dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2450.6
  • BIST
    9887.35
  • BTC
    64160.54$

Vatandaşlar da dezenfekte edildi


Vatandaşlar da dezenfekte edildi
Korona virüs tehdidine karşı önlemler artarken Malatya’da dezenfekte yapan ekiplerin, vatandaşları da ilaçlaması ortaya şaşırtan görüntüler ortaya çıktı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Çin'de ortaya çıktıktan sonra kısa sürede pandemi salgına dönüşen korona virüsü yayılmasını engellemek için hijyen çalışmaları da aralıksız sürüyor. Korona virüs ile mücadele kapsamında yürütülen dezenfekte çalışmaları ise zaman zaman şaşırtan görüntülere neden oluyor. Malatya'da da özel bir temizlik firması tarafından kentte bir çok iş yeri ve evde ücretsiz olarak virüse karşı dezenfekte ediliyor. Çalışma yapan görevlilerin, sokakta yürüyen bazı vatandaşları da dezenfekte etmesi cep telefonu ile görüntülendi. Aynı ekiplerin bazı evleri içerisindeki insanlarla birlikte dezenfekte etmesi de cep telefonu ile kaydedilerek, sosyal medya paylaşıldı. Sosyal medyada yoğun ilgi gören görüntüler izleyenleri de şaşırttı.

A_310

ÖTE YANDAN YAZIHAN'DA DEZENFEKTANA AĞIRLIK VERİLDİ 

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde dezenfekte çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.Yazıhan Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında vatandaşın yoğun olarak kullandığı alanlar dezenfekte ediliyor. Yeni korona virüs salgınının Türkiye'de de görülmesinin ardından Yazıhan Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekipler tarafından toplu marketler, ticarethaneler, ulaşım araçları, cadde ve sokaklar, meydanlar, parklar, otobüs durakları, çocuk oyun alanları gibi halkın yoğun olarak kullandığı alanlarla kurumlarda dezenfekte çalışmalarına da aralıksız devam ediliyor.

B_197

"ÇALIŞMALARIMIZI ETKİN BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR"
Dezenfekte çalışmalarını yerince inceleyen Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Bu mücadeleye toplum olarak hep birlikte mücadele vermemiz gereken bir toplumsal mücadeledir. Yaşlısı ile genci ile kısaca top yekün toplumumuzla birlikte vereceğimiz bir mücadeledir. Allahın izni ile bu illetten bu ruhla bu gayret ve samimiyet ile başaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın yeter ki Cumhurbaşkanımızdan, Bakanlarımızdan ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarından yapılan duyurulara itibar edelim ve o doğrultuda hareket edelim bu kapsamda yaşlılarımız evlerinden dışarı çıkmasınlar bütün ihtiyaçlarını karşılamak için yeteri kadar ekibe sahibiz ve bu ekip her zaman onların hizmetinde olacaktır ve olmaya da devam edecektir. Bu gün İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı evinde ziyaret ederek onlara maske, eldiven, dezenfekte ve temizlik malzemelerini takdim ederek ev kalmaları dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunarak bütün ihtiyaçlarını tarafımıza bildirdikleri anda çözüme kavuşturacağımız bilgisini vererek onların rahat ve huzur içerisinde evde kalmalarını sağladık” dedi. Başkan Öztürk “Ülke genelinde yürütülen korona virüs ile mücadele çalışmaları kapsamında Yazıhan Belediyesi olarak dezenfektan çalışmalarımızı en etkin şekilde sürdürüyoruz. Sağlık Bakanlığımızın önerileri doğrultusunda bu illetten kurtulana kadar bu yaşam biçimine entegre olmalıyız. Fiziksel temastan kaçınma, sosyal mesafeyi koruma, kalabalık ortamlarda bulunmama ve hijyen kurallarına uyma noktasında azami dikkat etmemiz gerekiyor. Hep birlikte bu kurallara uyduğumuz sürece inanıyoruz ki bu zor günleri atlatacağız” şeklinde açıklamasını tamamladı.

C_83

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUDA YAŞLILARIN YARDIMINA KOŞUYOR 

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan ve dışarıya çıkamayan vatandaşların, ihtiyaçları için tüm gün görevlerine devam ediyor.Yeşilyurt Vefa Sosyal Destek Grubu gün içerisinde ilçe merkezinde ve köylerde, tek başına yaşayan ve ihtiyacı olan bir çok vatandaşın yiyecek ve temizlik malzeme ihtiyaçlarını market alışverişi yapıp, hijyenik ortamda evlere servis yaparak giderdi.Ayrıca Vefa Destek ekipleri Yeşilyurt'ta bulunan kronik rahatsızlığı olan ve acil ihtiyaçlarını giderecek kimsesi bulunmayan vatandaşların da maaşlarının çekilmesi, ilaçlarının alınması market alışverişlerinin yapılması gibi konularda ihtiyaçlarını giderdi. Vefa destek ekibi, günün her saatinde görevlerinin başında olacaklar. Bu süreçte ekipler 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan, yalnız yaşayan tüm vatandaşların market alışverişi, ilaçlarının temini ve maaşlarının çekilmesinde, ihtiyaçlarını gidererek mağduriyetlerini engelleyecek.

E_22

D_39

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!