dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2505.9
  • BIST
    9690.03
  • BTC
    64566.67$

Yenilikçi tarıma desteğimiz sürecek


Yenilikçi tarıma desteğimiz sürecek
Doğanşehir ilçesinin Günedoğru Mahallesi’nde “Sırık Domates Yetiştiriciliği Tarla Günü' etkinliği gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, “Üretimin teşvik edilmesi için yenilikçi tarım tekniklerini kullanan çiftçileri desteklemeyi sürdüreceğiz”dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-DOĞANŞEHİR
Doğanşehir'in Günedoğru Mahallesinde “Sırık Domates Yetiştiriciliği Tarla Günü" düzenlendi. Etkinliğe Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Alpagut, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür vekili Suat Cantürk, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Rüstem Çatı, Doğanşehir AK Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, Doğanşehir MHP İlçe Başkanı Selim Güven, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi, Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, Doğanşehir Elma Üreticiler Birliği Başkanı İmam Tuncer ve vatandaşlar katıldı.

9007_12

ÇİFTCİYE TAM DESTEK
Çiftçilerin daha fazla verim elde edebilmesi adına kendilerine müracaat etmelerini isteyen Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, bu tür faaliyetlerin geliştirilip daha fazla alanda üretimin teşvik edilmesi için tüm imkanlarla yenilikçi tarım tekniklerini kullanan çiftçilerin desteklenmesine devam edeceklerini belirtti.

9008_9

 

ÜCRETSİZ FİDE
Yaklaşık 50 metrelik sera alanında yetiştirilen sırık domates fidelerinin çiftçilere ücretsiz olarak teslim edildiğini belirten Doğanşehir İlçe Müdürü Emre Sülü, Deneme alanının yaklaşık bin metrekare olduğu ve bu alanda bin 300 adet Sırık Domatesin dikildiğini ifade eden Sülü, "Bugün itibari ile gelişim ve meyve sayısının istenilen düzeyde olduğunu görmekteyiz dedi. Hedefimiz sebze kültürü olan mahallerde sebzecilikte üretim ve kaliteyi artırmak. Projenin çıktı sonuçlarına bakılarak önümüzdeki yıllarda çalışmalara devam edilecek” dedi.

9009_7

15 TON DOMATES
Sırık domates yetiştiriciliği yapan Canan Akbaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün verdiği fideleri dikerek sırık domates yetiştiriciliği yapmaya başladığını anlatarak, üretim yapılan bin metrekare alanda sırık domateslerin daha fazla boylanması halinde yaklaşık 15 tona kadar verim elde edebileceğini söyleyip emeği geçen herkese teşekkür etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!