Yeni Malatyaspor’dan TFF’ye Çağrı: Bu Hatalar Artık Tesadüf Değil

Yeni Malatyaspor Kulübü, son haftalarda yaşanan hakem hatalarının kulüp aleyhine sistematik bir hale geldiğini belirterek Türkiye Futbol Federasyonu’na sert tepki gösterdi. Kulüp, sahadaki emeğin görmezden gelinmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.
Yeni Malatyaspor Kulübü, son haftalarda oynanan maçlarda hakemlerin taraflı kararlar verdiğini ve bu hataların kulüp aleyhine sistematik bir hale geldiğini belirterek yazılı bir açıklama yaptı. Kulüp açıklamasında, Yeni Malatyaspor’un geçmişte Avrupa kupalarında mücadele etmiş, Süper Lig’de önemli başarılar elde etmiş ve büyük bir taraftar kitlesine sahip köklü bir kulüp olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, “Hiç kimse bu kulübü ve sahada verilen emeği görmezden gelemez” ifadeleri yer aldı.
HAKEM KARARLARINA TEPKİ: “ALGILAR SAHAYA YANSIYOR”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yaptığı hakem atamalarına tepki gösterilen açıklamada, sezon başından bu yana kamuoyunda “Yeni Malatyaspor’un ligden çekileceği, kapanacağı” gibi algıların oluşturulduğu ifade edilerek şu ifadelere yer verildi: “Hakemler bu algının etkisiyle takdir haklarını rakip takımlar lehine kullanıyor, ötekileştirici bir üslup sergiliyor. Bu durum artık sistematik bir hale gelmiştir.”
SOMUT ÖRNEKLERLE HAKEM HATALARI SIRALANDI
Açıklamada, son haftalarda oynanan Gebzespor, Yeşilyurtspor, Fethiyespor ve Mardinspor maçlarındaki hakem kararlarının sahadaki mücadeleyi gölgelediği vurgulandı. Şu örnekler paylaşıldı:
13 Eylül Fethiyespor Maçı: 30. saniyede bariz faul verilmedi, devamında rakip takım gol attı. 21 Eylül Mardinspor Maçı: En az 7 dakikalık uzatma süresi uygulanmadı. 80. dakikada sakatlanan oyuncuya geç müdahale edildi. 90+4’te kasten yapılan faul sarı kartla cezalandırılmadı ve devamında gol geldi.
“YENİ MALATYASPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Kulüp adına açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Av. Bora Özkan, şu ifadeleri kullandı: “Yeni Malatyaspor sahipsiz değildir. Futbolcularımızın ve teknik heyetimizin sahadaki mücadelesinin yanındayız. Bizler de kulübümüzün haklarını her zeminde aramaya devam edeceğiz. Kamuoyu bundan şüphe duymasın.”
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.