Vali Kamçı: Engellilerin sorunu bizim sorunumuz..

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 'Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumu oluşturan bütün bireylerin ortak sorunudur' dedi.
3 Aralık “Engelliler Günü” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, engellilere yardımın sosyal devlet anlayışı içerisinde olduğunu bildiren Vali Süleyman Kamçı, “Sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi hiç kuşkusuz engellilerin; eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi önemli hizmetlerden yararlanmalarını ve temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Engellilerin sorunlarına çözüm üretmek insanlık borcumuzdur. İster doğuştan isterse sonradan olsun, fiziksel veya zihinsel bir engelin yol açtığı mahrumiyetlerin ve sorunların en aza indirilmesi, her şeyden önce insani bir sorumluluktur. Bu kapsamda sosyal hayatta engellilere sunulan imkan ve hizmetler, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla birlikte; insana verilen değer ve önemin en belirgin göstergelerindendir” ifadelerini kullandı.
“Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumu oluşturan bütün bireylerin ortak sorunudur. Bu sorunların çözülmesinde bireylerin ortak sorumluluk yüklenmeleri oldukça önemlidir. Bu sorumluluk kapsamında engelli bireylerin sorunlarının çözümü ve sosyalleşmelerinin arttırılması açısından kamu kesiminin gösterdiği duyarlılığının Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere her bireyin duyarlılık göstermesiyle başarıya ulaşacaktır” diyen Kamçı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerin engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde katkı sağlaması dileğiyle ve bu konuda toplumsal duyarlılığın ve bilinç düzeyinin artmasına katkıda bulunacağı inancıyla tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'da Kolonlardan Gelen Sesler Mahalleliyi Sokağa Döktü
- Düğün Sevinci Facianın Eşiğinden Döndü: Konvoyda Zincirleme Kaza Yaşandı
- Malatya Emniyetinden Uyuşturucuya Geçit Yok: 7 Şüpheli Tutuklandı
- Malatya'da Sosyal Konutlarda Teslim Öncesi Kapılar Kırıldı
- Ağır Yaralı Olarak Sağlık Merkezine Getirilen 58 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.