dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2491.6
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63411.15$

Yeni Malatyaspor, Gakkoş’a da geçit vermedi


Yeni Malatyaspor, Gakkoş’a da geçit vermedi
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin


TFF Birinci Lig'de, 26'ncı haftaya lider giren Evkur Yeni Malatyaspor, aynı periyot öncesi 12'inci basamakta yer alan Elazığspor'u, İstanbul'da ağırladı. 1-0'la koltuğunu iyice sağlamlaştıran Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 53 puana yükseldi. Malatya'nın yüzünü, Eren Tozlu güldürdü. Doğunun Kaplanları, 9 Nisan'da, Ümraniyespor'un misafiri olacak.

İstanbul'da 4'üncü kez ev sahipliği

Doğunun Kaplanları, Malatya İnönü Stadı'nın zemininin elverişsizliği sebebiyle 4'üncü kez ev sahibi sıfatıyla İstanbul'daydı. Vodafone Arena'da Denizlispor'u 3-1, Altınordu'yu 2-0'la geçen Siyah-Beyazlılar, Şanlıurfaspor'u 2-1 yendiği Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'ndaydı. ‘Doğu Derbisi'ni Manisa Bölgesi'nden Koray Gençerler yönetti.

İrfan Buz, Elazığspor'a hiç kaybetmemişti
Teknik Direktör İrfan Buz, 1 Nisan 2017 tarihine kadar Elazığspor'a karşı hiç kaybetmemişti. Bu da haliyle psikolojik açıdan Malatya temsilcisinin lehine bir istatistikti. İki kulübün TFF 1. Lig'de oynadıkları toplam 3 müsabakanın 2'sini Malatya, 1'ini Elazığ üstün bitirmişti. 2015-16'da, sahasında, Yücel İldiz idaresinde 2-1'le üzülen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, İrfan Buz yönetiminde, deplasmanda 3-0'la gülmüştü. Bu sezonun ilk yarısında yine Elazığ'da 2-1'le sevinmişti.

Eskişehirspor, Bandırma'da kazanınca…
26'ncı hafta öncesi 50 puanla zirvede bulunan İrfan Buz ve öğrencileri, takipçilerinden Eskişehirspor'un Bandırma'daki 1-0'lık galibiyetinden ötürü temkinliydi. Üstelik yönetim ve teknik heyet, kamuoyunun kendilerini şimdiden şampiyonluk havasını sokmasından hayli rahatsızdı. “Yeni Malatyaspor'un 2 maç kaybetme lüksü var.” gibi, rehavete yol açması muhtemel cümleler, hiç kimse tarafından duyulmak istenmiyordu. Sarı-Siyah-Kırmızılıların amacı, Elazığspor'la arasındaki dev rekabetten mutlu ayrılmak ve iyi gidişi devam ettirmekti.

Sakatlardan 3 sevindirici, 2 üzücü haber
Millî aradan dolayı her iki takım da uzun bir hazırlık evresindeydi. Mola, Evkur Yeni Malatyaspor'a ilaç gibi geldi. Çünkü ekip, Sadık Çiftpınar, Togolu forvet Jonathan Ayite, Ferhat Kiraz, Caner Arıcı ve kaleci Ertaç Özbir'in sakatlıklarıyla revire dönmüştü. Tedavilerin ardından Ertaç ve Caner tamamen düzeldi, ikili Elazığspor 11'inde de vardı. Sadık da 18'deydi. Ayite ile sol bek Ferhat ise 18 kişilik kadroya giremedi.

Kaptan Sedat cezalı, orta alan Murat'a emanet
Hücum hattında Eren Tozlu, Fransız Michael Pereira, Senegalli Boubacar Diabang Dialiba ve İrfan Başaran'ın formu, İrfan Buz'un elini güçlendirdi. İkinci bölgede sarı kart cezalısı, kaptan Sedat Ağçay'ın eksikliği, en büyük dezavantajdı. Bu zafiyeti artıya çevirmeyi planlayan İrfan hoca, Murat Yıldırım'a görev verdi. Orta alanı çabuk geçip rakibi zamansız yakalamayı düşündü. 2-1'lik Şanlıurfaspor zaferinde 90'da ihraç edilen Osman Fırat, Manisa sonrasında ikinci defa yoktu.

