dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Yeni Malatya, tek kale oynadığı maçı kaybetti


Yeni Malatya, tek kale oynadığı maçı kaybetti
Son 4 haftada 11 puan kaybeden Yeni Malatyaspor'un son durumunu Mehmet Ayhan analiz etti.
Narin

Son 4 haftada 11 puan kaybeden Yeni Malatyaspor, liderlik koltuğunu bırakarak ikinciliğe geriledi. Son haftalardaki düşüşün neticesi olarak liderlikten olan Yeni Malatyaspor, bu maçla birlikte sahasındaki ilk mağlubiyetini de almış oldu. Maçta konuk Bandırmaspor'a 3 puanı getiren gol 21. dakikada Atabey'den geldi. 

Bu sonuçla Bandırmaspor puanını 14'e çıkarırken zirve mücadelesi yapan Yeni Maltyaspor ise 26 puanda kaldı ve Süper Lig yolunda ağır bir darbe aldı. Son 4 maçta 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Yeni Malatyaspor, kötü gidişini sürdürdü. Böylece Boluspor, averajla liderliğe yükselirken, Evkur Yeni Malatyaspor ikinci sıraya düştü.

YENİ MALATYASPOR, TEK KALE OYNADI

Maçla ilgili söylenebilecek birkaç kelime ise golü yedikten sonra sayısız gol pozisyonuna giren Yeni Malatyasporlu futbolcuların beceriksizliği vardı. Takım tek kale oynadı resmen. Gol pozisyonlarını değerlendiremedi.

Geçen hafta Göztepe deplasmanında 2-0 yenilerek 3 puan kaybeden Yeni Malatyaspor, bu hafta da konuk ettiği Bandırmaspor'a kaybedilen 3 puan taraftarı üzdü. Taraftarın şampiyonluk için kendini hazırladığı bir ortamda Malatya temsilcisi, son 4 haftada 11 puan kaybetti. Sarı-siyahlılar puan kaybıyla elinde bulundurduğu liderliği de averajla Boluspor'a kaptırdı. Teknik direktör İrfan Buz yönetimindeki Malatya ekibi, 14 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı, 26 puan topladı.

SAHASINDAKİ İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Lige iyi bir başlangıç yapan Yeni Malatyaspor, averajla Boluspor'un ardından ikinci sırada yer aldı. Geride kalan 14 haftalık süreçte 7 iç saha maçına çıkan Yeni Malatyaspor, sahasındaki ilk mağlubiyetini Bandırmaspor karşısında almış oldu. İç sahada oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet aldı, 16 puan topladı. Rakip ağları 11 kez havalandıran sarı-siyahlılar, kalesinde ise 5 gol gördü. Galibiyet hasretini 4 maça çıkaran Malatya temsilcisi, ligin 15. haftasında sahasında Adana Demirspor ile karşılaşacak.

ZİRVEYİ TAKİP EDEBİLECEK GÜÇTE

Adanademirspor maçının bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Son haftalardaki puan kayıplarının telafisi konusunda milat olabilecek bir maça çıkacak olan Yeni Malatyaspor'daki futbolcu kalitesi ligin zirvesini takip edebilecek bir güçtedir. Yöneticilerin, teknik heyetin ve futbolcular bu maça azami özen göstereceklerdir.

Mehmet Ayhan

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!