dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2442.5
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    62604.05$

Yeşilyurt’un geleceğini inşa ediyoruz


Yeşilyurt’un geleceğini inşa ediyoruz
Narin

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nin bu ayki konuğu Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar oldu. İş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin yanısıra sivil toplum kuruluşların da katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, İstanbul Develi Restoran'da yapıldı. 

141_3

MALATYA TİME / ÖZEL HABER

Genç MİAD'ın organize ettiği toplatının açılış konuşmasını yapan Genç MİAD Yürütme Kurulu Başkanı Murat Gönültaş,  “Genç MİAD olarak bu sene çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımıza her zaman olduğu gibi sektör toplantıları, detaylı proje toplantıları ile devam edeceğiz. Bu sene geç kaldığımızın farkındayız. Geçen yıllarda Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi ile ortak çalışmalarımız vardı. İnşallah bu sene de ortak çalışmalarımıza tekrar devam edeceğiz.” dedi.

142_8

YURDAKUL: ÖNCELİĞİMİZ SEVGİ EVLERİDİR

Daha sonra söz alan MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bugün bizlerin burada bir arada bulunmamızı sağlayan herkese teşekkür ederim. Kadın kolları olarak öncelikli projemiz Malatya'daki ‘Sevgi Evleri'… Kız çocuklarımız, geleceğin anneleri için elimizden geleni yapacağız. Kıymetli Başkanım, Yeşilyurt Kent Konseyi ile bu konuda sizlerden gelen talepler doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu konuda ziyaretlerimiz olacak.  Kıymetli iş kadınlarımız var. MİAD Kadın Kolları olarak onlarla birlikte hareket edeceğiz. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

143_6

DURMUŞ: GÜZEL ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Selin Yurdakul'dan sonra Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Başkanı Yılmaz Durmuş konuştu. Malatya'dan gelen belediye başkanlarını ve hemşerilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Yılmaz Durmuş, “Geçen sene de yapmış olduğumuz ‘Malatya Tanıtım Günleri' çok ciddi manada ilgi ve alaka gördü. Geçen sene acemiliğimiz vardı. Ama iyi niyetimiz oradaki atmosferi ciddi bir noktaya getirdi. Bu sene ise, üzerinde biraz daha çalışarak, eksiklerimizi görerek, Malatyalılara yakışır bir şekilde güzel bir altyapı hazırlayarak, Malatya Tanıtım Günleri'nin ikincisini Yenikapı'da düzenlemekteyiz. Çok güzel bir açılış yaptık. Protokol çok kalabalıktı. Bu tarz programların en büyük sıkıntısı protokoldür. Bu anlamda herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Protokolü ağırladıktan sonra sıra salondaki misafirleri ağırlamaktı. Dünkü programımızda da ilgi ve alaka çok güzeldi. Yine Pazar günü de büyük katılım bekliyoruz. Bu organizasyon Malatya'nın en büyük organizasyonudur. Malatya'dan gelip, burada stant açan, Büyükşehir Belediyemize, Yeşilyurt Belediyemize, Battalgazi Belediyemize, Ticaret Odamıza, Valiliğimize ve bununla beraber 11 ilçemize teşekkür ediyorum. Açmış oldukları stantların çok değerli ve çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Biz Malatya olarak hep beraber bir bütünüz. Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Güzel olan her şeye de herkesin destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.

144_6

GEVREK: ELİMİZDEN GELEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Daha sonra söz alan Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de, Malatya adına yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Öncelikle MİAD Başkanı'na, bütün belediyeler ile Malatya'nın yararına, yapmış olduğu istişareler için teşekkür ediyorum. Bizler de bu noktada elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışıyoruz. Malatya'nın birliği ve beraberliği için, hem Malatya'daki Malatyalılar için hem de İstanbul'daki Malatyalılar için, onları bir araya getirmek bizim için önemli. Bugün Malatya sivil toplum örgütlerinin gençlik kolları tarafından akşam Kemer Stadı'nda gerçekleşecek olan bir organizasyonumuz var. Geçen sene her ilçemiz kendi arasında turnuva yaptı. Bu turnuvalarda şampiyon olanlar bu sene de kendi aralarında turnuva düzenleyecek. Burada bulunan herkesi akşamki turnuvaya davet ediyorum. Oradaki gençlere de destek verirsek çok mutlu olurum. İlçelerimizi bir arada tutan, birlik ve beraberliğin sağlanacağı bir turnuva olacak. Evkur Yeni Malatyaspor'un milli maç arası nedeniyle bir haftalık kampı var. Ankaragücü hazırlıklarımız devam ediyor. Ortak paydamız olan Evkur Yeni Malatyaspor'a destek olan herkese teşekkür ediyorum ve bu desteklerin artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

