dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Yasağı çiğneyenlere ceza!


Yasağı çiğneyenlere ceza!
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde korona yüzünden evlerinden dışarı çıkmayan 65 yaş üstü yaşlıların ihtiyaçlarına jandarma ve polis ekipleri koşarken, uyarılara rağmen dışarı çıkan 15 yaşlıya para cezası kesildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Emniyet ekipleri, Doğanşehir merkezde ikamet eden yaşlı insanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Üç gündür başlanan yaşlıların evlerine ihtiyaç malzemelerini götürme devam ediyor. Üç günde 40 ailenin ihtiyaçları emniyet ekiplerince karşılandı.

TALEPLER VAR...
Yaşlılar, ilginç taleplerde de bulunuyor. Emniyet Müdürlüğüne gelen telefonlardan bir inde yaşlı şahıs, "Madem ben dışarı çıkamıyorum. Ekipleriniz gelsin benim traktörü alın ve kayısı bahçemi ilaçlasın " taleplerini iletti.

15 YAŞLIYA CEZA KESİLDİ 
Bu arada, Emniyet Müdürlüğüne bağlı anons araçları sürekli anons yaparak uyarıda bulundular. Anonslarda, “Değerli 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız. Başta siz olmak üzere yakınlarınızın ve tüm vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyoruz. Sizi yasalara uymaya davet ediyoruz. Yasalara Uymayıp sokağa çıkmanız takdirde gerekli yasal işlem yapılacaktır. Evde kalın, sağlıkta kalın. Değerli vatandaşlarımız sokakta sosyal mesafemizi koruyalım. Zaruri olmadıkça evde kalalım, sağlıklı kalalım, güvende kalalım” deniyor.
Diğer yandan, yapılan uyarılara rağmen dışarı çıkan 15 yaşlıya, idari para cezası kesildi.

BU ARADA BATTALGAZİ BELEDİYESİ 310 YAŞLI VATANDAŞIN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİ 

Battalgazi Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın korana virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından oluşturduğu özel ekiplerle, ilçedeki yaşlı vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarına devam ediyor.
Battalgazi Kaymakamlığı tarafından oluşturulan İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu dahilinde Battalgazi Belediyesi bünyesinde özel bir ekip oluşturarak, 112, 155 ve 156 numaralarıyla irtibata geçen ilçedeki ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma başlattı.Korona virüs önlemleri nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara yardım eli uzatan Battalgazi Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu özel ekiplerle sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından ilk üç günde 310 vatandaşın talebini yerine getirdi. Vatandaşları, dışarı çıkmamaları konusunda da uyaran ekipler, vatandaşların başka ihtiyaçlarının da notlarını aldı.

A_295

VATANDAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN 
Ataköy Mahallesinde yalnız yaşayan 73 yaşındaki Satı Karataş, “Battalgazi Belediyesi'ndeki görevli arkadaşlara ihtiyaçlarımı söyledim. Çok güzel bir hizmet. Talimatlar doğrultusunda evden dışarı adımımızı atmıyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder'e çok teşekkür ediyoruz” dedi.Başharık Mahallesinde yalnız yaşayan 65 yaşındaki Bedriye Söylemez ise, “Bu virüs çok kötü bir hastalıkmış. Devletimiz bu yüzden biz yaşlıları dışarı bırakmıyor. Bizim sağlığımızı düşünüyor. Çok şükür Belediyemizde ne ihtiyacımız varsa bir aramamızla karşılıyor. Devletimizden Allah razı olsun. Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Ne derdimiz olsa başkanımızı karşımızda görüyoruz. Rabbim ona güç kuvvet versin” şeklinde konuştu.

B_185

ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKMAYIN
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yaptığı açıklamada , “İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile dışarı çıkmalarına sınırlama getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için Belediye olarak seferber olduk. 65 yaş ve üstü yalnız yaşayan, kronik hastalıkları olan bakıma muhtaç belediyemizle irtibata geçen vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları personellerimiz tarafından karşılanıyor ve evlerine teslim ediliyor. Battalgazi Belediyesi olarak elimizden gelen her imkanı seferber etmiş durumdayız. Halkımız sağlığını korumak adına yapılması gereken ne varsa hiç tereddüt etmeden faaliyete geçiriyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de vatandaşlarımızın yanındayız. Tüm vatandaşlarımız devlet kurumlarının açıklamalarına uymasını istiyoruz. Lütfen vatandaşlarımız da evde kalmaya özen göstersinler ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmasınlar” diye konuştu.

