dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2324.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70709.43$

Yıldırım: Ağalar 1995 yılı Malatya’sını yönetiyor!


Yıldırım: Ağalar 1995 yılı Malatya’sını yönetiyor!
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin 1990’lı yılların icraatlarını yaparak çağın gereksinimlerine kayıtsız kaldıklarını belirterek; “Ağalar 1995 yılı Malatya’sını yönetiyor” dedi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Malatya Attarlar Odası Başkanı Sinan Cavlak'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Malatya ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım, “Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri 1990'lı yılların icraatlarını yaparak çağın gereksinimlerine kayıtsız kalmaktadırlar” dedi.

“MALATYA'YA BÜYÜK YATIRIMLAR 1995'DE KAZANDIRILDI”
90'lı yıllarda Belediyecilik anlayışının ekonomik sıkıntılar nedeniyle park, bahçe, tali yol, meydan, çevre düzenlemeleri gibi faaliyetler olduğunu belirten Başkan Yıldırım “Zamanın gereksinimi bunlardı. Koalisyon hükümeti dönemiydi ve ekonomik sıkıntılar kaynaklı olarak hazineden yeterli destek yapılmıyordu. Malatya'da dönemin belediye başkanlığını Refah Parti'sinden Ahmet Münir Erkal yapmakta idi. Yeterli yardımlar yapılmamasına rağmen Esenlik, MEGSAŞ, MAŞTİ gibi büyük icraatlar Malatya'ya kazandırıldı.” şeklinde konuştu.

YIL 1995 DEĞİL 2021
Başkan Yıldırım “ Yıl olmuş 2021 AK Parti dönemi, her türlü imkân Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin emrinde ancak 1995 – 1999 yılları arasında ki icraatları yapamıyorlar. Vizyonları sokak yenilemek, meydan yapmak, park ve bahçelerle uğraşmaktan, film – dizi setlerini gezmekten öteye gitmiyor. Yapılan bu icraatlar 21. Yüzyılın gereksinimlerine ve vatandaşın taleplerine cevap vermekten oldukça uzak kaçıyor. Gerek halkımız gerekse esnafımız sizden piknik yapacakları alan veya fotoğraf çekecek süslü sokaklar, meydanlar değil, tencerenin kaynayacağı, evlatlarının okuyacağı, esnafın derdinin dineleceği, gençlerin iş bulacağı icraatlar bekliyor.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 20 – 25 YIL ÖNCENİN İCRAATLERİ İLE KARŞIMIZA ÇIKIYOR”
Malatya'nın Büyükşehir olmasından sonra hazineden 1 Milyar destek aldığını belirten Başkan Yıldırım “Hazineden gelen onca paraya rağmen belediyemiz esnafın yanında olup su faturalarını silmek yerine, kirasını dahi ödemeyip evine aş götürmekte zorlanan vatandaşın belediyeye ait borcunu iptal etmek yerine, okula dahi gidemeyip evinde televizyonu, tableti olmayan öğrencilere yardım etmek yerine bütçeyi park, meydan, bahçe, tali yol, çevre düzenlemesi yapmak konser vermek gibi gereksiz icraatlar ile halkın karşısına çıkıyor. Bu kadar acemice yönetilen bir Büyükşehir Belediyesinin bunca acemilik ve başarısızlıklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından grup toplantısında örnek göstermesine hayret ediyoruz. Aslında Cumhurbaşkanımız orada deprem nedeniyle hızlıca yapılan TOKİ binalarını kastederek Malatya Belediyesini örnek göstermesine rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi bunu sinevizyonlarda, bilbordlarda sanki Cumhurbaşkanı belediye yönetimini beğeniyor ve takdir ediyormuş gibi lanse etme çabasına girerek aslında acizliğini ortaya koymuştur. Bu açıklamalarla halkı kandıracağını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Asıl takdir mercii halktır sokaktır.” dedi.

FAİZ İLE ABAD OLANIN AKIBETİ BERBAT OLUR!
Büyükşehir Belediyesinin 133 Milyon lira borç faizi ödeyeceğini belirten Başkan Yıldırım “Yaklaşık 1 Milyar destek alan bir belediye sosyal devlet anlayışının gereği olarak olağanüstü durumlar karşısında esnafın ve halkın yanında olup borçları silmesi beklenirken belediye tarafından halkın ve esnafın derdine derman olacak bir tek icraatı dahi görülmemiştir. Borç silmesini beklediğimiz Büyükşehir Belediyemiz aksine daha çok borçlanarak halka daha fazla yüklenmeyi seçmiş ve suya yüzde 20 zam yapmıştır. Bir diğer facia ise ekonomik yönden sıkıntı yaşamakta olan vatandaşın ödeyemediği borçların üzerine gelen faizlerdir. Büyükşehir belediyesi geçtiğimiz dönemde açıklamış olduğu bildiriye göre yaklaşık 133 Milyon lira borç faizi ödeyecek. Geçmiş dönemlerde faize ödenecek bu kadar yüksek meblağ acaba 2021 ve 2022 yıllarında kaç katına çıkacak? Aynı şekilde Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri de bütçelerinin yaklaşık yüzde 15'i civarında borç faizi ödemesi planlamaktadır.” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN SUSMUŞ OLAN MALATYA MUHALEFETİNİN EN BÜYÜK SESİ OLACAĞIZ”
Başkan Yıldırım son olarak “Hâsılı kelam o koltuklarda oturmak keyiflidir ancak sokağın feryadı o keyfi yerle bir eder. Malatya esnafının aylardır çektiği çileyi daha ne zamana kadar görmezden gelip elinizi uzatmamak için direneceksiniz? Okul çağındaki yavrucakların eğitimlerini alamamasını daha ne zamana kadar izleyeceksiniz? Son zamanlarda geçim sıkıntısı yüzünden valilik önünde kendini yakmaya çalışan, belediyede intihar etmeye çalışan, evinde hayatına son veren, sıkıntılardan dolayı boşanan halkı ne zamana kadar bir şey yapmadan seyredeceksiniz? Mesele seçimi kazanıp koltuğa oturmakla bitmiyor. Asıl seçim siz o koltuğa oturduğunuzda başlıyor. Asıl erdem ve fazilet size oy verenleri işe almak değil size oy vermeyenleri de istihdam etmektedir. Biz her zaman susmuş olan Malatya muhalefetinin en büyük sesi olacağız” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!