18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Vali Seddar Yavuz Acı Reçeteyi Açıkladı: Can Kaybı Yok, 74 Kişi Hastanelere Başvurdu


Vali Seddar Yavuz Acı Reçeteyi Açıkladı: Can Kaybı Yok, 74 Kişi Hastanelere Başvurdu
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Vali Seddar Yavuz, 74 vatandaşın hastanelere başvurduğunu ve şehir genelinde saha tarama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı.

Malatya Vali Seddar Yavuz, sabah saatlerinde Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Depremin ardından kent genelinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Yavuz, sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaş sayısının 74’e ulaştığını söyledi.

DEPREMİN AYRINTILARI VE İLK SOHBET TARAMALARI

Depremin saat 09.00’da, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini belirten Yavuz, sarsıntının ardından AFAD başta olmak üzere tüm kurumların hızlı şekilde sahaya yönlendirildiğini ifade etti. Yavuz, "Deprem anından itibaren afet koordinasyon merkezimiz faaliyetine başlamış ve saha tarama çalışmalarına hız verilmiştir" dedi. Acil Çağrı Merkezi’ne şu ana kadar 82 ihbar ulaştığını aktaran Yavuz, bunların 32’sinin hasar tespiti, 50’sinin ise bilgi ve danışma amaçlı olduğunu kaydetti.

SAĞLIK KURUMLARINA YAPILAN BAŞVURULAR VE HASTALARIN DURUMU

Deprem sonrası sağlık kuruluşlarına yapılan başvurulara ilişkin detay paylaşan Yavuz, "Sağlık kuruluşlarımıza bu saat itibarıyla 74 vatandaşımız başvurmuştur. Bunlardan 15’i korku ve panik nedeniyle, 15’i ise hafif derecede yaralanma nedeniyle müracaat etmiştir. 46 vatandaşımızın tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir. Şu anda 18 vatandaşımız müşahede amaçlı hastanelerimizde bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Yavuz, depremde herhangi bir can kaybının yaşanmadığını vurguladı.

KONTROLLERDE SON DURUM VE ALTYAPI UYARILARI

Kent genelindeki ilk hasar tespit çalışmalarına da değinen Yavuz, "İlimiz genelinde 3 ahırda kısmi çökme, 1 konutta kısmi hasar ve 1 adet istinat duvarında çökme olduğu bilgisi edinilmiştir" dedi. Pütürge ilçesi Kubbe Dağı mevkiinde deprem nedeniyle yamaçtan kaya parçalarının düştüğünü belirten Yavuz, Karayolları ekiplerinin bölgede gerekli müdahaleyi gerçekleştirdiğini söyledi.

Deprem nedeniyle iletişim ve enerji altyapısında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade eden Yavuz, şehrin su ihtiyacını karşılayan kaptaj bölgesinde bulanıklık oluştuğunu belirterek vatandaşlara tedbir çağrısında bulundu. Yavuz, "Özellikle bulanık olan yerlerde suyun içme suyu olarak kullanılmamasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ VE ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Eğitim öğretime ilişkin de açıklama yapan Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini açıkladı. Vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunan Yavuz, AFAD yetkilileriyle yapılan değerlendirmelerde depremin müstakil bir deprem olarak değerlendirildiğini ifade ederek küçük çaplı artçıların yaşanabileceğini sözlerine ekledi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!