AKBIYIK: MALATYA'NIN ŞİŞLİ ŞUBESİ OLARAK GÖREV YAPIYORUZ

Toplantının konuklarından olan İstanbul Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık ise, “Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Kaymakamlara birçok görevler düşüyor. Biz bu görevlerin yanında Malatya'nın Şişli şubesi olarak görev yapmaya gayret gösteriyoruz. Malatya ile ilgili yapılan bütün etkinliklerde elimizden geldiği kadar bulunmaya çalışıyoruz. 21. Yüzyılda her şey değişiyor. Kalkınma sadece devlet eliyle olmaz. Her kesimin yardımıyla bir bütün olarak çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda başarı; gerek Malatyaspor'un başarısı, gerek Malatya'daki derneklerimizin başarısı, gerek Malatya'daki belediyelerimizin başarısı ile hep birlikte çalışarak güç birliği ile elde edilir. 3-4 gündür İstanbul'da Malatya konuşuluyor. Bu güzel organizasyondan dolayı emeği geçenleri kutluyorum. MİAD Malatya ile İstanbul arasında adeta bir köprü vazifesi görüyor” dedi.

145_1

AKDAŞ: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Misafirlere bir selamlama konuşması yapan toplantının evsahibi MİAD Başkanı Yunus Akdaş, katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Malatya'nın iki ilçe belediye başkanlarını da burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hem Yeşilyurt, hem de Battalgazi Belediye Başkanları Malatya'ya çok güzel hizmetler yapıldığını bizlere gösterdi. Buradaki amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve bildiklerimizi birbirimize aktarabilmek. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İrili ufaklı derneklerin, birbirine saygı duyan, bilgi alışverişi yapan kurumlar olmasını diliyorum. Özellikle bu devirde kıskançlık yapılmamasını, birlik ve beraberlik içinde olunmasını öneriyorum. Birbirinizi kıskanarak hareket etmemelisiniz, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Bu anlamda biz birbirimizi çok seviyoruz. Sevmek kadar güzel bir şey yoktur. Ne kadar dernek varsa birbirimizi sayalım, sevelim. Böylece hem işimiz rast gitsin hem de bereketimiz bol olsun. Sizlerden beklentim bu. Kendi içimizdeki dertleri bu platformda dile getirelim. STK'lar toplum ve kamu adına çıkar bekler. Bireysel çıkar olmaz. Toplumun ve kamunun çıkarları daha çok ön planda olmalıdır. O yüzden Malatya'nın marka şehir olmasını istiyorsanız, aynaya bakıp herkesin kendi hatasını düzeltmesi gereklidir. Herkesin kendi hatasını düzeltmesi gereklidir. Birbirilerinizin eksiklerini görmek yerine, hatalarınızı örtün. Kusurları örtmek harika bir şeydir. Esas amacımız mutlu olmaktır, yalnız mutlu olunmaz. Birbirimizi seveceğiz, bu zor değil. Eğer biz birbirimizi seversek bu işi çözeriz. Geleceğin Türkiye'sini oluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz ve daha fazla çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

146_1

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nin oldukça güzel bir yer olduğunu belirten Yunus Akdaş, “Maşallah başkanımızın da yüzü gülüyor. Beyler Deresi alanına yapılacak olan baraj çalışması tamamlandığında da daha güzel olacak. Birazdan Belediye Başkanımız da çalışmalar hakkında bizlere bilgiler verecek. Malatya'mız marka olma yönünde önündeki engelleri sizlerin sayesinde birer birer aşacaktır. Geleceğin Yıldızları projemiz de çok güzel bir proje. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını geçmek mümkün olmuyor. Çalışmalar bu müfredat tarafından yapılmalı. Bu proje için sponsorlarımızı da bulduk. Projemizi de gerçekleştireceğiz. Nurettin Yaşar Bey'e de bu anlamda çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 148_2

