dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

Yeni Malatyaspor, İstanbul’da çok farklı


Yeni Malatyaspor, İstanbul’da çok farklı
Mehmet Ayhan Yazdı...
Narin

TFF 1. Lig'de, 20. haftanın açılışında Evkur Yeni Malatyaspor, Denizlispor'u İstanbul'da ağırladı. Malatya İnönü Stadı'nın bozuk zemini sebebiyle Vodafone Arena'da oynanan kritik müsabakada hesaplarını galibiyet üzerine kurgulayan Malatya temsilcisi, hedefine farklı ulaştı: 3-1. Şampiyonluk yarışında ipleri yeniden eline almayı planlayan Doğunun Kaplanları, Senegalli Diabang Dialiba, Fransız Mickael Pereira ve Jonathan Ayite ile güldü. Ferhat Kiraz'ın kızardığı bölümde penaltıyı kaçıran Ege ekibi, tabelayı Alperen Babacan'la değiştirebildi. Malatya'nın 26 Şubat'taki Altınordu karşılaşması, Başakşehir Fatih Terim ya da Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda…

 ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez'

Çok sevdikleri İrfan Buz ve yıldızları yalnız bırakmayan Yeni Malatyaspor tribünlerinden, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından duygusal bir tezahürat yükseldi. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” diyen yaklaşık 10 bin kişi, vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları yâd etti.

Geçmiş zaman olur ki…

Vodafone Arena'daki buluşma, Türk futbolseverleri 30 yıl öncesine götürdü. O dönem, 32'inci haftada Malatya'da 1-0 yenilen, ardından İnönü'de Denizlispor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 1986-87 sezonunu Galatasaray'ın 1 puan gerisinde ikincilikle tamamlamıştı. Camiasının eleştirilerine rağmen Dolmabahçe'nin kapılarını Malatya'ya açan Siyah-Beyazlıların Başkanı Fikret Orman'ın yaklaşımı fair-play ruhunu yansıttı. 1 numara, “Bize, ‘1986'yı unutmayın' dediler. O zaman bir şeyler olmuş! Kurumlar değil, kişiler hata yapar.” cümlesini kurmuştu.

10 günlük Antalya kampı yaramış

Evkur Yeni Malatyaspor, liglere verilen Ziraat Türkiye Kupası arasını Antalya Lara'da, yeni kondisyoner Evrim Esendemir'in de katılımıyla geçirdi. Boluspor'a 4-2 kaybedilen test randevusuna rağmen 10 günlük süreçte verimli bir kamp dönemini geride bıraktıklarını hatırlatan Teknik Direktör İrfan Buz, Samsun'daki 3-0'lık mağlubiyeti de unutturacaklarını vaat etmişti. Öyle de oldu. Ali Tandoğan'ın çalıştırdığı Denizlispor ise düne dek, evindeki 1-1'lik Adana Demirspor beraberliğiyle 5 maçlık yenilmezlik serisine ulaşmıştı.

Yenilerden 2'si ilk 11'de

Sakatların iyileşmesiyle eli rahatlayan İrfan Hoca, uyumlarını beklediği 5 ara transferden Jonathan Serge Folly Ayite (Aytemiz Alanyaspor) ve Ferhat Kiraz'a (Kasımpaşa) ilk 11'de şans tanıdı. Rakibin deplasmandaki başarılı sonuçlarını unutmayan Buz, ideal tertibi yeğledi. Murat Yıldırım (Boluspor), 84'te İrfan Başaran'la yer değişti. Ahmet Aras (Antalyaspor) kulübede oturdu. Sezer Özmen (A.Alanyaspor) 18'de yoktu. Savunmada Sadık Çiftpınar'ın dönüşüyle Caner Arıcı'yı yanına monte eden Buz, ikinci bölgede Sedat Ağçay ve Azubuike Oke ikilisinden vazgeçmedi.

42'ye kadar görüntü de ses de yok!

