dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2426.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64230.47$

Virüs tehdidi 18 Mart törenlerini de etkiledi!


Virüs tehdidi 18 Mart törenlerini de etkiledi!
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya'da Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Çanakkale Zaferi'nin 105.Yıldönümü ve ‘Şehitler Günü' etkinliği koronavirüs önlemleri çerçevesinde sadece Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan oluşan 3'lü şehitlik anıtına çelenk sunumu yaptı.

A_230

 

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ"

Çelenk sunma töreninin adından Vali Aydın Baruş, anıt şeref defterine “18 Mart 1915'te, askeri teçhizat ve ekonomik bakımından dünyanın en üstünü olan sömürgeci güçlere karşı imkansızlıklar içerisinde mücadele eden askerimiz mukaddesatının kalbine nakşettiği maneviyatın gücüyle, “Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” duasıyla iman dolu göğsünü demirden güllelere ve ateş kusan silahlara siper ederek eşsiz bir zafer kazanmış, “Çanakkale Geçilmez” iradesini tüm dünyaya kabul ettirmiştir” dedi.

B_142

"RAHMET, SAYGI VE MİNNETLE YAD EDİYORUM"

Şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan ve millet uğrunda gösterdiği azim, cesaret, kahramanlık ve şehadet ruhu bizlere rehber olacağını da ifade eden Vali Baruş, "Çanakkale zaferini ve sonrasında kurtuluş savaşımızın kazanılmasını sağlayan manevi güç tarih boyunca milletimizin hayat şiarı olmuş şehadet ruhudur. Bu ruh, Aziz vatanımızı parçalamak isteyen bölücü terör örgütlerine, bağımsızlık irademizi boyunduruk altına almak isteyen yabancı güçlere ve onun işbirlikçilerine karşı verdiğimiz mücadelede daima en önemli güven kaynağımız olmuştur. Ülkemizin dört bir tarafında, Malatya şehitliği'nde ve bu vatan topraklarının her bir köşesinde ebedi huzurla yatan evlatlarımız bu sarsılmaz iradenin kıyamete kadar baki kalacağının ispatıdır.Aziz şehitlerimizin kanlarıyla topraklarını yoğurarak bizlere miras bıraktığı bu güzel vatanı ve uğrunda canlarını verdikleri mukaddes değerlerimizi muhafaza etmek için durmaksızın çalışmak, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadele etme azmini göstermenin onların hatırasına karşı vazgeçilmez bir sorumluluk olduğunu idrak etmek bu milletin bir ferdi olarak hepimizin üzerine düşen vazifedir.Milletimizin yeniden dirilişinin timsali olan bu şerefli günde, Çanakkale Zaferini ve Bağımsızlığımızı bizlere armağan eden cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla yad ediyorum” diye konuştu.

C_59

KARANFİL BIRAKTILAR
Anıttaki törenin ardından Vali Baruş ve beraberindekiler şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı.

A_231

ARGUVAN'DA ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI 

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü nedeniyle Malatya'nın Arguvan ilçesinde de Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Atatürk Anıtında saat 09.00'da düzenlenen çelenk sunma programına İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Bozkuş ve bazı daire müdürleri katıldı. Daha sonra Kaymakam Abdullah Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu mukaddes güzel yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Türk milletinin Çanakkale'de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi minnetle anmaktayız. Ruhları şad olsun” dedi.

B_143

DARENDE'DE TÖREN DÜZENLENDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yıldönümü anıta çelenk sunumu, Malatya'nın Darende ilçesinde de yapıldı. Düzenlenen törene, Kaymakam Malik Çalışır, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Savcısı Cahit Şar, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Jandarma Komutanı Ufuk Kale, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

A_234

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ 

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü nedeniyle şehitlerin mezarları ziyaret edildi.
İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu ve ilçe protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ziyarette şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

B_146

KALE'DE 18 MART 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Malatya'nın Kale ilçesinde de tören düzenlendi.Atatürk Anıtında düzenlenen törene, Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Murat Koca, daire amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Tören Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Fırat Eryılmaz yaptı. Eryılmaz, konuşmasında, “Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer milletimizin iman ve azminin metanet ve gücünün açık bir göstergesidir. Türk Ordusunun Çanakkale'de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımlarından dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir olaydır” ifadelerini kullandı.Eryılmaz, “ Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ulusu bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği öz güvenini yeniden kazanmıştır” diye konuştu.

A_235

B_147

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!