Veli Ağbaba: Milyonlar Yardımlarla Ayakta Duruyor

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’de sosyal yardımlarla yaşamaya çalışan 4 milyon 575 bin kişiye dikkat çekti. Ağbaba, 17 milyon kişinin ise yalnızca 3 ila 6 bin TL arası gelirle geçinmeye çalıştığını belirterek, “Bu gelir AK Partili vekillerin bir öğün yemeğine bile yetmez!” ifadeleriyle iktidarın sosyal devlet anlayışını eleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’de derinleşen yoksulluğa ve sosyal devlet anlayışının yerini sosyal yardımlarla geçiştirmeye bıraktığına dikkat çekti. Ağbaba, ülkede sosyal yardımlarla yaşamını sürdürmeye çalışan kişi sayısının 4 milyon 575 bine ulaştığını vurguladı.
“MİLYONLAR YARDIMLA YAŞIYOR”
Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada 17 milyon kişinin yalnızca 3 bin ile 6 bin TL arasında bir gelirle geçindiğini belirterek, bu tablonun sosyal devletin çöküşü anlamına geldiğini söyledi. “Bu para AK Partili bir milletvekilinin bir öğün yemeğine yetmez” diyen Ağbaba, iktidarın ekonomik politikalarını eleştirdi.
“İNSANLAR GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR, SİZ GÖSTERİŞ PEŞİNDE KOŞUYORSUNUZ”
Yoksulluğun derinleştiğini, yardım alan hanelerin her geçen gün arttığını belirten Ağbaba, sosyal yardımların çözüm değil, bir susturma aracı olarak kullanıldığını ifade etti. “Gerçek bir sosyal devlet, vatandaşını yardıma muhtaç bırakmaz. İnsan onuruna yakışır bir yaşam sağlar” dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.