18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Yeşilyurt’ta Spora Yatırım: İkizce TOKİ Konutları Modern Spor Salonuna Kavuştu

Yeşilyurt’ta Spora Yatırım: İkizce TOKİ Konutları Modern Spor Salonuna Kavuştu
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatıyla yenilenen İkizce TOKİ konutlarındaki spor salonu; tartan zemini, modern boks ve wushu ekipmanlarıyla depremzede çocukların hizmetine sunuldu.

Yeşilyurt Belediyesi, ilçedeki gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimine katkı sunmak amacıyla spor yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatıyla harekete geçen Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, İkizce TOKİ Konutları bölgesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu’nun spor salonunu baştan aşağı yeniledi.

MODERN EKİPMANLAR VE TARTAN ZEMİN

Yenileme çalışmaları kapsamında spor salonunun zemini profesyonel tartan kaplama ile yenilenirken, iç donanımı da modern spor aletleriyle güçlendirildi. Boks ve wushu başta olmak üzere pek çok farklı branşa uygun malzemelerle donatılan salon, öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda spor yapabilmesi için her ayrıntı düşünülerek yeniden düzenlendi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARA SOSYAL DESTEK

Özellikle deprem konutlarında yaşamını sürdüren ailelerin çocuklarını hedefleyen bu yatırım, öğrencilerin sadece fiziksel gelişimini değil, aynı zamanda sosyal hayata adaptasyonlarını da artırmayı amaçlıyor. Yenilenen tesiste Yeşilyurt Belediyespor Kulübü’nün deneyimli antrenörleri eşliğinde wushu ve boks eğitimlerine vakit kaybedilmeden başlandı.

YAZ SPOR OKULLARI GELİYOR

Yeşilyurt Belediyesi, bu tesisle birlikte yaz dönemine dair hazırlıklarını da tamamladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, yaz aylarında açılacak spor okullarıyla bölgedeki daha fazla çocuğa ulaşarak, onların tatil dönemini verimli ve sporla iç içe geçirmelerini sağlamayı planlıyor.

“İKİZCE’NİN YENİ YETENEKLERİNİ TÜRK SPORUNA KAZANDIRACAĞIZ”

Yenilenen spor salonunda incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, çocukların akademik başarıları kadar sportif gelişimlerinin de öncelikleri olduğunu vurguladı. Dikenli, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İlçemizin farklı noktalarında spor yatırımlarımız sürecek. İkizce TOKİ Konutları’ndaki okulda oluşturulan bu modern spor alanı önemli bir ihtiyacı karşıladı. Yaz spor okullarını da bu bölgede başlatacağız. Çocukların spora yönlendirilmesi için çalışmalarımız devam edecek."

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!