18 Temmuz, 2026, Cumartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Yılbaşı Öncesi 81 İlde Gıda Denetimi: Sofralardaki Her Ürün Mercek Altında...


Yılbaşı Öncesi 81 İlde Gıda Denetimi: Sofralardaki Her Ürün Mercek Altında...
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yılbaşı dönemi öncesinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı denetimlerin başlatıldığını duyurdu. 31 Aralık’a kadar sürecek olan çalışmalarda 8 bin 500 denetçi, üretim tesislerinden market raflarına kadar her noktayı titizlikle kontrol edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yılbaşı öncesinde tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik denetimlerini en üst seviyeye çıkardı. Bakan İbrahim Yumaklı, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan yoğunlaştırılmış denetim seferberliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için tüm birimlerin sahada olduğunu belirten Yumaklı, denetimlerin 31 Aralık gecesine kadar aralıksız süreceğini bildirdi.

8 BİN 500 DENETÇİ SAHADA

Halk sağlığını korumak adına geniş kapsamlı bir operasyon yürüttüklerini ifade eden Bakan Yumaklı, denetimlerin kapsamını şu sözlerle aktardı: "Tüketimi artması beklenen gıda ürünlerine yönelik 81 ilde, 31 Aralık’a kadar sürecek eş zamanlı ve yoğun denetim sürecini başlattık. Tüketimin arttığı bu dönemde; gıda ürünlerinden, içeceklere kadar tüm ürünler üretimden satışa, toplu tüketim noktalarından raflara kadar, 8.500 denetçimiz tarafından titizlikle kontrol edilecek."

ÜRETİMDEN RAFA KADAR SIKI TAKİP

Denetimler kapsamında özellikle yılbaşı sofralarında sıklıkla tercih edilen ürünler öncelikli olarak inceleniyor. Bakanlık ekipleri, gıda işletmelerinin hijyen şartlarını, ürünlerin saklanma koşullarını ve yasal mevzuatlara uygunluğunu denetliyor. Bakan Yumaklı, yılbaşı döneminde sofralara ulaşacak her ürünün mercek altında olduğunu vurgulayarak, kurallara uymayan işletmelere yönelik gerekli yasal işlemlerin tavizsiz bir şekilde uygulanacağının altını çizdi.

KAYNAK: Tarım ve Orman Bakanlığı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!