dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.7
  • BIST
    9138.94
  • BTC
    70086.72$

Yeni Malatyaspor, dersine iyi çalışmamış


Yeni Malatyaspor, dersine iyi çalışmamış
Birinci Lig’in lideri Yeni Malatyaspor, Eskişehir deplasmanında 3 puanı bırakarak haftayı kapattı.
Narin

Birinci Lig'in lideri Yeni Malatyaspor, Eskişehir deplasmanında 3 puanı bırakarak haftayı kapattı. Eskişehirspor karşısında 2-0 mağlup olan Yeni Malatyaspor, puansız alamamasına ragmen liderliğini sürdürdü. Öncelikle maçtaki önemli dakika ve pozisyonları aktaralım.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşmanın 13. dakikasında Yeni Malatyaspor'un kalesinde yaşanan karambol anında Hasan Hüseyin Acar meşin yuvarlağı ağlara gönderen isim oldu. Maçın başlarında kalesinde gol gören Yeni Malatyaspor, arka arkaya atak organizasyonu yaparken kalesinde de pozisyon verdi. İlk yarının uzatma dakikasında Eskişehirsporlu Semih Şentürk, Murat Akça'ya yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Eskişehirspor ikinci yarıya 10 kişi başladı.

Genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın 58. dakikasında savunmadan dönen topa gelişine vuran Azubuike, son anda refleks gösteren Eskişehir kalecisi Ruud Boffin'i geçemedi. Karşılaşmanın 90. Dakikasına Eskişehirspor'un 1-0 üstünlüğüyle girildi. Son pozisyon ve atakların yaşandığı bu dakikada sahneye Eskişehirsporlu Erkan Zengin çıktı. Ceza sahası içerisine Erkan Zengin'in verdiği akıl dolu pas sonrası topla buluşan Bruno, düzgün bir vuruşla Yeni Malatyaspor ağlarını havalandırdı. Maç 2-0 Eskişehirspor'un üstünlüğüyle tamamlanırken, aradaki 9 puanlık fark 6'ya düşmüş oldu.  

KALECİ FAKTÖRÜ VE GÖRÜLEN KARTLAR

Karşılaşmanın yıldızlaşan ismi Eskişehirspor Kalecisi Ruud Bofin olurken, Yeni Malatyaspor'un kalecisi Hakan Canbazoğlu kötü bir performans sergiledi.

Evsahibi ekipte ilk yarının ilk uzatma dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Semih Şentürk'e, Yeni Malatyasporlu Caner Arıcı 90 artı 1'de eşlik eden isimdi. Karşılıklı birer kırmızı kartın gösterildiği karşılaşmada, Yeni Malatyasporlu futbolculardan 4 tanesinin sarı kartları dikkat çekti. Ruud Boffin, Hasan Hüseyin Acar, Uğur İnceman, Erkan Zengin, Tarık Çamdal, Semih Şentürk, Hürriyet Gücer ve Kamil Ahmet gibi Süper Lig tecrübesi bulunan futbolcuların varlığı Eskişehirspor'un maçı kazanmasındaki en büyük etkendi. Yeni Malatyaspor ise önceki haftalardaki sarı ve kırmızı kartların fazlalağı sebebiyle sahanın zayıf ekibi olarak boy gösteren taraftı. Haftalardır söylediğimiz ancak olumlu hiçbir adımın atılmadığını gördüğümüz kart görme hastalığının sıkıntısını Yeni Malatyaspor, bu hafta iyiden iyiye hissetmiş oldu.

Bu mağlubiyetteki önemli etkenlerden biri de Eskişehirspor kalecisi Ruud Bofin'in etkili performansıydı.

İLK YARI DÖKÜLDÜ, İKİNCİ YARI İDARE EDER…

Yeni Malatyaspor, önemli bir 3 puanı Eskişehir'de bıraktı. Liderlik koltuğundaki yerini korumaya çalışan Yeni Malatyaspor'da, rakibin tecrübeli ayakları için önlem alınmamış gibi bir görüntü vardı. Kazanmak isteyen ve bunu zaman zaman ortaya koyan Yeni Malatyaspor, ilk yarıda tel tel döküldü. İkinci yarıya biraz daha derli toplu çıkan Yeni Malatyaspor'da rakibin 10 kişi kalmasının da verdiği rahatlama dikkat çekti. İkinci yarıda taktiksel açıdan farklı bir şekilde sahaya dizilen futbolcular, girdikleri pozisyonlarda da Eskişehirspor kalecisi Ruud Bofin'i geçemedi. Yeni Malatyaspor'u 9 puan geriden takip eden Eskişehirspor bu galibiyet sonrası farkı 6 puana düşürmüş oldu.

YENİ MALATYASPOR, DERSİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞ

Yeni Malatyaspor, mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı karşılaşmada rakibin orta saha ve ilerideki baskısına boyun eger bir görüntü sergiliyordu.

Teknik heyet ve futbolcular, dünkü maçta dersine iyi çalışmamış gibiydiler. Rakibin son hafta gol yemeden aldığı 3 puan, aslında bu haftanın da sinyalini veriyor gibiydi. Ne olursa olsun, Süper Lig'den yeni düşmüş bir takımın bu lig için bir gömlek büyük olabileceğiyle ilgili önlem alınmamış gibi geldi bana. Teknik heyeti geçtiğimiz haftalardaki gibi yine görülen kartlar sebebiyle uyarmaya devam edeceğiz. İlk 3'e veya şampiyonluğa oynayacaksanız, canını dişine takan, ancak kolay kolay da kart görmeyecek futbolculara sahip olmanız gerekiyor.

GİRESUN MAÇI DA ÇOK ÖNEMLİ

Eskişehirspor'a 2-0 yenilerek elindeki avantajı koruyamayan Yeni Malatyaspor, önümüzdeki hafta Giresunspor'u konuk edecek. Giresunspor'un bu hafta evinde Adana Demirspor'la 1-1 berabere kalması, zayıf bir rakip olduğu anlamına gelmez. Çünkü, Giresunspor'un rakibi, geçen sene Süper Lig'e çıkmayı son maçlarda elinden kaçıran Adana Demirspor'du. Bu rakipten 1 puan alıyorlarsa iyi bir takım demektir. Bakmayın siz Adana ekibinin ligin ortalarında olduğuna. Yeni Malatyaspor, bu ligin zirvesinde yer bulmak istiyorsa, her karşılaşmaya şampiyonluk maçıymış gibi hazırlanması ve ona göre hareket etmesi gerekiyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!