dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

Vali Baruş karne heyecanına ortak oldu


Vali Baruş karne heyecanına ortak oldu
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da öğrenciler yarıyıl tatiline girdi. 170 bin 860 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını kentte Vali Aydın Baruş, ilkokul öğrencileriyle kartopu oynayarak çocukların heyecanına ortak oldu.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısında Malatya'da 170 bin 860 öğrenci bugün itibariyle yarıyıl tatiline girdi. Malatya'da 846 okulda karne heyecanı yaşanırken Malatya Valisi Aydın Baruş ve diğer yetkililer Yeşilyurt ilçesinde bulunan Selahattin Eyyübi İlkokulunda düzenlenen karne törenine katıldı.

7_131

MALATYA GENELİ 170 BİN 860 ÖĞRENCİ KARNE ALDI 
Burada öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Baruş, 17 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatilinin 3 Şubat'a kadar süreceğini belirterek, “Malatya geneli 170 bin 860 öğrenci karne alıyor. Çocuklarımızın iyi bir şekilde dinlenmelerini tavsiye ediyoruz, ailelerde bu konuda öğrencilerimize yardımcı olsunlar. Bu süre zarfından yararlı faaliyetlerde gerçekleştirebilirler” dedi.

8_188

VALİ, KARNE ALAN ÖĞRENCİLERLE KARTOPU OYNADI 
Sınıftaki karne töreninin ardından dışarı çıkan Vali Baruş'a öğrenciler sürpriz yaptı. Kar yağışının etkili olduğu Malatya'da öğrenciler Vali Baruş'a kartopu fırlatınca renkli görüntüler yaşandı. Vali Baruş da öğrencilere karşılık vererek onlarla kartopu oynadı. Öğrenciler daha sonra günün anısına Vali Baruş ve diğer yetkililerle birlikte toplu hatıra fotoğraflı çektirdi.

9_257

TÖRENE KATILANLAR 
Karne törenine Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç ile Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da katıldı.

6_88

DARENDE'DE KARNE HEYECANI

Malatya'nın Darende ilçesinde de yarıyıl karneleri dağıtıldı.Darende'de lise, ilk ve orta öğrenim okulların da öğrenim gören 5 bin 297 öğrenci, yarıyıl tatili nedeniyle karne heyecanını yaşadı.Kaymakam Malik Çalışır, Hacı Hasan Başer Ortaokulu'nda yapılan karne törenine katılarak, öğrencilere karnelerini verdi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, Darende genelinde 29 okulda bin 800 lise düzeyinde olmak üzere toplam 5 bin 297 öğrencinin karne aldığını söyledi. İnce, ilçede 423 eğitim çalışanının öğrencilerle yarıyılı tamamladığını belirtti.
Hacı Hasan Başer Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kutlu ise başarılı bir eğitim dönemi geride bıraktıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, öğretmen ve öğrencilerine güzel bir yarıyıl tatili dileğinde bulundu.

9_260

BAŞKAN GÜDER DE KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU 

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönemi karnelerini dağıtarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.Başkan Güder, Tevfik Memnune Gültekin İlkokulu ile Şehit Ekrem Toktamış Anadolu Lisesi'nde karne ve hediye dağıttı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Yarıyıl tatili dolayısıyla tatile çıkacak olan öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak, "Bugün çocuklarımız için özel bir gün. Çocuklarımızın bu sevinçli günlerine ortak olmak ve sevinçlerini paylaşmak istedik. Her çalışmanın bir karşılığı vardır. Herkes çalışmasının karşılığını bir gün mutlaka görecektir. Öğrencilerimiz 2019-2020 öğretim yılında göstermiş oldukları performansın sonuçlarını bugün alacaklar. Bir ülkenin gelişmişliği o ülkede yapılan eğitimle ve öğretimle doğrudan alakalıdır. Eğitim ve Öğretim ne kadar doğru bir şekilde çocuklarımıza verilirse o çocuklarımız ülkenin geleceğinde o kadar iyi bir söz sahibi olacaklardır. Bu açıdan öncelikle emek sarf eden anne ve babalara teşekkür ediyorum. Onları en iyi şekilde eğiterek öğrenme yeteneklerini kazandırdıkları için öğretmenlerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimizi ne kadar güzel bir şekilde inşa edersek yarınlarımız o denli aydınlık olacaktır. Umudumuz ve ümidimiz gelişmiş, modern, çağdaş dünya üzerinde çok daha fazla söz sahibi olmalarıdır. Bu çocuklarımız üzerinden daha modern Türkiye'yi inşa etmek istiyoruz. Gayretimiz ve çabamız bu yönde. Çocuklarımızı iyi bir şekilde eğiterek yarınlara yetiştirmemiz lazım. Yarınlarımızın teminatı olan bu çocuklarımıza aynı zamanda tarihimiz gelenek ve göreneklerimiz ve kültürel derinliklerimizi de unutmamak ve unutturmamamız gerekiyor" dedi.

