dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

YİĞİDİ ÖLDÜR, HAKKINI YEME!


YİĞİDİ ÖLDÜR, HAKKINI YEME!
HABER YORUM / MEHMET AYHAN -SESLİ MAKALE-
Narin


Malatya futbolunun 11 yıllık özlemini dindiren Evkur Yeni Malatyaspor, yoğun bir dönemden geçiyor. TFF Birinci Lig'i ikinci sırada tamamlayan ve Süper Lig kapılarını açan Sarı-Siyah-Kırmızılılarda, Boluspor ile oynanan 33. hafta maçından bu yana hareketli günler hâkim. 14 Mayıs'ta ulaşılan tarihi başarının ardından kollar gelecek planları için sıvandı, futbolda radikal değişimler oldu. Teknik Direktör İrfan Buz ile yürünmesi bekleniyordu; ancak Başkan Adil Gevrek ve kurmaylarının düşüncesi bu yönde olmadı.

İRFAN BUZ ŞOKU

İrfan Buz'un, teknik ekibinde yer alan Zafer Hızarcı ve Engin Özdemir ile 20 Mayıs'taki 4-0'lık Sivasspor mağlubiyetinin akabinde uzak düşmesi sürpriz görülmedi. Ama hoca veda edince, aralarında kuvvetli bağın bulunduğu Malatyalı futbolseverler şaştı kaldı. Başarılı ismin, 31 Mayıs 2017 itibariyle biten sözleşmesinin yenilenmemesi, kimilerine göre vefasızlıktı. Açıklama, ayrılığın karşılıklı iyi niyet esasları çerçevesinde gerçekleştiği yönündeydi. Başkan Adil Gevrek ise işe bir an önce koyulmaları gerektiği gerçeğini vurguladı.

MALATYA HALKI, ERTUĞRUL HOCAYI SAHİPLENDİ

Bülent Korkmaz ve Sergen Yalçın'ın da adının anıldığı görüşme sürecinde Ertuğrul Sağlam'da karar kılındı. Böylelikle Evkur Yeni Malatyaspor'da, 13 Haziran'da yeni bir döneme girildi. Anlaşma daha önce sağlansa da kamuoyunun nabzını ölçme düşüncesiyle duyuru, yaklaşık 10 gün gecikti. Malatya halkının kabulünü, ‘Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam' yakıştırmasını mazhar olan genç taktisyenin kendisi özetledi. “Şehirdeki, camiadaki ve Malatya halkındaki samimiyeti, sevgiyi, ilgiyi gördükten sonra mutlu oldum ve bundan çok etkilendim.” diyen tecrübeli çalıştırıcı, hislere tercüman oldu.

ART NİYET BİR HASTALIKTIR!

‘Kaos' çığırtkanları, fazla gecikmedi. Fısıltı gazetesi dedikodularını, özellikle yerel basındaki eleştiri dozu yüksek ve art niyetli yorumlar izledi. Atılan adımların tümünü olumlu karşılamak elbette ‘gazetecilik' kavramıyla örtüşmez. Lakin etik olan, doğruları da alkışlamak. ‘Yiğidi öldür, hakkını yeme!' cümlesi, bugünlerde Adil Gevrek'in icraatlarıyla örtüşüyor. O, Temmuz 2014'te koltuğa oturdu. İlk sezonunda, 2. Lig Beyaz Grup'ta kupa sevincini tattı. “Küme düşer.” denilen ekip, TFF Birinci Lig'de play-off'u zorladı. Üçüncü senesinde Süper Lig'in başkanları arasına girdi. Üstelik transferlere 19-20 milyon lira, yani rakiplerinin hayli gerisinde rakamlar harcandı.

565 GÜNLÜK ARA, AVANTAJINA…

Adil Gevrek'in hedefleri, üç ana başlıktan oluşuyor. Süper Lig'de kalıcılık, tesisleşme ve altyapı, 3 sene içerisinde Avrupa kupalarına katılım... Süper Lig'de ‘şampiyon' apoletine sahip Ertuğrul Sağlam'ın seçilmesinin en önemli sebebi ise tecrübe faktörü. Çünkü Kayserispor'da iken Champions'ta ‘gelecek vaat eden 20 teknik adam'dan biri gösterilen Sağlam, Devler Ligi resmî dergisinin tespitini boşa çıkarmadı. 2009-10'da Bursaspor'u Süper Lig'de zirveye taşıdı. 2013-14'te Eskişehirspor'a Türkiye Kupası'nda final oynattı. İkinci Bursaspor macerasının sonrasında verdiği 565 gün ara, handikap gibi görünse de özlem ve açlık, Ertuğrul Sağlam'ın en büyük avantajı.

