dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

YENİ MALATYASPOR’A ‘SAĞLAM’ DARBE


YENİ MALATYASPOR’A ‘SAĞLAM’ DARBE
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın ayrılığıyla sarsılan Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 5'inci haftasında büyük bir yara daha aldı. Malatya Stadyumu'ndaki ilk maçında, Sportif Direktör Ali Ravcı yönetimde Bursaspor'u ağırlayan Doğunun Kaplanları, 4-0 geriye düştü ve 4-2 mağlup oldu. Sarı-Siyah-Kırmızılıların ilk 4 müsabakada topladığı 4 puan ve 13. basamaktaki konumu değişmedi. Malatya temsilcisi, 24 Eylül'de, Karabük'e gidecek. 

ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN MAZERETLER… 
Evkur Yeni Malatyaspor'da, daha önce yayılan söylentilerin ardından 14 Eylül Perşembe günü pek de sürpriz sayılamayacak bir gelişme yaşandı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, istifa etti. Sağlam; yönetim ile sportif yapılanma, transfer sürecindeki seçimler ve kadro planlaması noktasındaki fikir ayrılıklarını öne sürdü. Açıklamasına, antrenman ve kamp tesislerinin halen bitirilememesinden ötürü de futbolcularına mahcup olduğunu iliştirdi. 

BAŞKAN GEVREK ÇOK KIZGIN! 
Ertuğrul Sağlam'ın kurduğu cümleler üzerine ortam biraz gerildi. Kulüp başkanı Adil Gevrek, Sağlam'a sert çıktı. Mazeret ne olursa olsun kimseye haber vermeden, kaçarak çekip gitmenin, takımı Bursaspor sınavına iki gün kala bırakmak doğru bir şey olmadığını vurguladı. “Ertuğrul Sağlam olabilirsin, burası da Malatyaspor.” dedi. Derebeyleri Taraftar Grubu Başkanı Murat Soysal da futbolculara destek sözü verdi. 

TAKIM; ALİ RAVCI'YA EMANET 
Hocasız kalan Doğunun Kaplanları'nı, Bursaspor randevusuna Sportif Direktör Murat Ali Ravcı çıkardı. Son idmanda alt yapı antrenörleri Murat Uçkun, Tuncay Selçuk, Engin Fırat ve Süleyman Kale ile birlikte yer alan Murat Ali Ravcı, öğrencileriyle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. 

YENİ STATTA İLK MAÇ 
Osmanlıspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında mecburen Malatya İnönü'yü kullanan EYMS, Türkiye Futbol Federasyonu'nun onayıyla Malatya Stadyumu'na kavuştu. 11 Mayıs 2012'de, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan yeni stadın açılışı da 5 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'nca yapılmıştı. 120 milyon lira maliyetli 27 bin 44 kapasiteli yeni ev, 5 TL'ye dahi düşen bilet fiyatlarındaki indirime rağmen tam dolu değildi. 

11'DE SADECE 2 ESKİ FUTBOLCU 
Murat Ali Ravcı, Kasımpaşa'ya 3-2 kaybeden ilk 11'de iki değişikliğe gitti. Eren Tozlu ve Nacer Barazite'i kulübeye çekti. Onların yerine, Kasımpaşa deplasmanında anlaşma gereği oynayamayan eski Kasımpaşalı Adem Büyük ve Gineli Sadio Diallo ter döktü. 11'de sadece Ertaç Özbir ile Nijeryalı Azubuike Okey, eski yüzlerden idi. 

BENİNLİ FARNOLLE YİNE YOK 
Beninli Fabien Farnolle yine kesik yedi, eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Başakşehir'den gelen Yalçın Ayhan, stoperi Ekvadorlu Arturo Mina ile paylaştı. Savunmanın solunda Senegalli Aly Cissokho, sağında Faslı Issam Chebake vardı. Onların önünde Nijeryalı Azubuike Okey görev üstlendi. Göbekte Sadio Diallo ile Aytaç Kara izlendi. Sol açıkta Senegalli Issiar Dia, sağ kanatta Adem Büyük ter döktü. İleri uca Faslı Khalid Boutaib çekildi. 

İLK ATAK EV SAHİBİNDEN AMA… 
Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 3'te etkiliydi. Issam Chebake sağda, sıfırdan ceza sahasına gönderdi. Khalid Boutaib önce davranan Harun Tekin, tehlikeyi sonlandırdı. Boutaib geriye çok yardım ettiği anlarda asli vazifesini unuttu. Duran toplarda ise Aytaç Kara'nın ismi duyuldu. 11'de Barış Yardımcı kesti, Chebake riske girmedi. Arjantinli Pablo Batalla'nın kornerinde, markajda takipsiz kalan Nijeryalı William Troost-Ekong, Yeşil-Beyazlı ekipteki ilk sayısını kaydetti: 0-1. 