8_191

GÜDER ÖĞRENCİLERE HEDİYELER DE VERDİ 
Başkan Güder'in konuşmasının ardından öğrencilere karneleri ve hediyelerini verildi. İlk karnesini Battalgazi Belediye Başkanının elinden alan minikler ve ailelerinin yaşadıkları mutluluklara şahitlik eden Başkan Güder onlara çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi.

9_263

ARGUVAN'DA KARNE HEYECANI 

 Malatya'nın Arguvan ilçesinde de 2019-2020 eğitim öğretimi yarıyıl tatili karne töreni düzenlendi.
Atatürk ilk okulu ve İmam hatip orta okullunda karne töreni düzenlendi. Karne törenine İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva, İlçe Mal müdürü Yasin Karayıldırım okul idarecileri ve öğretmenler öğrenci velileri katıldılar. Karne töreninde konuşma İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, yarıyıl tatiline giren öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin tatil yapmalarıyla birlikte bol bol kitap okumaları, manevi yönlerini de geliştirmeleri gerektiğini belirten Şahin, bu hususta anne ve babalara önemli görevlerin düştüğünü söyledi.Öğrenciler karnelerini ve hediyelerini İlçe kaymakamı Abdullah Şahin den aldıktan sonra toplu fotoğraf çektiler.

8_194

ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ

TFF 3.Lig takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da yönetim kurulu, karne hediyesi olarak 19 Ocak Pazar günü oynayacakları Somaspor maçı biletlerini öğrencilere bedava yaptıklarını açıkladı.Pazar günü sahasında oldukça zorlu bir müsabakaya çıkacak Yeşilyurt Belediyespor'da Somaspor maçı öncesinde öğrencilere karne hediyesi olarak maç biletleri ücretsiz verilecek. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "19 Ocak Pazar günü 13:00'te oynayacağımız Somaspor maçı için ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine karne hediyesi olarak ücretsiz maç bileti verilecektir. Bileti maç saatinden 1 saat önce Yeşiltepe 1 Nolu Sahanın tribün girişlerinde bulunan görevlilerden temin edebilirsiniz. öğrencilerin, yanlarında öğrenci kimliklerini bulundurması gerekmektedir. Somaspor maçının bilet fiyatları 5 TL olarak belirlenmiştir. Maçtan 1 saat önce tribün girişlerinde biletler satışa sunulacaktır" diye konuştu.

7_135

ORADA KARNELER JANDARMADAN 

Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak olup, karne dağıtırken, sonra da trafik bilgisi verdi.Yeşilyurt İlçesine bağlı Dilek İlk ve Ortaokulu önünde trafik tedbirleri alan jandarma ekipleri okul ilk yarı kapanış töreninde öğrencilere karne dağıttı. Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Yılmaz öğrencilere karne dağıtırken emniyet ve asayiş konularında uyarılarda bulundu. Yüzbaşı Yılmaz, öğrencilere okul çevresinde gördükleri şüpheli kişi veya kişileri hemen okul idaresine bildirmelerini, tanımadıkları kişilerden hiçbir şey almamalarını ve tatilde bol bol dinlenmelerini istedi. Daha sonra Trafik Tim Komutanı Astsubay Murat Dilek trafik kuralları hakkında öğrencilere sunum yapıldı. Astsubay Murat Dilek öğrencilere trafik kurallarına mutlaka uymalarını ve çevredeki herkesin trafik kurallarına karşı duyarlı olmalarını istedi.Karne dağıtımı esnasında jandarma tarafından öğrencilere çikolata, trafik dedektifleri kartı ve trafik bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

NEZAKET OKULLARINDA KARNE HEYECANI 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Nezaket Okullarında karne heyecanı yaşandı. 8 Nezaket Okulunda 200 öğrenci ilk karnelerini aldılar.Melekbaba Semt Konağı Nezaket Okulunda karne töreni düzenlendi.Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Nalçacı, Nezaket Okulu öğrencilerinin ilk karne heyecanını yaşadıklarını kaydetti. İl Müftülüğüyle işbirliği halinde Nezaket Okullarını açtıklarını anımsatan Nalçacı, “Semt konaklarımız bizler için çok değerli ve çok anlamlı. Semt konaklarımızda açtığımız Nezaket Okullarında görev yapan gerek bizim personellerimiz olsun gerekse Müftülükten gelen arkadaşlarımız gerçekten özveriyle öğrencilerle ilgileniyorlar. Bu anlamda tüm görevli arkadaşlara teşekkürü borç biliyorum” dedi. Törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundular. Törenin sonunda öğrencilere karneleri verildi.Büyükşehir Belediyesi'nin 4-6 yaş grubuna yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Malatya İl Müftülüğü işbirliğiyle yürüttüğü Yeşeren Tohumlar Projesi kapsamında açtığı Nezaket Okulları 8 ayrı bölgede bulunuyor.