MEHMET ÇINAR, KENDİSİ VE YEŞİLYURT BELEDİYESİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Belediyesinin projelerini ve gelecekle ilgili çalışmalarını anlatmak için söz alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Çınar, “Öncelikle böylesine güzel bir program hazırlamakta emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim. Ben Mehmet Çınar 1977 Malatya doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Malatya'da tamamladım. Üniversite Kırıkkale, yüksek lisans Fırat Üniversitesi, doktorayı da İnönü Üniversitesi'nde devam ettiriyorum. 2006-2008 yılları arasında Genç MÜSİAD Kurucu Başkanlığı'nda, sivil toplum kuruluşlarında görev almaya başladım. Sayın Ahmet Çakır'ın talebiyle o dönem meclis üyesi olmuştum. 5 yıl Ahmet Başkanımız ile birlikte Malatya'mıza hizmet ettik. 2014 yılında hem Yeşilyurt hem Büyükşehir'in meclis üyesi olarak göreve başladım. Şahsıma, kurucu başkan yardımcılığı görevi verildi. Yeşilyurt Belediyesi'nde yoğun bir çaba ve mesai harcadık. Son genel seçimlerle birlikte de boşalan Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum.” dedi.

211_14

“ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE GELİŞTİK”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, konuşmasının devamında Yeşilyurt Belediyesi'yle ilgili bilgiler vererek, “2014 yılı itibarıyla 6 belde belediyesi ile ilçe belediyelerinden oluşan yeni ilçe belediyeyiz. Toplam nüfusumuz 267 bin olarak değerlendi. Battalgazi nüfusu 297 bin olarak belirlenmişti. Bu süre zarfında bizim bölgemiz çok hızlı bir şekilde gelişti. Yeşilyurt sürekli değişti ve gelişti. 2017 yılsonu itibarıyla nüfusu 312 bin oldu. Battalgazi İlçesini de geçerek Malatya'nın en büyük ilçesi konumuna geldi. Biz de bu ilçeye hizmet etmenin gururuyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 2014 yılı itibariyle belediyelerde yeniden yapılanma süreci başladı. İhtiyaçları gidermek anlamında her alanda çok büyük çalışmalar yaptık. Eski belde belediye binalarını Semt Konakları ve Yeşil Konaklara çevirdik. Her şeyin eğitimden geçtiğini düşünerek, buralarda yapılan çalışmalara hızlı bir giriş yaptık. Masalara bırakılan kitapçıkları da inceleyerek, yapılan çalışmaları görebilirsiniz. Bu arada Çarşamba günü İstanbul'a geldik ve çok güzel bir açılış gerçekleştirdik. Bu organizasyon için Yılmaz Durmuş Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tanıtım günleri, Malatya'ya yakışır bir şekilde festival havasında gerçekleşti. Biz Yeşilyurt'u birlikte yönetiyoruz. 37 meclis üyemiz var. Yeşilyurt'u alanında uzman 6 arkadaşımızla yönetiyoruz. Çeşitli müdürlüklerimiz var. Biz görevi devraldığımızda en büyük sıkıntımız hizmet alanımızdı. Yakınca Belde Belediyesini bir süreliğine kullandık. Daha sonra MASKİ hizmet binasını dizayn ederek, belediye hizmet binası sorunumuzu birkaç yıllığına çözmüş olduk. Belediyemiz, bin 550 kişiye istihdam sağlıyor. Büyükşehirden sonra en fazla istihdam sağlayan belediyeyiz.” ifadelerini kullandı.

