dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2486.7
  • BIST
    9539.69
  • BTC
    61413.91$

Vali Baruş: İnşallah bu kızım ileride güzel makamlara gelir


Vali Baruş: İnşallah bu kızım ileride güzel makamlara gelir
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Malatya Valisi Aydın Baruş, koltuğunu Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat'a devretti. Vali Aydın Baruş, 23 Nisan dolayısıyla İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı, Sadiye Ünsalan İlkokulu Müdürü Erhan Çolak, öğretmen Hacı Hüseyin Kılıç ve öğrenci Nida Uvat'ı kabul etti. Vali Baruş, ziyarette koltuğunu öğrenci Nida Uvat'a devretti.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Malatya Valisi Aydın Baruş, koltuğunu Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat'a devretti. Vali Aydın Baruş, 23 Nisan dolayısıyla İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı, Sadiye Ünsalan İlkokulu Müdürü Erhan Çolak, öğretmen Hacı Hüseyin Kılıç ve öğrenci Nida Uvat'ı kabul etti. Vali Baruş, ziyarette koltuğunu öğrenci Nida Uvat'a devretti. 

"VALİLİK MAKAMINI DEVRETMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM"

Burada konuşan Baruş, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Türk ve dünya çocuklarına armağanı olan büyük bir gün. Bugünde öğrencilerimizi misafir etmekten ve valilik makamını onlara devretmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah bu kızımı ileride bu makamlara oturan ve milletimize, cumhuriyetimize hizmet eden çok önemli bir makam sahibi olur" dedi. 

1002_224

"KAYISI SORUNU VE İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULURDUM"
Vali Aydın Baruş'tan koltuğu devralan Nida Uvat ise, "Biraz heyecanlıydım ama oturunca heyecanımı yendim. Bence her çocuk için böyle bir şey yaşamak çok mutluluk verici" şeklinde konuştu. Vali Baruş'un sorunlarını da cevaplayan Uvat, "Böyle bir görevde bulunmuş olsaydım eğitime katkıda bulunurdum. Malatya'nın ekonomisine katkı sağlardım. Kayısı ve işsizlik sorununu çözmeye çalışırdım. Çocuklar içinde ilkokullara akıllı tahta alırdım. Çünkü bazı çocukların akıllı tahtaya ihtiyacı var. Özellikle göz problemi olan çocuklar için. Birde dikkat eksikliği olan çocuklar için bir okul açardım ve ücretsiz yapardım" diye konuştu. 

Nida Uvat daha sonra, Sağlık İl Müdürü ile İl Emniyet Müdürü'nü telefonla arayarak, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

1003_176

BAŞKAN GÜRKAN KOLTUĞU ZEYNEP NEVA'YA DEVRETTİ
Devir teslim sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı Makamını Zeynep Neva Gitmez'e devrettik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı temsili de olsa böyle makamlarda görmek bizleri mutlu etmektedir. Eğitime büyük önem vermeli çocuklarımızı gelişen teknolojiye ayak uyduracak şekilde yetiştirmeliyiz. İnşallah öğrencimiz ileride ülkemize, memleketimize ve şehrimize güzel hizmetler üretir” ifadelerini kullandı. 

1002_221

23 NİSAN KUTLU OLSUN
Tüm çocukların ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Zeynep Neva Gitmez, Malatya'daki bütün çocuklar adına konuştuğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti. 

1003_173

GİTMEZ, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ
Gitmez, “Dünyada hiçbir ülkede çocuklara armağan edilen bir bayram yok. Bizlere bu bayramı hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarız. Ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocukların kardeşçe, mutlu, huzurlu ve sevdikleri ile birlikte güzel günler geçirmelerini diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” şeklinde konuştu. 

MİNİK BAŞKAN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERMEYİ İHMAL ETMEDİ
Konuşmasının ardından Belediye Başkanı olarak yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gitmez, Malatya'daki çocuklar için oyun alanlarının ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalara önem vereceklerini belirtti. Zeynep Neva Gitmez, Daha sonra Yol ve Altyapı Daire Başkanlığını arayarak bazı talimatlarda bulundu. 

1004_86

GÜRKAN GÜNÜN ANISINA HEDİYELER VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günün anısına öğrenci Zeynep Neva Gitmez'e, Okul Müdürü Hulusi Arıkan ile öğretmen Fatma Zehra Dursun'a çeşitli hediyeler verdi. 

BAŞKAN KAZGAN DA KOLTUĞUNU MELEK KARADOĞAN'A DEVRETTİ

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu geleceğin sahibi çocuklara bıraktı. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan koltuğunu Küçük başkan Melek Karadoğan'a bıraktı. Küçük başkanın istek ve talepleri Başkan Kazgan tarafından dinlendi. 

1003_175

KAZGAN YENİ BAŞKANIN İSTEKLERİNİ DİNLEDİ
Akçadağ'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl da temsili koltuk bırakma töreni gerçekleştirildi. Başpınar Şehit Hava Üst Teğmen Semih Desticioğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı Aydın Emre, okul öğretmenlerinden Özlem Renkal, öğrencilerden Melek Karadoğan, Muhammed Burak Özbay ve Muhammed Miraç Doğar Başkan Kazgan'ı makamında ziyaret etti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlerinden belli olan Melek Karadoğan ve arkadaşlarıyla Başkan Kazgan tek tek ilgilendi. Başkan Kazgan ziyarete gelen çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak kendileriyle sohbet etti. Kısa sohbetin sonrasında Başkanlık koltuğunu kısa süreliğine Melek Karadoğan'a bırakan Başkan Kazgan, yeni başkan Melek Karadoğan'ın isteklerini dinledi. Küçük Başkan Karadoğan, “ Değerli Başkanımız Ali Kazgan'a Akçadağ'a olan hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. İlk iş olarak geleceğin mimarı olan öğrencilerin iyi bir eğitim alması için okullarımızın düzenine daha çok önem göstereceğiz. Az laf çok iş düşüncesiyle söyleyeceklerim bu kadar” dedi. 

1002_223

"YENİ DÖNEMDE GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YENİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan küçük başkanın talep ve sorularına yanıt verdikten sonra Akçadağ'da eğitimlerini sürdüren gençler için yeni bir kütüphaneyi hizmete kısa bir süre sonra açacaklarını belirterek, “ Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını bir kere daha kutluyorum. Bizde gençlerimiz ve çocuklarımız için yeni dönemde önemli projeleri tamamlayıp kendilerinin hizmetine sunacağız. Bu anlamda Akçadağ'da büyük bir eksiklik olan Kütüphane ihtiyacını inşallah kısa sürede gidermiş olacağız. Geçtiğimiz dönemde başlattığımız ve yeni dönemde hizmete sunacağımız kütüphanemizde çocuklarımız derslerini çalışacak, kitap okuyacak ve eğitmenler eşliğinde etütler yaparak araştırmalarını rahatlıkla yapacaklar. Genel anlamda kütüphanemizi tamamladık ve artık kitaplarımızın seçimlerini yapıyoruz. Bu vesileyle bizde elimizden geldiğince çocuklarımızın geleceklerini güzelleştirmek için projeler geliştiriyoruz ve geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!