Yeni nesli internet nesli

Malatya İnönü Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Recep Uçar, yeni nesli internet nesli olarak değerlendirdi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
İnönü Üniversitesi Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde Dr. Öğr. Üyesi Recep Uçar'ın konuşmacı olarak katıldığı “Söz Ehlinde” konulu seminer düzenlendi.
TEKNOLOJİNİN NESİLLERE ETKİSİ KONUŞULDU
Dr. Öğr. Üyesi Recep Uçar, gençlerin teknolojiyi 1960'lardan sonra daha fazla kullanmaya başladıklarını belirtti. Uçar, 1980 ile 2000 yılları arasındaki gençliğin teknolojiye yatkın olduğunu söyledi. Bu neslin teknoloji becerilerinin gelişmiş olduğunu vurgulayan Uçar, özellikle serbest piyasa uygulamalarının üreten değil tüketen toplumu meydana getirdiğini buna bağlı olarak ahlâk sorunlarının arttığını vurguladı. Uçar, zaman içerisinde bireylerin özellikle de kadınların iş gücüne katılmasıyla birlikte çocuk sayısının azaldığına dikkat çekerek, 1960'lardan sonra aile başına düşen çocuk sayısının dörtten üçe düştüğünü ve bunun ilerleyen dönemlerde de düşeceğini söyledi.

İNTERNET GENÇLERİ YÖNLENDİRİYOR
2000-2020 yılları arasındaki ileri teknolojik gelişmelerden dolayı bu yıllarda doğanları internet nesli olarak değerlendiren Uçar, gençlerin interneti yönetmesi gerektiğini, halbuki günümüzde internetin gençleri yönlendirdiğine parmak bastı.
Uçar, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Veli Ağbaba: Bugün Sadece Yeni Bir Sayfa Değil Yeni Bir Umut Açılıyor
- Battalgazi’de 16 Camiden Öğrencilerin Katıldığı Futbol Turnuvası Renkli Anlara Sahne Oldu
- Murat Kurum'dan, Şehir Kütüphanesinde, Yeni Kütüphane Sinyali Geldi
- Özel Okul Öğretmenlerinin Ortalama Maaşını Açıklayan Bakan Tekin Çağrı Yaptı
- Malatyalılar Dikkat: Turizmde Her Sigortalı İçin Aylık 3 Bin 500 Lira Destek Verilecek
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.