149

“DEV PROJELERİ BİRER BİRER HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesi'nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Mehmet Çınar, “Cumhurbaşkanımız seçim çalışmaları kapsamında Millet Kıraathaneleri yapılmasını önermişti. Biz de bu projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirdik. Malatya'da ilk defa Millet Kıraathanesi açan belediye olduk. Çok güzel oldu ve olumlu dönüşler aldık. İnsanlar ailesiyle birlikte gelip, burada kitap okuyorlar. Burada gelenlere çay-kahve ve kek ikramında bulunuyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda ikincisini de açacağız. Özellikle Avrupa ve Almanya'da olayların olduğu zamanlarda ismini Mesut Özil'den alan çok güzel bir halı saha ve spor kompleksi hizmete girdi. O bölgenin birçok spor etkinliklerinin yapılacağı alan haline getirdik. Fahri Kayhan bölgesinde mescit yok diye biraz eleştiriler alıyorduk. Yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana tamamen engelli vatandaşlarımız için bir park yaptık. Bu parktaki aletler engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlandı. İki hafta önce de Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla açılışını yaptık. Diğer yandan barajın gövde kısmı bitti. Ortasında su akacak şekilde dizayn edildi. Sol tarafına açık hava savaş füzesini yerleştiriyoruz. Çalışmalara bütçeden dolayı hızlı ilerleyemedi. O bölgede eski belediye şelale sosyal tesisleri vardı. Oradaki 100 dönümlük alan birleştirilerek Yeşilyurtlular'ın piknik yapabilecekleri bir mesire alanı haline geldi. Yürüyüş ve bisiklet yolu ile birlikte bu alan özellikle akşamları çok aktif şekilde kullanılıyor. Yeşilyurt'umuza devasa bir yeşil alan kazandıracağız. Biliyorsunuz daha önce yeri üniversite olarak planlanan ancak FETÖ hadisesinden sonra hazine tarafından el konulan inşaatın Turgut Özal Üniversitesi olması için girişimlerimiz devam ediyor.. Orayı da üniversite alanı olarak meclisten geçirdik. Toplamda 2 milyon 350 bin metrekarelik gibi büyük bir alanı Yeşilyurt'a kazandırmış olacağız. Biliyorsunuz Gedikli Sosyal Tesislerini bir Ramazan gecesi açtık. Buranın eski halini bilenler çok iyi bilir, burası Çırmıktı'nın resmen çöplüğü durumundaydı. Şu anda Malatya'nın en gözde mekânı haline geldi. Eski Yeşilyurt Cezaevi'ni de tamamen yeniledik. Diğer Millet Kıraathanesi çok fazla tutunca ikincisini de hizmete sunup, burayı da 24 saat açık tutacağız. Gece sabaha kadar çalışanlar var bu yöndeki talepleri karşılamamız lazım. Bu hizmet o bölgenin kültür yapısına ciddi anlamda katkı sağlayacak. Eski SSK hastanesinin ortasında bulunan alanda Sema Sosyal Tesisleri'ni yaptık. Parklarımızı korumak adına içlerine küçük de olsa bir sosyal tesis yapıyoruz. Bu tesisimiz de yine aynı mantıkla yapıldı. Şu anda en çok tercih edilen sosyal tesislerimizden biri haline geldi. Yine Çırmıktı Sosyal Tesisimizi yeniledik. Beyler deresi Sosyal Tesislerinde bu yıl yapılan düğün sayısı 60'ı geçti. Herkesin tercih ettiği mekânlar haline geldi. İnşallah o barajın su ile dolması neticesinde burası daha da güzelleşecek. Yine Bostanbaşı'nın girişinde yer alan Barguzu Sosyal Tesisimiz var. Bu sosyal tesisimiz de yerinde bir yatırım oldu. Şeyh Bayram mahallesinde uğur böceği şeklinde tasarımı yapılan sosyal tesisimiz de büyük ilgi gördü. Bu tesisleri dışarıdan herhangi bir işleticiye vermeden kendimiz işletiyoruz. Kalite ve standardı yakalayabilmek adına bizim kontrolümüzde olsun istiyoruz.” dedi.

