dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

Vicdanları sızlatmayın!


Vicdanları sızlatmayın!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi; Araştırmacı yazar Murat Çetin ile Malatyayı konuştu. İşte Murat Çetin ile yapılan röportajın detayları...
Narin

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'daki FETÖ operasyonlarının sulandırılmadan yürütülmesi gerektiğini söyledi. Malatya'nın çok hassas bir şehir olduğunu belirten Tüfenkçi, “Kamuoyu vicdanını rahatsız etmeden yerini bulacak şekilde yapmak gerekiyor” dedi.

HABER MERKEZİ – ÖZEL

İnönü Üniversitesi'ne yapılan FETÖ operasyonları, Malatya'daki çalışmaları sulandırması açısından tepki çekmişti. Gelişmelere bir tepki de Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'den geldi. Malatya'nın hassas bir il olduğunu belirten Bakan Tüfenkçi, “Malatya'daki FETÖ operasyonları hız kesmeden ama gerçekçi bir şekilde, sulandırılmadan yerini bulmadan devam etmeli. Zaman zaman amacının dışına çıktığını, saptığını görüyoruz. Malatya hassas bir yer bu hassaslık dikkate alınmalı. Kamuoyu vicdanını rahatsız etmeden yerini bulacak şekilde yapmak gerekiyor” diye konuştu. Malatya'daki FETÖ operasyonlarının sulandırıldığı iddiaları Yeni Şafak Yazarı Ergün Yıldırım tarafından da gündeme getirilmişti.

MALATYA SULANDIRILMASIN!

Malatya'da çok başarılı operasyonların olduğunu hatırlatan Bakan Tüfenkçi, “Operasyonlar kamuoyu vicdanında sorgulanmamalı. Çok başarılı operasyonlar oldu bunun yanında başarısızlık da oldu. Dikkatli takip edilmeli. İlin valiliği emniyeti cumhuriyet savcılığı bu hassasiyet içerisinde bu operasyonları sürdürmeliler” diye konuştu. Öte yandan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ergün Yıldırım da Malatya'daki sulandırılan operasyonlara dikkat çekmişti. Yıldırım yazısında, Malatya İnönü Üniversitesi'nde yaşananları hatırlatarak “Muhafazakar STK'ları ve akademisyenleri FETÖ ile suçlama ve gözaltına alma cesaretini kendinde bulan kişiler ve yapılar var mıdır? Varsa bunlar kimlerden cesaret alıyorlar? Bu soruların derhal cevaplandırılması gerekir. Mesele bir Malatya ya da bir İnönü Üniversitesi meselesi olmanın çok ötesindedir. FETÖ ile mücadelenin sulandırılması ile karşı karşıya kaldığımız önemli durumlar vardır. Bahsettiğim olay da bunlardan biridir. Bu nedenle FETÖ mücadelesini yürüten aktörlerin kimler olduğu ve hangi yöntemlerle hareket ettikleri büyük bir önem taşımaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

KADRO VERİLECEK

Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e özel açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkçi, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kadro sıkıntısının kısa sürede giderileceğini söyledi. 100'e yakın kadro verileceğini belirten Tüfenkçi, “İnönü Üniversitesi'yle birlikte 11 üniversiteye daha kadro verilmesi planlanıyor. İlimiz için çok faydalı olacak” dedi.

PÜTÜRGE TÜNELİ HIZ KAZANACAK

Pütürge Tüneli'yle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Tüfenkçi, “Pütürge Tüneli'nin ihalesi yapıldı ama projeyle ilgili çalışmalar yapılacak. Önümüzdeki hafta bakanımızla bir araya gelip bu konuyu konuşacağız. Bir an önce başlanması için çalışmaları hızlandıracağız. “Proje bittikten sonra da yapım işine girişilecek” diye konuştu.

KALELİLER SAHİP ÇIKMALI

Kale ilçesine şehir merkezi yapılmasına ilişkin projelerin değerlendirileceğini anlatan Bakan Tüfenkçi, “Kaleliler sahip çıkarsa bir şehir merkezi olacak nitelikte bir alan için belediye başkanımız çalışıyor. Proje bittiğinde TOKİ'ye yaptırmak için gideceğiz. Ayrıca Ürünsü Deresi üzerine bir baraj yapılması gerekiyor. Buranın içme suyu problemi var. Sulama suyu da esasında bazı yerler için problem. Ürünsü deresinin projesi bitti. İhale aşamasında. Orada MİLGEM'de bazı sıkıntılar vardı onlar da aşıldı. 2017'de ihaleye çıkılacak” açıklamalarında bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!