Buz'un 11 ve kulübe tercihi…
11'i Ertaç Özbir, Caner Arıcı, Murat Akça, Sezer Özmen, Michael Pereira, İrfan Başaran, Azubuike Okey, Diabang Dialiba, Rahman Buğra Çağıran, Murut Yıldırım ve Eren Tozlu oluşturdu. Hakan Canbazoğlu, Yiğitcan Erdoğan, Sadık Çiftpınar, Mehmet Sak, Sunday Mba, Auistin Amutu ile Ahmet Aras ise kulübede başladı. İlk düdük 18.30'da çaldı.

Senegalli Dialiba tam atacakken…
İlk tehlikeli akını Evkur Yeni Malatyaspor geliştirdi. 3'te, İrfan Başaran'ın soldan ortasında Bordo-Beyazlıların file bekçisi Çağlar Şahin Akbaba, Eren Tozlu'dan önce uzandı. 15'te, Eren'in servisinde Pereira kafayla kesti. Dialiba'nın fırsat kovaladığı pozisyonda Bayram Bektaş'ın talebelerinden Mehmet Yiğit araya girdi ve mutlak golü önledi. 35'teki serbest atışta Murat Akça dokundu, İrfan tamamladı, defansa çarptı. Devamında Azubuike çerçeveyi tutturamadı.

Eren Tozlu'dan bu sezon 9 gol
Zorlu sınavın ikinci devresine de Gakkoşlar önünde Evkur Yeni Malatyaspor iştahlı girdi. 51'de, Dialiba sert vurdu, meşin yuvarlak direğe çarptı. Eren takipçiliğini konuşturmak istedi; ama Çağlar kornere çeldi. Hemen akabinde İrfan az farkla neticeye ulaşamadı. 53'te Caner yokladı, top direkt hedefe yöneldi; ancak yan ağlarda kaldı. 60'ta İrfan'ın düşündüğü Pereira'nın gördüğü Eren ayak koyamayınca top Dialiba'ya dek gitti. 12 gollü Senegallinin asistinde Eren sol köşeye baktı. Ozan Tahtaişleyen file bekçisi Çağlar'ı kontrpiyede bıraktı: 1-0. 26 yaşındaki yetenek, 2016-17'deki 9'uncu sayısına erişti.

Tempoyu düşüren, oyunu soğutan hamleler
82'deki frikikte Murat Akça, Çağlar'ı avlamaya çok yaklaştı; fakat olmadı. 6 dakikalık duraklamaların 4'üncüsünde Austin Amutu'nun adı duyuldu. 88'de Eren Tozlu ile değişen Nijeryalı, topu ileriye iyi taşıdı. Hareketlendirmeyi arzuladığı Pereira auta engel olamadı. İrfan Buz'un İrfan Başaran-Sunday Mba (73') ile Pereira-Yiğitcan Erdoğan (90+4) değişiklikleri, tempoyu düşürme fikrinin ürünüydü.

Evkur Yeni Malatyaspor'dan 7'de 6
Denizlispor (3-1) , Büyükşehir Gaziantepspor (1-2), Altınordu (2-0) ve Şanlıurfaspor (2-0) ivme yakalayan, Balıkesir'de (2-2) duraksayan Malatya temsilcisi, Şanlıurfaspor (2-1) ve Manisaspor'un (0-2) ardından Elazığspor'u da devirdi (1-0). Böylece 7'de 6 yaptı.

İç sahada müthiş performans; 13 maçta 33 puan
TFF Birinci Lig'de koltuğunu sağlamlaştıran Evkur Yeni Malatyaspor, ‘ev sahibi' sıfatını taşıdığı maçlarda en çok puan toplayan kulüp unvanını korudu: 33. (13 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet)
el6

el1el2el3el4el5

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!