Zorlu mücadeleye kontrollü giren Denizlispor, oyunu kendi yarı alanında kabullendi. Ev sahibi sıfatlı Evkur Yeni Malatyaspor ise uzun süre pozisyon üretmekte zorlandı. Organize ilk akın, 21'de misafirden geldi. Andre Moritz'in hareketlendirdiği Kerem Can Akyüz, soldan içeriye girdiği anda kesti. Yasin Ozan yükseldi, Ziya Alkurt'un volesinde top ayağına tam oturmayınca az farkla yandan auta çıktı.

Asist Fransız'dan, gol Senegalli'den…

Gol sesi, Evkur Yeni Malatyaspor'un ilk tehlikeli atağında, 42'nci dakikada duyuldu. Sağlık problemlerinden ötürü bir süredir forma giyemeyen Diabang Dialiba, sol çaprazda çok düzgün vurdu: 1-0. Sene başında Polonya kulübü Cracovia Krakow'dan alınan 28 yaşındaki Senegalli, 11'inci sayısını kaydetti. Asistin sahibi; İspanyol Mallorca'dan kadroya dahil olan Fransız Mickael Pereira idi.

Çerçeveyi, sadece 2 şut buldu

İlk devrenin istatistikleri, yeşil zeminde pek de seyir zevki sunulmadığının ispatı niteliğindeydi. Oynama yüzdesi 56'ya 44 olarak gerçekleşti. Sarı-Siyah-Kırmızılıların 1'i isabetli şutuna karşılık Yeşil-Siyahlıların 1'i çerçeveyi tutan 7 denemesi vardı. Kornerler ise 2'ye 1 idi. Yağmurlu ikinci perdenin ilk bölümlerinde Malatya, konsantrasyon anlamında da daha üstündü. Denizlispor ise motivasyon eksikliği çekti.

Pereira etkili oyununun ödülünü aldı

İrfan Buz'un öğrencilerinden Pereira, 62'de yaşanılacakların işaret fişeğini 49'da yaktı. Caner'in servisinde attığı şutta meşin yuvarlak üstten oyun alanını terk eyledi. Sinirleri gerilen konuk takımda Andre Moritz ve Alfred Sankoh'la birlikte sarı kart sayısı da (3) çoğaldı. 62'deki köşe atışını İrfan Başaran kullandı. Pereira, kalabalık defansın arasında ağları havalandırdı: 2-0. Vakit ilerledikçe baskılı ve iştahlı görünen Ali Tandoğan'ın ekibi, 67'de az da olsa umutlandı. Andre Moritz'in yoklamasında ‘dur' diyen kaleci Ertaç Özbir, Brezilyalının kornerinde sağ bek Alperen Babacan'ın kafasını çalıştırmasına engel olamadı.

Skorun 4-1 olmasına direk engeli

İrfan Buz'un en büyük hücum gücü Jonathan Ayite, sahneye adım atmak için 71'e kadar bekledi. 1985 doğumlu Togolu forvet, Caner Arıcı'nın sağdan ortasında sıçradı ve topu yere çarptırdı, genç file bekçisi Asil Kaan Güler çaresiz kaldı: 3-1. Denizlispor sıkça hücuma yönelince geride büyük boşluklar oluştu. 90'da Ayite'nin pasında Murat Yıldırım altı pasta dokundu, top üst direkten Asil'in kucağına düştü.

Kaleci Ertaç penaltıda devleşti

Yardımcıları Baki Tuncay Akkın ve Erdinç Sezertam'la uyumlu görünen tecrübeli hakem Özgür Yankaya, 4 dakika ilave ettiği zorlu sınavda, 90+2'de penaltı noktasına koştu. Berkan Afşarlı'nın serbest vuruşunda Ömer Alp Kulga tamamladı. Ertaç'tan seken topu Yasin filelere yollamak istedi; ancak eliyle kesen Ferhat Kiraz ihraç edildi. Beyaz noktaya Anıl Taşdemir geldi. Soluna iyi uzanan 1.86'lık Ertaç, skor tabelasındaki 3-1'i korumasını bildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!