dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66721.02$

Yanlış Getmeyesen Çağam! O Yol Mal Bazarına Gider(!)


Yanlış Getmeyesen Çağam! O Yol Mal Bazarına Gider(!)
ALPER SALİHOĞLU YAZDI...
Narin

Kıssa bu ya yıllar sonra Malatya ya yolu düşmüş zatı muhteremin. Bayram değil seyran değil niye geldiysem bu yaban ellere, bu yabancı insanların için de ne işim var diye geçirirken "Sahi ya seçim zamanı geldi ya! gelip bir boy gösterelim de maksat ahali varlığımızdan haberdar olsun. Hoş biz pek ahalinin varlığından haberdar değiliz ya... Olsun üzerinde Atatürk resmi olan dostlarım, meşin koltuğum, kırmızı plakalı çakarlı son model arabalarım olsun da bu üç beş günlük çileyi çekeriz. Yalandan hemşeri muhabbetleri, üst perdeden hizmet etme taahhütleri ve üç beş dalkavuğa vereceğimiz harçlıklar da racon gereğidir ne de olsa...  Adaylık için sağa sola koştururken çevre yolundan şehir mezarlığına gidip kalabalık bir cenaze merasiminde de boy göstermeyi ihmal etmeyen zat dönüş yolunu tuttu. Son model arabasıyla Yeşiltepe'den sanayi kavşağına dönerken yolu şaşırdı. Beyefendi lütfedip yol kenarındaki yaşlı nineye "Hey baksana buradan merkeze nasıl giderim" diye kaba bir üslupla sormasına karşın yaşlı ve gariban nine son derece samimi bir Malatya şivesiyle "Kurban olam sen diger yoldan döneceğine bu taraftan dönmüşsün aman ha yanlış getme çağam o yol mal bazarına gider eyisimi sen askeri hastanenin oradan direk git çevre yoluna varasın" diyerek yolu tarif etmiş. Allah razı olsun nineden  doğru yolu tarif etmeseymiş belki de o Malatya cahili vekil adayı soluğu Yeşiltepe Mal Pazarında alacaktı. Hoş layık olduğu yere gidecekti ama... 

YOL BİLMEZ İZ BİLMEZLER UTANMADAN ADAY OLURSA!

 Sevgili dostum ve arkadaşım Murat Çetin'le sohbet ederken laf döndü dolaştı seçimlere geldi. Malatya'da  siyasi nabız nasıl? Bu seçimde kim daha şanslı? geçen döneme göre hangi adaylar Malatya'da iktidarın ya da muhalefetin oyunu artırır? gibisinden beyin jimnastiği yaparken bizi misafir eden Ahmet kardeşimiz "Sizin Ankara'da İstanbul'da kulağınız var kimler aday olur az çok bilirsiniz değil mi?  diye sordu. Ortalıkta söylentiler var eski vekillerden tutunda yeni yetme bazı simalara kadar birçok isim sayınca Murat Bey, "Yok dostum O saydıklarından bazıları yıllardır Malatyayı da Malatyalıyı da bilmez hangi yüzle aday olacak diye bana çıkıştı. "Önümüzde kısa bir süre kaldı Allah ömür verirse O kösele suratlıları göreceğiz, başka memlekette oturup ne Malatyayı ne de Malatyalıyı sormayıp seçimden seçime vekillik devşirmeye çalışan zatları"... dedim sevgili dostuma.

 BAZILARI HEP MALATYALI KALDI

Yol yordam bilmeden hal hatır sormadan seçimlerde kendilerine listeden yer bulmak dışında derdi olmayan vefasız kimselerin yanı sıra Malatya'nın ismi bile geçtiğinde gözleri parlayıp her gidene kapısını açan değerli isimlerin hakkını da vermek lazım diye düşünüyorum. Bunların başında Merhum vekil Mevlüt Aslanoğlu, eski belediye başkanı ve vekil sayın Cemal Akın, Ömer Faruk Öz,  Ali Osman Başkurt, sayın bakanımız Bülent Tüfekçi,  İhsan Koca, Öznur Çalık gibi isimleri sayabiliriz. Malatya'nın sırtından yükünü tutan ya da makam sahibi olup memleketin yolunu unutanları milletin vicdanına havale ediyoruz.

 ÇAPSIZ ADAYLAR OY KAYBETTİRECEK

 Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası gibi kuruluşları çantada keklik görüp eski düşük profilli yöneticileri yeniden aday yapan lobilerin başkanlık ve vekillik seçiminde de etkin olup benzer adayları sahaya sürmesi Ak Parti için hiç de istenmeyen bir tabloyu ortaya çıkarabilir. Bu kuruluşlarda her ne kadar siyasi söylemler ortaya konulmadıysa bile adayların siyasi çizgileri ve etrafında mücadele veren isimler yarışı siyasi bir arenaya dönüştürmüştür. Kalıplaşmış aday isimleriyle yarışa girmesi durumunda Ak Partinin Malatya da benzer bir hezimet yaşaması olasıdır. 2002 seçimlerinde dayatma ve klasik siyaset anlayışına karşı yeniliği ve değişimi destekleyen illerin başında olan Malatya'mız bu seçimde de bu değişimi yaşamaya devam edecektir. Siyasi ve ekonomik istikrarın sembolü olan Recep Tayyip Erdoğan ve bu istikrarın adresi haline gelen Ak Parti iktidarı umarım Malatya'mızda da tabanın kabul göstereceği adayları sahaya sürerek yoluna devam edecektir. Aksi bir tablo durumundaki biz istemeyiz ama kaybeden hem Reis hem ülkemiz hem Ak Parti hem de Malatya'mız olur.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!