PENALTI BEKLENTİSİNE CEVAP YOK 
13'te Issiar Dia havalandırdı, Adem Büyük kafasını çalıştırmak istedi; ancak Harun'u aşan meşin yuvarlak kaleye yönelmedi. Atağı devam ettirme fikrindeki Boutaib, Harun ile girdiği pozisyonda yerde kaldı. Bülent Yıldırım, penaltı beklentisine aldırış etmedi. EYMS'nin kurgusal ve teknik direktör farklılığından kaynaklanan durgunluğu göze çarptı. Karşısında ise dengeli, alanları iyi kapatan bir Bursaspor buldu. Sıcağın olumsuz yansımasıyla tempo fazla artmadı. 25'te su molası verildi. Ev sahibinin oyun kurduğu bölümde misafir, sahanın tümüne yayıldı.  

İSABETLİ ŞUT ATILAMADI 
28'den sonra Aziz Behich'e üstünlük sağlayamayan ve driplingleri atamayan Dia sağa, Adem sola geçti. 45+3'te tribünler tekrar üzüldü. Emmanuel Badu'nun servisinde Batalla, tabelayı 0-2'ye taşıdı. İlk yarının istatistikleri dikkat çekiciydi. Oynama yüzdesinde 54'e 46, başarılı paslarda 179'a 130 önde olan EYMS, 5 şutta isabet sağlayamadı; Yeşil-Beyazlı konuk, 5 denemesinin 3'ünde çerçeveyi tutturdu. Plansız davranan Evkur Yeni Malatyaspor, Dia ve Adem'i besleyemedi ve ikinci toplarda ağırdı. Bursaspor defans bloğunun arkasına sarkamadı, dikey pasları hazırlık oyunundaki gibi başaramadı. Hücumda hız düşüktü. 

BATALLA'YA DEFANSTA SERBEST GEÇİŞ! 
Bursaspor adını her duyurduğunda kabiliyetlerini sergileyen Batalla da anıldı. Net fırsatı kaçırsa da Tangocu mükemmel bir koşuyla ağları sarstı. Köşe vuruşunda, William Troost-Ekong'un attığı golde asistin sahibiydi. Ali Ravcı'nın talebeleri, arkadaşlarının boşluklara girmesine yardımcı olan tecrübeli yıldızı merkezde durdurmayı akıl edemedi!  

“YÖNETİM İSTİFA” TEZAHÜRATLARI 
İkinci devrenin girişinde Sadio Diallo kenara, yokluğu hissedilen Fas asıllı Hollandalı Nacer Barazite, yeşil zemine ayak bastı. Lakin gol, Fransız Paul Le Guen'in takımından geldi. 49'da Mina'ya çarpan topla buluşan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Jires Kembo-Ekoko, Timsah'ta siftah yaptı: 0-3. Taraftarların bu esnadaki tavrı hayli ilginçti. Bursaspor'u alkışlayan Malatyalı futbolseverler, yönetimi istifaya çağırdı. Birçoğu da tribünleri erkenden terk etti. Vasatı aşamayan Issiar Dia, 61'de Eren Tozlu'ya şans tanıttı. 64'te, Aziz Aziz Behich, Romen Bogdan Stancu'yu sevindirdi: 0-4. 

TİMSAH ‘KAZANDIM' DİYİNCE… 
Vakit ilerledikçe oyunun rengi değişti. Bursaspor, “Kazandım.” diyince Evkur Yeni Malatyaspor iştahlandı. Ali Ravcı'nın 68'deki hamlesi de yerindeydi. Formayı Aly Cissokho'dan devralan Arjantinli Emanuel Dening, artı futboluyla vatandaşı Pablo Batalla'ya özendi. 76'da Adem ile verkaça giren Khalid Boutaib, bu yıl ağları 4'üncü defa havalandırdı: 1-4. 79'da Mina yükseldi, Adem Büyük'ün ardından Dening dokundu: 2-4.  

75 ÖNCESİ VE SONRASI… 
Hava hakimiyeti dolayısıyla bazen pivot santrafor özelliğiyle sivrilen Adem Büyük, ayaklarının hünerlerini de seyrettirdi. Özetle; Evkur Yeni Malatyaspor-Bursaspor mücadelesinde; tecrübe farkı konuştu. Süper Lig deneyimli yıldızlarıyla Malatya ekibine nazaran sakin ve aklı başında görülen Bursaspor, bunun semeresini de aldı. Seyircilerinin erkenden umudunu kestiği Doğunun Kaplanları için ise kritik randevu, 75 ve sonrasındaki dakikalar olmak üzere ikiye ayrıldı. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!