C_77

ÖTE YANDAN ESANFLAR DA 65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILARA YARDIMCI OLUYOR 

Malatya'nın Darende ilçesinde esnaflar 65 yaş üstü vatandaşlara yardımcı olup, siparişleri evlere götürüyor.
Darende ilçesinde korona virüsten korunma virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkışı yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını esnafa siparişlerini telefon ile bildirmeleri halinde evlerine teslim ederek örnek bir davranış sergiliyorlar.
Bu hizmetleri karşılığında ekstra bir ücret talep etmediklerini söyleyen esnaf Bekir Sağlam, “Türk Milleti bu zorlu günlerde hep birlik ve beraberlik ile dünyaya örnek olmuştur. Yaşlılarımız bizim baş tacımızdır. İnşallah bu süreci devletimizin uyarılarını dikkatle uygulayarak atlatacağız” dedi.

D_34

ARGUVAN'DA İSE DEZENFEKTE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR 

Malatya'nın Arguvan İlçe Belediyesi, korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında dezenfekte çalışmalarını ilçe genelinde aralıksız sürdürüyor. İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş yaptığı açıklamada, “ İlçemizi dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Dezenfektanlarla ilçemizi temizliyoruz. Alınan tedbirler her geçen gün artarak devam ediyor. Belediye ekipleri, ortak kullanım alanları, cadde ve sokaklar dahil ilçe sınırları içerisindeki ve minibüs taksi durağı motorlu taşıyıcılar resmi kurumlarda dahil çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Yoğun bir şekilde dezenfekte çalışmalarını ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Çalışmaları çok yakından takip ediyoruz. Belediye ekiplerimiz durmaksızın ilçemizin dört bir yanını dezenfekte etmeye devam ediyor” dedi.

D_35

E_19

DARENDE'DE KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ 

Malatya'nın Darende ilçesinde korona virüs önlemleri kapsamında banka ve posta müdürleri ile toplantı yapıldı.Darende Kaymakamı Malik Çalışır, ilçede görev yapan banka ve posta müdürü ile bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Çalışır, “İlçemizde vatandaşlarımıza hizmet veren 3 banka ve bir postanede düzenli olarak dezenfekte işlemleri yapılıyor. Müşteriler belirli sayada alınarak işlemleri kontrollü olarak yapılıyor. Kısa bir süre sonra kamu bankalarına ateş ölçer cihazlar gelecek ve kontrol daha da sıklaşacak.Bu süreçte 65 yas üstü emekli hak sahiplerinin paralarını da banka, posta ve polis ekiplerimizle birlikte yaşlılarımızın evine kadar ulaştıracağız. Onları önemsiyoruz. elimizden gelen tüm kolaylığı sağlayacağız” dedi.

A_296

AKÇADAĞ'DA YAŞLILARIN ALIŞVERİŞİ POLİSTEN 

Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde korono virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını polis ekipleri karşılıyor.Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılıp Türkiye'de etkili olan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızları bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağın ardından 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. Polis, jandarma ve AFAD ekiplerinden oluşturulan grup, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.Akçadağ ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe merkezinde vatandaşını huzurunu sağlamak amacıyla asayiş, trafik gibi rutin görevlerini yerini getirirken, 'Vefa Sosyal Destek Grubu' doğrultusunda evden çıkamayan vatandaşların da alışverişlerini yapıyor.Aktepe Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş 155 polis hattını arayıp, ihtiyaçları bulunduğunu bildirip, yardım istedi. Bunun üzerine harakete geçen Akçadağ ilçe Emniyet Müdürlüğü 'Vefa Sosyal Destek Grubu' Vatandaşın evine gidip siparişlerini not aldıktan sonra gittikleri markette alışveriş yaptı. Polis ekipleri daha sonra siparişini vatandaşın evine götürüp, teslim etti.

A_300

B_188

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!