dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2387.3
  • BIST
    10272.67
  • BTC
    61666.02$

Yeni Malatyaspor zirveye koşarken...


Yeni Malatyaspor zirveye koşarken...
Vahap Güner Yeni Malatyaspor'un yolculuğunu yazıyor
Narin

VAHAP GÜNER - MALATYA TİME

Nurettin Soykan döneminde süper lige namağlup çıkan Malatyaspor, Turan Çevik döneminde süper ligi 3. Olarak tamamlayarak Balkan Kupasında Türkiye'yi temsil etti. Çevik'in ardından göreve gelen Nurettin Güven döneminde tartışılan isim olsa da Brezilya Milli takımının asları Eder, Serginho ve Carlos'u Malatyaspor'a transfer etmiş, kadroyu korumayı başarmıştı. İşte sonradan İstanbul'dan gelen Metin Kaya Çağlayan o takımın küme düşmesinin ardından, çekip gitmişti. Malatyaspor her yıl biraz daha güç kaybederek Malatya Belediyesine teslim edildi. Yıllarca ikinci liglerde oynadı durdu.

Yıllar sonra Mehmet Yaşar Çerçi Malatya Belediye Başkanı seçilince bir gurubun elinde bulunan Malatyaspor'u belediye olarak teslim alıp, takviye ettikten sonra Play Off'a kalmayı başardı. Play Off'da oynadığı maçları kazanarak süper lige ikinci kez adım attı. Yıllarca takıma sahiplenmeyenler yeniden Malatya'ya kurtarıcı gibi gelmeye başladılar. Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu'nun da girişimiyle Malatya'ya gelen iş adamı Hikmet Tanrıverdi ve Necip Olgun kısa bir süre sonra önce yönetimde ardından da kulübün teslim edildiği yöneticiler oldu. Sonra Olgun, bir oldu bittiyle Tanrıverdi tarafından Malatyaspor'danayrılmak zorunda bırakıldı.

Hikmet Tanrıverdi Başkan oldu, Malatya'dan genç isimleri yönetime aldı, takım kısa sürede Ziya Doğan'la küme düşme hedefinden uzaklaşarak orta sıralarda oynamaya başladı. Yayın ve reklam gelirleri, stat gelirleri gibi önemli gelire rağmen Malatyaspor, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından da her yıl düzenli olarak desteklendi. Futbolculara da yatırım yapan Malatyaspor, aldığı bir çok futbolcuyu satarak para da kazandı. Süper lig takımlarına sağlanan yıllık gelir miktarı ve kulüp gelirleri Malatyaspor'u yönetenlerin hayatlarında bir arada göremedikleri rakamlardı.

Malatyaspor'da çöküş beşinci yılda başladı, bir anda küme düştü. Düşüren Başkan Tanrıverdi, “Yiğit düştüğü yerden kalkar” diye bekleyenler tarafından birde törenle karşılandı. Ardından kongre kararı alıp yönetimi bırakıp gitti. Malatyaspor amatör kümeye kadar yol aldı. Sonra bir başkan son bir hamle yaparak Malatyaspor'un başına gelenleri yargıya taşıdı. İçişleri Bakanlığı Müfettişleri raporuyla yargıda davalar açıldı, Başkan ve yöneticiler ceza aldılar. Ödenmeyen SSK ve Maliye borçları nedeniyle yöneticilik yapan tüm isimlerin mal varlıklarına haciz kondu ve tahsilatlar yapıldı.

Tüm bunlar Malatyaspor'u geri getirmedi.

Malatya Belediyespor'un adı değiştirilerek Yeni Malatyaspor yapıldı, Malatya Belediyesi tam 4 yıl boyunca önemli bütçeler ayırdı, takım bir üst lige çıkar diye hep Play Off maçlarından elenerek döndü. Sonunda Malatya Belediyesi beşinci yılda karar alarak görevi Belediye dışındaki isimlere terk etme kararı aldı. Çünkü Belediye yöneticileriyle takım bir türlü başarılı olmuyordu.

Önce Hulusi Porgalı ardından Adil Gevrek ile görüşüldü ve yönetim tamamen Adil Gevrek'e devredildi. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 4 milyon destek verecek, iş adamı da elini cebine indirecekti. Gevrek yönetimini oluşturdu, geç de kalsa transfere başladı bir kadro oluşturdu. Göreve getirilen teknik direktör Mustafa Uğur ikinci yarıda gönderildi, Feyyaz Uçar ile devam kararı alındı. Haftalarda geçmeye başladı. Yeni Malatyaspor mehter takımı gibi bir ileri iki adım geri misali ligde zirveye yakın yerlerde mücadele etmeye başladı.

Tokatspor karşısında hakeme gösterilen tepkiler nedeniyle ağır cezalar alan Yeni Malatyaspor yaşadığı puan kayıplarına rağmen zirveden kopmadan hedefine doğru ilerlemeyi başardı. Son olarak Fetiyespordeplasmanından aldığı galibiyetle daha da ümitlenen Yeni Malatyaspor 7 hafta sonra şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

Süper lig hatta PTT. 1. Liginde dahi olmayan Yeni Malatyaspor sadece Aydın, Tokat ve Malatya olmak üzere üç il takımının mücadele ettiği ve tamamının ilçe takımlarının yer aldığı 2. Lig Beyaz gurupta mücadele ediyor. Yıllar sonra İstanbul'dan gelen Başkan Adil Gevrek bu takımı şampiyonluğa taşımak istiyor. Yani almadan vererek, mücadele ederek, birazda tecrübesizliğin kurbanı olarak Yeni Malatyaspor'u her şeye rağmen PTT 1. Lige taşımak istiyor.

Sadece geride 7 hafta kaldı, bu maçları aldığında Yeni Malatyaspor üst lige çıkacak. Bu nedenle herkese görev düşüyor. Cumartesi günü Aydınspor'u yenerek, 6 hafta sonra şampiyonluğa ulaşmak çok kolay olacak. Bu fırsat kaçırılmamalıdır.

Tüm Malatya Yeni Malatyaspor'un yanında olmalıdır. Takımı küme düşürdükten sonra gidenlerle, düşmüş bir takımı almaya gelen ve elini taşın altına koyanlar ayırt edilmelidir.

Düşürülen ve yok edilen Malatyaspor'un yerine Malatya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle mücadele eden Yeni Malatyaspor'a şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz.

Çoğu gitti, azı kaldı. Malatya yeniden süper lig olmasa da PTT. 1. Liginde rahatlıkla mücadele etmelidir.

Bunun içinde hepimize görev düşmektedir.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!