanı, Ramazan Bayramını tebrik ederek, “Allah nice bayramlarda bizleri buluştursun. İnşallah tüm Müslümanların bayram tadında kutladığı bayramlarda buluşmak üzere Allah birliğimizi beraberliğimiz daim etsin.“ ifadelerini kullandı. 
Başkan Koca, 23 Haziran'da İstanbul'da tekrarlanacak olan Büyükşehir Belediye seçimlerine de değinerek “İstanbul'da oy kullanacak hemşehrilerimiz varsa onların oylarını kullanmaları noktasında ricacı olalım, ısrarcı olalım ve bir oy bir oydur diyerek oylarımıza sahip çıkalım. İnşallah sadece bizler değil eşimiz, dostumuz bayramlaşmak için Malatya'da gelmiş arkadaşlarımız varsa onların seçimlerde oy kullanmalarını sağlamaya gayret edelim” şeklinde konuştu. 

4002_7

GÜDER: "BAYRAMIN ÜZERİNE BİR BAYRAM DAHA İLAVE ETMEK İSTİYORUZ"
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise bayramların kırgınlıkların ve küskünlüklerin ortadan kalktığı günler olduğunu dile getirerek “Bu bayramın mazlumların üzerinde zulmün ortadan kalktığı bayram olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah 23 Haziran'da yaparsa biz yaparız sloganıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını da kazanarak Ramazan Bayramın üzerine bir bayram ilave ederek yolumuza devam etmek istiyoruz. Ramazan bayramınız en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

4003_6

ÇINAR: "SEÇİMLERE YOĞUN ÇALIŞMAMIZ LAZIM"
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'da herkesin Ramazan Bayramını kutlayarak “Birlik beraberlik içerisinde dolu dolu bir Ramazan ayını geçirdik. Bayramlar küskünlerin ve kırgınlıkların sona erdiği günlerdir. 23 Haziranda İstanbul'da seçimi var, seçimlerde çok yoğun bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Bayramdan sonra bizlerde İstanbul'da hem şehirlerimize bir araya gelerek oradaki seçim çalışmalarına aktif bir şeklinde katılacağız. Sizlerden istirhamım herkes yakınına, eşine, dostuna arkadaşlarına destek istemeleridir” dedi. 

GÜRKAN: "PAZARTESİ İSTANBUL'DA OLACAĞIZ"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Bayramın tüm İslam alemine barış ve mutluk getirmesini temenni ederek, “Ramazan Bayramın huzur barış getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. Gürkan, 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul'daki seçimler ile ilgili önümüzdeki Pazartesi İstanbul'da olacaklarını belirterek, “Hemşehrilerimizle, hemşehrimiz olan iş adamlarıyla toplantı yapacağız. Sizlerden destek istiyorum” diye konuştu. 

4004_5

ÇAKIR: "23 HAZİRAN'DA MUTLAKA OY KULLANILMALI"
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise Ramazan Bayramı'nın İslam coğrafyasına huzur ve barış getirmesini temenni etti. İstanbul'da tekrarlanacak seçime de değinen Çakır, "İstanbul'dan Malatya'ya gelmiş bütün hemşehrilerimizin 23 Haziran'da mutlaka oy kullanmalarını istirham ediyorum, bu çok önemli. İstanbul seçimi, Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi ve yoluna devam etmesinde çok önemli bir dönüm noktası, önemli bir başlangıç olacak" dedi. 

TÜFENKÇİ: "İSTANBUL'U MODEL OLARAK ALIYORLAR"
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de İstanbul seçimlerine değinerek, “Önümüzde önemli bir İstanbul seçimi var. Türkiye üzerinde oyunlar oynayanlar, İstanbul'u model olarak alıyorlar. Türkiye'yi bu anlamda sıkıştırmak cihetine gidiyorlar. Esasında İstanbul'da yapılan yerel bir seçim ama baktığımız zaman Avrupa ve dünya oraya kitlenmiş vaziyette, birçok ilgili ve ilgisiz insanlarla İstanbul seçimlerine yoğunlaşmışlar. Bu noktada teşkilat mensuplarımız ve hemşehrilerimiz İstanbul seçimlerinin önemini düşünerek, duyarlı hareket etmeleri önemli" diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!