ADİL GEVREK'TEN HAKLI SİTEM

Hemen her dost meclisinde, kasaya girecek 50 milyon TL'lik Süper Lig'e ayakbastı parası konuşuluyor. Bu meblağın değerlendirilmesi aşamasında, Adil Gevrek yönetimine ağır ifadelerle yüklenenler de mevcut. Mali kongrede giderler ibra edildi. Geçen sezondan 5 milyon 989 bin lira borcun olduğu bildirildi. Süper Lig bütçesi, 90 milyon lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. Kürsüye gelen Başkan Adil Gevrek sitemliydi. Kısıtlı ekonomiyle 3 yılda iki şampiyonluğa ulaştıklarını hatırlatırken haklıydı ve ekledi: “Süper Lig'de değilmişiz gibi bir havayla karşılaşıyoruz. Bu beni üzüyor. Emekler arka plana atılıyor.”

‘ŞEFFAFLIK' ÇIĞIRTKANLIĞI VE KÖTÜ ZİHNİYET!

Ocak ayında, Rıza Ataş, Ednan Çoban, Ahmet Güler, Seyit Doğan ve Ahmet Bağdat istifa etmişti. Adil Gevrek'in ekibinden bu kez Aykut Küçük, görevini bıraktı. İş hayatına odaklanacağını aktaran Küçük'ün, “Güçlü bir yapı için kurumsallaşma, planlama ve şeffaflık çalışmalarına önem vererek…” şeklinde devam eden beyanattaki ‘şeffaflık' kelimesini cımbızlayan ve farklı yerlere çekenler anında türedi! Zaten benzer algı oyunlarını, “Malatya'daki kötü zihniyetle zaten savaşıyoruz.” diyen Gevrek, aylar öncesinden tespit etmişti.

KRİZSEVERLERE, TRANSFER DÖNEMİNDE GÜN DOĞDU!

Süper Lig'e odaklanan Evkur Yeni Malatyaspor, 2 Temmuz'da, Bolu'da, Karacasu beldesindeki Termal Otel'de kampa girdi. 15 Temmuz'dan sonraki 2 günlük izin bitince Fenerbahçe Düzce Topuk Yaylası'na geçilecek. İlk özel maçında TFF Birinci Lig temsilcisi Adana Demirspor'u genç kadrosuyla 5-0 yenen Doğunun Kaplanları'nda, Ertuğrul Sağlam, takviye istedi. İşte tam da bu noktada, ‘Sağlam' kaos, iddiaları gündeme getirildi! Krizseverler, Gevrek'in sıcak bakmasına rağmen kaptan Sedat Ağçay ile kaleci Vedat Kapurtu ile Sağlam'ın raporu doğrultusunda yeniden mukavele yapılmayınca ‘Evkur Yeni Malatyaspor'da çatlak' olduğunu ileri sürdü.

ŞAMPİYON KADRO DARMADAĞIN!

Ertuğrul Sağlam, Süper Lig'in kapılarını açan takımdan Ertaç Özbir'in dışında Sadık Çiftpınar, Murat Akça, Murat Yıldırım, Azubuike Okechukwu, Boubacar Dialiba Diabang, Jonathan Ayite, Eren Tozlu, Michael Pereira, Sunday Mba, Ahmet Aras, Rahman Buğra Çağıran ve Ferhat Kiraz ile çalışmayı yeğledi. Fikir ayrılığı iddiaları yükselse de Gevrek, Sağlam'ın karar mekanizmasındaki opsiyonuna dikkati çekti: “Bolu kafilesini birlikte belirledik. Ancak Ertuğrul hoca 4 ya da 5 ismi gönderebilir.”

8 TRANSFER, 5-6'SI DAHA YOLDA…

Kadro genişliğini yakalama ve Süper Lig'de sıkıntıya düşmeme gayesiyle transfer harekâtına erkenden başlandı. Adil Gevrek'in, Ertuğrul Sağlam ile el sıkışmadan, yabancı oyunculara imza attırmasını ‘handikap' ve ‘huzursuzluk' olarak nitelendirenler, Sağlam'ın ‘uyum ve istişareye' işaret eden son bilgilendirmesiyle cevabını aldı! Kaleye Fransız Fabien Farnolle, stopere Yalçın Ayhan, savunmaya Faslı Issam Chebake, sağ beke Nijeryalı Sincere Seth, orta sahaya Fransız Issiar Dia ve Ali Dere, forvete Fransız Khalid Boutaib ile Arjantinli Emanuel Dening'in de aralarında bulunduğu 8 oyuncu alındı. 5-6 isimle takviye girişimleri neticelendirilecek. Sarı-Siyah-Kırmızılılarda, un, yağ ve şeker var, şimdi zorlu koşullarda helva yapma zamanı…

-        MALATYA, SÜPER LİG'E HAZIR MI?

-        BAŞARI, ÇOK TRANSFERDEN Mİ GEÇER?

Not: Bir sonraki yazımızda, “Malatya, Süper Lig'e hazır mı?” sorusunun dışında birçok hususa kapı aralayacağız. TOKİ'den Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devrinden sonra 160 kalem eksiği belirlenen yeni stadyumda Passolig giriş sistemi dahil, birçok sorun aşılabilecek mi? Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri'nin yıkılması ve yeniden yapılması aşamasında, futbol takımı ne yapacak? Transfer ve başarı ikilemi ve Ertuğrul Sağlam'ın bu konudaki somut acı tecrübesi…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!