Veli Ağbaba Kararı Sonrası CHP Malatya’da Siyasi Gerilim Tırmandı

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Yargıtay’ın Veli Ağbaba ve beraberindeki isimlerin parti üyeliklerinin düşürülmesine yönelik kararına tepki göstererek, bunun hukuki değil siyasi bir müdahale olduğunu savundu. Yıldız, kurultay çağrısı yaparak örgüt iradesinin yok sayıldığını ifade etti.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Yargıtay tarafından Veli Ağbaba ve beraberindeki 9 kişinin parti üyeliklerinin düşürülmesine ilişkin karara sert tepki gösterdi.
YILDIZ’DAN SERT TEPKİ
Yıldız, yaşanan sürecin hukuki değil siyasi bir tasarruf olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Yıllarını partimize, halkımıza ve demokrasi mücadelesine adamış isimlerin üyeliklerinin bir kalemde silinmesi kabul edilemez. Bu kararın hukuki gerekçelerden çok siyasi saiklerle alındığı açıktır. Veli Ağbaba ve arkadaşlarımıza yönelik bu tasarruf yalnızca bireylere değil, aynı zamanda örgüt iradesine ve demokrasi anlayışına yönelik bir müdahaledir”
MALATYALILARIN İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR
Veli Ağbaba’nın Malatya için önemli bir siyasi figür olduğunu vurgulayan Yıldız, “Veli Ağbaba’ya yönelik bu tasarruf aynı zamanda Malatyalıların iradesine yönelik bir saygısızlıktır. Sokakta, meydanda ve Meclis kürsüsünde Malatya’nın sesi olmuş bir ismin hedef alınmasını kabul etmiyoruz” dedi.
MUHALİF SESLERİ SUSTURMA GİRİŞİMİ...
Kararın zamanlamasına dikkat çeken Yıldız, bunun muhalif sesleri susturma girişimi olduğunu ifade ederek şu sözleri kullandı: “Ortada tamamen siyasi bir tercih bulunmaktadır. Farklı düşünenleri, eleştirenleri ve mücadeleden vazgeçmeyenleri tasfiye etmeye yönelik bu anlayış ne parti kültürümüzle ne de demokrasiyle bağdaşmaktadır. Bu karar, muhalif sesleri susturma girişiminden başka bir anlam taşımamaktadır”
Kurultay çağrısında bulunan Yıldız,
“Bugün partimiz üzerine saray tarafından kurgulanmış bu karanlık oyunu bozmanın yegâne yolu, zaman kaybetmeksizin kurultayımızın bir an önce toplanmasıdır. Bu anlayışla bugün 81 ilden gelen il başkanlarımız ve temsilcilerimizle birlikte topladığımız imzaları ilgili mercilere teslim etmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Yıldız, “830 kurultay delegemizin noter onaylı imzaları ile 170 İstanbul kurultay delegemizin kurultay talebini içeren irade beyanları bir araya geldiğinde, toplam 1003 delegenin kurultay yönündeki iradesi açık ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Ayrıca, 2023 Kasım Kurultayı’nın ilk turunda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e verilen 682 oy da örgütümüzün değişim ve demokrasi iradesinin güçlü bir göstergesidir.” dedi.
VELİ AĞBABA'NIN YANINDAYIZ
Yıldız açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Veli Ağbaba bugüne kadar nasıl Malatya halkının yanında durmuşsa, bizler de bugün kendisinin yanındayız. Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı susmayacağız. Bu mücadele kişilerin değil; demokrasiye, örgüt iradesine ve halkın tercihine sahip çıkma mücadelesidir”
Ayrıca, “Partimizin emek veren kadrolarını yok sayan, örgüt iradesini hiçe sayan hiçbir anlayışa teslim olmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek gücü üyelerinden, örgütlerinden ve halktan gelir. Demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Boyun eğmeyeceğiz” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Zafer Partisi Malatya Kurucu İl Başkanı Turgut Şahin İstifa Etti
- Veli Ağbaba Kararı Sonrası CHP Malatya’da Siyasi Gerilim Tırmandı
- Hatunsuyu ve Selçuklu Mahallelerinde Yol Yenileme Çalışmaları Hız Kazandı
- Yeşilyurt İlçesinde Eski Husumet Kanlı Bitti! Evinin Önünde Pusu Kuran Şahıs Dehşet Saçtı
- TOKİ’nin Teslim Ettiği Caddede Büyük Skandal: Yeni Yol Köstebek Yuvasına Döndü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.