İLÇELERDE DE KARNE HEYECANI VARDI 

Malatya'nın ilçelerinde de karne törenleri düzenlenerek, yetkililer öğrencilere karnelerini verdi.
Doğanşehir İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk yarılında öğrencilerimizin karne sevincine ortak oldu.İlçenin Ertuğrul Gazi İlkokulu ve Kadılı Cumali Sancar İlkokulunu ziyaret ederek buradaki öğrencilerin karne heyecanını paylaşan Kaymakam Köroğlu, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra karneleri dağıttı.Bu arada, Doğanyol İlçesi Kaymakamı Yunus Emre Vural, İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay ve beraberlerindeki daire amirleri 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi sebebi ile Doğanyol İlkokulunda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldular.

BAYAN KAYMAKAM KARNA DAĞITTI 
Diğer yandan, Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Yazıhan İlçesi Abdurrahman Serttaş Anaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

TİYATROLU KARNE TÖRENİ 
Öte yandan, Kale İlçesi Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ayaz ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Akkaya ile birlikte Bent İlkokulunda karne dağıttı.
Öğrencilere yakın ilgi gösteren Kaymakam Kaya, karnelerini verdiği öğrencilerin notlarını tek tek inceleyerek durumları hakkında öğretmenlerinden bilgi aldı. Öğrencilere karne hediyesi olarak kitap dağıtan Kaya, öğrencilerden boş zamanlarında ailelerine yardım etmelerini ve bol bol kitap okumalarını istedi.
Program ana sınıfı öğrencilerinin atık maddelerinin geri dönüşümünü sağlamak ve insanlarda bu bilinci uyandırmak amacı ile hazırladıkları “tasarruf çevre bilinci eğitimi” ile ilgili tiyatro gösterisi ile sona erdi.
Bu arada, Pütürge Kaymakamı Recep Aydın ve diğer yetkililer, öğrencilerin sevincine ortak olarak, ilk yarı sonu karnelerini verdi.
Kaymakam Aydın, öğrencilere tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyerek, okullarda sergiledikleri güzel davranışları tatilde de sürdürmelerini, tatil boyunca bol bol kitap okumalarını istedi. Daha sonra İlçe Kaymakamı, öğrencilere karne vererek daire amirleri ve okul idarecileri ile beraber hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler karne almanın sevincini yaşayarak evlerinin yolunu tuttu. İlçe Kaymakamı Recep Aydın, karne dağıtım töreninin ardından okuldaki öğretmenleri başarılarından dolayı kutladı.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE KARNE HEYECANI 

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, 2019-2020 eğitim-öğretim yarıyıl tatili öncesi Bulgurlu Şehit Hamit Fendoğlu İlkokulu öğrencilerine “Hediyelensin Karneler” etkinliği düzenleyerek, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezinin organize ettiği Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği Bölümü Dr.Özgür Karataş ve öğrencilerinin de destek verdiği “Hediyelensin Karneler” etkinliği kapsamında Bulgurlu Şehit Hamit Fendoğlu İlkokulöğrencilerine karne hediyesi verildi.
Yarıyıl tatili dolayısıyla karne heyecanı yaşayan öğrencilerin karne heyecanına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu'da ortak oldu. Öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken Bulgurlu Şehit Hamit Fendoğlu İlkokulu Müdürüİsmail Özbay ve öğretmenleri, düzenlenen etkinlikten dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkürlerini iletti. Etkinlik hakkında kısa bir bilgi veren Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serdar Gündoğdu, “Kurum olarak düzenlediğimiz bu etkinlik ile köydeki okullarda eğitim gören öğrencilerin karne heyecanına ortak olduk. Öğrencilerimiz karnelerinin yanında hediyelerini de aldı.

KARNE HEYECANINA ORTAK OLDULAR

Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e, katılımı ile bizleri mutlu eden Milliyetçi Harekat Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu'na, Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği Bölümü Dr.Özgür Karataş ve öğrencilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimize aralıksız şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Milliyetçi Harekat Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise öğrencilerin karne heyecanına ortak olduklarını ifade ederek, "Maşallah hepsi çok başarılı çocuklar. Hepsi takdir ve teşekkür belgesi almışlar. Gerekli öğütlerimizi de verdik. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Türkiye'nin geleceğini bu çocuklar şekillendirecek. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!