150

YEŞİLYURT'TA İHTİYAÇ SAHİBİ KALMAYACAK

Yeşilyurt Belediyesi'nin mevcut hizmetleri ve gelecekle ilgili projelerini de anlatan Mehmet Çınar, “Fahri Kayhan bölgesinde bulunan bir alanda, öğrencilerimizi deprem hakkında bilgilendireceğimiz bir yer yapacağız. Yine dönüştürülebilir atıkları toplayıp tekrar değerlendirdiğimiz bir merkezimiz var. Bunu sadece bir tesis olarak değil de daha kurumsal ve sistematik bir hale getirdik. Son çıkan yönetmenlikle birlikte belediyeler beyaz eşya ve mobilyaları da toplamak zorundalar. Buradaki sistemi de beyaz eşya ve mobilya atıklarını toplama sistemi olarak yapmayı düşündük. Buraya güneş enerjisi panellerini yerleştirdik. İnşallah yılbaşına kadar burası da bitmiş olacak. Çırmıktı'da eski belde belediye binamızda emanet çarşımız var. Geri dönüşüm noktamızda iyileri temizleyip, kullanılabilecek olanları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. İş adamları ve zenginlerden çeşitli malzemeler alınıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriliyor. Yeşilyurt'ta ihtiyaç sahibi kalmayacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köylülerimizin şarküteri ürünlerini getirip satabilecekleri bir alan oluşturduk. Bu alan 2 katlı olarak yapıldı. Bayanlarımız burayı çok aktif olarak kullanıyor. Burada yer alan çeşitli kurslar var. Muhabbet ederek el becerilerini de geliştirme imkânı buluyorlar. Bostanbaşı kanalımız Bostanbaşı'na gerçekten bir hava kattı. Oradaki bölgemizin değerini arttırdı. 4 tane gençlik merkezimiz bulunuyor. Çeşitli faaliyetlerin yapıldığı Kent Konseyimiz bulunmakta. Bostanbaşı'nda özellikle akademik kariyer yapmak isteyen gençler için dizayn edilen bir alan bulunuyor. Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi de çok aktif bir şekilde kullanılıyor. Buraya gelip ders çalışıyorlar ve kitap okuyorlar. Bazı insanlar zamanının büyük bir bölümünü burada geçiriyor. Bu konuda çok güzel geri dönüşler aldık. Orayı gidip görürseniz insanların memnuniyetleri gözlerinden okunuyor. Yakınca mahallemizde sadece kadınların kullanabileceği Kadın Spor Merkezi'ni kurduk. Bu bölgede kadınların kullanabileceği toplantı ve spor yapabilecekleri modern bir alan oluşturuldu. 12 tane muhtar evi planlandı ve bitirildi. Yeşilyurt yemek kültürünü tanıtacak bir alan oluşturduk. Soğuk asfalt tesisi, asfalt plentimiz bulunuyor. Çalışmalarımız böyle devam ederse Yeşilyurt'ta sıcak ve soğuk asfalta ihtiyacı olan bölge kalmayacak. Şuanda 276 tane iş makinası dahil araca ulaştık. Temizlik noktasında da çıtamız çok yüksek. Bölgemizde ilk defa yeraltı ve yer üstü çöp konteyneri kullanıyoruz. Modern ve estetik çöp toplama tesisatları oluşturduk. Park konusunda çok iddialıyız. Şu ana kadar 94 tane parkı bitirdik. Mahalle arasındaki parklarımızı yeşillendirip, çalışmaları bitirdik. 15 Temmuz Milli İrade Anıtı, Hilal Anıtı, Saat Kuleleri, Rabia Anıtı gibi yapılar yapıldı. Yeşilyurt'ta ne kadar çok trafo varsa boyayarak, onları güzel bir hale getirdik. İmar yolları noktasında da 90 kilometre yeni yol açtık. Malatya'da en fazla açılan yol bizim bölgemizde. 90 kilometre gerçekten iyi bir mesafe. Kilit taşı konusunda iddialıyız. En ücra noktada bile inanlarımızın ayağı çamura gelmesin diye kilit taşı döşedik. Bu sene hedefimiz 900 ila 1milyon civarını yakalamak. Gelir düzeyi biraz daha yüksek mahallelerimizde tamamen doğal taş kullanıyoruz. Çünkü kilit taşı yıpranıyor ve birkaç sene sonra değişim ihtiyacı duyuyor. Taş duvarla ilgili çalışmalarımız var. Bölgemizde şu ana kadar 177 tane bina yıktık. Metruk halde sağlıklı olmayan binalarımızı yıktık. 11.100 metre bisiklet yolunu Malatya'da biz başlattık. En son Çevre ve Şehircilik Bakanımız Malatya'ya geldiğinde bize kaynak sağladı. Standartlarımızı yüksek tutuyoruz. 552 caddemizde cadde ve sokak yenilemesi yaptık. Bostanbaşı ve Gündüzbey'de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Çırmıktı dediğimiz bölgede de altyapı üst yapı ve asfalt çalışmalarımızı tamamen bitirdik.” şeklinde konuştu.

 151

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Yeşilyurt Belediyesi'nin kültür-sanat etkinliklerine de imza attığını belirten Başkan Çınar, “Kültürel etkinliklerde de çok öndeyiz. 24. Yeşilyurt Festivalini gerçekleştirdik. Festival kapsamında ata sporlarımızla ilgili çalışmalarımız oldu. Satranç etkinliğimiz yapılıyor. Yeşilyurt'a 110 yazar getirdik her birinden 1000 kitap aldık ve bunları vatandaşlara dağıttık. Getirdiğimiz yazarlarımıza konferans verdiriyoruz. Camilerimizden uygun olanların altına dini değerler eğitimi verilmesi üzere kreşler açtık. Bu projenin adını da ‘Yeşeren Umutlar ‘ olarak gerçekleştirdik. Çok güzelve yoğun olarak kullanılıyor. Malatya'ya geldiğinizde buraları ziyaret edip, görmenizi isterim. Dış gezilerimizi de sürdürüyoruz. Çanakkale Şehitliği ve 15 Temmuz'daki hain kalkışmaya en büyük darbeyi tek başına vuran şehidimiz Ömer Halisdemir'in kabrini de ziyaret ettik. Önümüzdeki hafta tekrardan Niğde'de şehidimizin kabrini ziyaret edeceğiz.” dedi.

