17 Ekim, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    49.55
  • EURO
    55.76
  • ALTIN
    6633.2
  • BIST
    11721.72
  • BTC
    81470.723$

Veli Ağbaba Emekli Zammına Ateş Püskürdü: Günlük 68 Liraya Simit Çay Bile Hayal

Veli Ağbaba Emekli Zammına Ateş Püskürdü: Günlük 68 Liraya Simit Çay Bile Hayal
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, en düşük emekli maaşına yapılan zam miktarını eleştirdi. Yeni düzenlemeyle emeklinin günlük sadece 68 TL zam aldığını vurgulayan Ağbaba, bu rakamın ulaşım ve temel gıda masraflarını bile karşılamaktan uzak olduğunu belirterek hükümete "saray" göndermesinde bulundu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, emekli maaşlarına yapılan yeni düzenlemenin ardından bir değerlendirmede bulundu. 

EMEKLİYE GÜNLÜK 68 LİRA REVA GÖRÜLDÜ

En düşük emekli maaşının 2 bin 57 TL’lik artışla toplamda 18 bin 938 TL seviyesine ulaştığını kaydeden Ağbaba, bu rakamın günlük karşılığını hesapladı. Konuya ilişkin değerlendirmesinde Ağbaba, “En düşük emekli maaşı 2057 TL zam ile 18 bin 938 TL oldu. Yani emekli günlük 68 TL zam aldı.” ifadelerini kullandı.

SİMİT ÇAY HESABI BİLE TUTMUYOR

Ağbaba: “Bu paraya simit çay zor alınır, dolmuşa binse geri dönemez” dedi.

SARAY ve EMEKLİ KIYASLAMASI

Açıklamasının sonunda hükümetin yaşam standartları ile vatandaşın ekonomik mücadelesi arasındaki zıtlığa değinen Ağbaba, eleştirilerini şu sözlerle tamamladı: “Hükümet saraylarda yaşamaya devam ederken emekliye düşen donarak can vermek…”

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!