dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9090.46
  • BTC
    69869.19$

Yılın ilk kandili idrak ediliyor


Yılın ilk kandili idrak ediliyor
Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan üç aylar, dünyayı saran Covid-19 nedeniyle bu yıl da hüzünle ihya edilecek.
Narin


HABER MERKEZİ-MALATYA

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelinmesi tavsiye ediliyor. Bu gece için yayımlanan bazı mesajlar ise şöyle: 

K_123

GÜRKAN'IN KANDİL MESAJI
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yüce Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği önemli gün ve gecelerden biri olan Regaip Kandiline erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek gün ve geceler insanları birbirlerine daha da yaklaştırmaktadır. Böylesi günler; kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran günlerdir. Dünyevi yaşantılarımızda bizleri dostluk ve muhabbetle bir araya getiren, kardeşlik duygularımızı pekiştiren bu gecenin, sevgi, saygı ve hoşgörünün gelişmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum. Ülkemizin ve bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum.”

L_99

GÜDER'İN KANDİL MESAJI
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise mesajında, "İslam alemi için önemli gün ve gecelerin bir arada bulunduğu üç ayların müjdecisi Mübarek Regaip Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Yüce Allah'ın rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu bugünlerde birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı vazgeçilmez mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bölünmez bütünlüğüne kast etmek isteyen hain iç ve dış mihraklara Allah, fırsat vermesin. Aziz Türk Milleti'nin birliğini ve dirliğini bozmak isteyenler bilmelidir ki! Devletimizin kararlı duruşu ve milletimizin duası ile asla istediklerini elde edemeyecekler. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesi, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bu güzel günlerde başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hâkim olması için dua edelim. Gara'da şehadet şerbeti içen kardeşlerimizin muazzez ruhları indinde, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin Regaib Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyor, sevginin, kardeşliğin, samimiyetin ve maneviyatın doruklara ulaştığı bu mübarek iklimin, asil milletimize ve tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesini niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

M_112

ÇINAR'IN KANDİL MESAJI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, mesajında, "Rahmet, mağfiret ve bereketin bol olduğu mübarek üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandilini idrak etmenin ve bu geceye kavuşmanın sevincini yaşamaktayız. İslam Âleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini, perşembeyi cumaya bağlayan geceyi Regaib Kandili olarak idrak edeceğiz. Üç aylar Regaib Kandiliyle başlayan, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran, maddi ve manevi alanda Bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Müslümanların Yüce Allah'a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin Regaib kandilini ve Mübarek Üç Aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

N_46

FENDOĞLU'NUN KANDİL MESAJI
Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, mesajında Regaib Kandilini kutlayarak, gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Fendoğlu, mesajında, "Manevi hayatımızda ayrıcalıklı bir yer ve önemi bulunan mübarek 3 aylara bir kez daha kavuşmanın, yeniden ulaşmanın gönül huzurunu yaşıyoruz. Üç üylar rahmet, mağfiret ve bereketin kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat ile devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle manevi olarak zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda bayrama dönüşen manevi yükseliş, bağışlanma ve rahmet aylarıdır.
Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) 'Ey Rabbimiz, Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizleri Ramazan'a ulaştır' duasına iştirak ederek, üç ayları ve üç aylarımız içerisinde bulunan bu manevi gecelerimizi bağışlanmaya birer vesile olarak değerlendirip, en iyi şekilde ihya ve idrak etmeliyiz. Bu mübarek gecede yapılan dualarımızın kabul ve makbul olması dileğiyle, sizlere, ailenize ve Yüce Türk Milletine hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyorum. İslam aleminin, Necip Türk Milletinin ve Malatyalı hemşehrilerimin Regaip kandilini ve üç aylarını en içten duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!