 147_1

YEŞİLYURT'UN GELECEĞİNİ İNŞAA EDİYORUZ

Konuşmasının son kısmını sosyal belediyecilikle ilgili çalışmalara ayıran Mehmet Çınar, “Yeşilyurt'a yeni taşınan aileleri ziyaret ediyoruz. Şu ana kadar 3 bin 716 aileyi ziyaret ettik. Yeni doğan bebekleri olan aileleri ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Evlenen çiftlerimize bir yastıkta kocasınlar dileğiyle hediyelerimiz var. İçerisinde Kur'an-ı Kerim, kahve takımı ve Malatya kayısısının olduğu paketi hediye ediyoruz. Sosyal yardımlaşmada Keşke projemiz devam ediyor. Bu projemiz Cumhurbaşkanımızdan ödül almış bir proje. Şu ana kadar tespit edilen 828 tane öksüz ve yetim çocuğumuza sahiplik ediyor, onların keşkelerini yerine getiriyoruz. Bebek, bisiklet, futbol topu gibi şeyler isteyenler oluyor. Bu projemizle gurur duyuyoruz. İhtiyaç sahibi yaşlılarımızı ‘Baştacı' Projesi kapsamında ziyaret ediyoruz. Evlerini temizliyor, yemeklerini yapıyor, ihtiyaç sahiplerinin gönlünü alıyoruz. İkram çeşmesi var. Her gün bin kişiye çeşmeden çorba akıyor. Devlet Hastanesinin bahçesine yerleştirdiğimiz ikram çeşmesinden hasta ve hasta yakınlarına çorba ikram ediyoruz. Ramazan Ayında çeşitli etkinliklerimiz var. Alevi vatandaşlarımız için de Muharrem Ayında iftar düzenliyoruz. 71 fırında devam eden emanet ekmek projemiz var. Bu projeye 769 bin 278 destek geldi. Bu projeyi belediyeden sıfır maliyetle gerçekleştirdik. Bu da insanımızın ne kadar iyiliksever olduğunu gösteriyor. Emanet Çarşımız da hizmete girdi. Askere giden gençlerimiz de unutulmadı. Askere giden gençlere bir asker çantası hazırlayıp veriyoruz. Yeşilyurt'ta faaliyet gösteren spor kurumlarına malzeme desteği veriyoruz. İhtiyacı olmayıp da evden çıkamayan engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimiz var. Sosyal destek veriyoruz. Eğitim almayan, okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğretiyoruz. Bunun herhangi bir maliyeti yok. Yeşil Konak'taki öğretmenlerimizi yönlendiriyoruz. Bu projemiz sıfır maliyetle en çok tercih edilen projemiz oldu ve ödül aldı. Çocuklarımızın hayvanları iyi tanımaları adına çalışmamız var. ‘Sev Beni' projemiz ile çocukların hayvanları sevmeleri amaçlanıyor. Yeşilyurt'ta olan her taziyeye katılmaya çalışıyoruz. Onlara çay, şeker, bardak gibi küçük destekler sağlıyoruz. Sabah namazlarında camiye gidiyoruz, insanları camiye yönlendirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah devam eder. Sosyal tesis anlamında 7 noktada Yeşilyurt'a hizmet veriyoruz. Organizasyonlarımızı genelde İşgem'e yaptırıyoruz. Yeşilyurt evlerimiz var. Yine Yeşilköy bitme aşamasında. Çarmuzu mahallemizde önümüzdeki ay başlayacağımız bir sosyal konut projemiz var. Yeşilyurtspor kendinden emin bir şekilde yoluna devam ediyor. Aynı zamanda basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş gibi diğer spor dallarında da güzel çalışmalarımız var. Elbette Yeşilyurt daha fazlasını hak ediyor. Ancak benim aklıma gelen bunlar. Hepinize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Çınar'ın konuşmasının ardından, katılımcılara çeşitli hediyeler ve ikramlar verildi. Organizasyon, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 153

TOPLANTIYA KATILANLAR

Genç MİAD'ın organize ettiği toplantıya, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Genç MİAD Yürütme Kurulu Başkanı Murat Gönültaş, MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, MADEF Başkanı Yılmaz Durmuş, işadamları, siyasetçiler, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte basın mensupları katıldı. 

155_2

154

152

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!