YazıhanÂ'daki üretici emeğinin karşılığını alamıyor

MalatyaÂ'nın Yazıhan İlçesiÂ'nde yetiştirilen karpuz meyvesinin üreticinin alın terini karşılamadığı bildirildi.
Yazıhan ilçesi karayolu üzerinde Karpuz satan Hazar Doğan isimli genç, tarlada kilosu 30 kuruşa ve tezgahta ise 50 kuruşu sattıkları karpuzun çok kaliteli olduğunu söyledi. Adana Ceyhan'dan sonra kaliteli karpuzun Yazıhan'da yetiştiğini söyleyen Doğan, şehirler arası yoldan geçenlere karpuz sattıklarını belirtti.
Kendisinin Yazıhan Abdurrahman Serttaş Orta Okulu 8'nci sınıf öğrencisi olduğunu belirten Hazar Doğan, okulun tatil döneminde ailesine yardımcı olduğunu ifade etti.
Karpuzun fiyat düşüklüğünden üreticinin alın terini karşılamadığı bildirildi. Bir ay önce kilosu 1 TL civarında olan karpuzun bugünlerde 50 Kuruş'a satılması nedeniyle üreticinin ancak masrafları karşılayabildiği kaydedildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya’da Aynı Gün İki Ayrı İntihar Girişimi Yaşandı
- MASKİ “Sıfır Hata” Dedi, Tevfik Temelli Caddesi’nde Başka Bir Tablo Ortaya Çıktı
- Malatya’nın Da Aralarında Olduğu 81 İlde Yeni Dönem Başladı
- YKS’de İlk 2 Bine Giren 31 Öğrenciye Yeşilyurt Belediyesi’nden Ödül
- Türkiye’nin İhracatında Hedefe 1,7 Milyar Dolar Kaldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.