dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

YKS'de ikinci gün!


YKS'de ikinci gün!
Malatya’da öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci gününde ter dökerken aileleri de okul dışında dua etti.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında dün YKS'nin Temel Yeterlilik Testi'ne giren adaylar, bugün de sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ne girdiler. Malatya'da belirlenen okullarda sınava giren öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uyarak salonlarına gitti.

M_58

 

MALATYA'DA YKS'DE İKİNCİ GÜN MARATONU

Öğrenciler içeride iyi bir gelecek için ter dökerken aileleri de okul dışında ter döktü. Kimi veliler yanlarında getirdikleri Kuran'ı Kerimleri okurken, kimi de bildiği dualar ederek çocuklarının sınavdan başarılı çıkmasını diledi.
Sabah oturumunda 180 dakika boyunca ter döken öğrenciler, öğleden sonra ise son oturum olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) girecekler.

O_58

ÖTE YANDAN BAŞKAN ÇINAR YKS'YE GİREN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren öğrencileri ve ailelerini ziyaret ederek, başarılar diledi. Başkan Çınar, öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için su, maske ve meyve suyu dağıttı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'da LGS sınavında olduğu gibi YKS'de de öğrenci ve ailelerin yanında olarak, onların heyecanına ortak oldu. Vali Galip Demirel Ortaokulu ve Beydağı Anadolu Lisesi önünde bekleyen öğrenciler ve velilerine başarılar dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bugün gençlerimiz ve aileleri için heyecanlı bir gün ve Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bizler her zaman olduğu gibi bugünde hemşerilerimizin yanındayız. Geleceğimizi emanet ettiğimiz tüm gençlerimize Yükseköğretim Kurum Sınavı'nda öncelikle en kalbi duygularımla başarılar diliyorum. Korona virüs salgını nedeniyle okullarından ayrı kalan öğrencilerimiz, uzaktan eğitimler alarak sınava hazırlandılar, herkes gibi onlarda zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiler. Ancak bizler ve aileleri onlara sonuna kadar güveniyor ve inanıyoruz. Bugün de hem öğrencilerimize hem de velilerimize ikramda bulunmak için okullarımızın önlerinde stantlar kurduk, maske, su ve meyve suyu dağıttık. Öğrencilerimiz heyecan yapmadan, dikkatli bir şekilde soruları okuyarak verecekleri doğru yanıtlarla inşallah sınavlarını başarıyla geçecekler. Rabbim, gençlerimize emeklerinin karşılığını almalarını nasip etsin. Öğrencilerimizin hem sınavlarda hem de daha sonraki okul ve meslek hayatlarında elde edecekleri başarılarla daha güzel bir geleceğe kavuşacağız. Çocuklarının yanında olmak için okul önlerinde heyecanla bekleyen aile yakınlarının da heyecanlarını paylaştık. Bütün öğrencilerimize, gönüllerinden geçen üniversitelere yerleşmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

S_33

K_21

BU ARADA SINAVA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİN YARDIMINA MİLLLETVEKİLİ KAHTALI YETİŞTİ 

YKS'ye geç kalan iki öğrenciyi yolda gören AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, kendi sürdüğü aracı ile öğrencileri sınava girecekleri okula yetiştirdi.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu için öğrenciler sabah erken saatlerde sınava girecekleri okullara giderken, Battalgazi ilçesi yolunda iki öğrenciyi otobüs beklerken gören AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, öğrencilerin sınava geç kaldığını öğrencince hemen kendi kullandığı aracıyla 2 öğrenciyi de alarak TOKİ'deki okula yetiştirdi.
Bu olaya şahit olan bir vatandaş ise sosyal medyadan ‘Bugün çok güzel bir olay ile karşılaştım. Sabah sınava geç kalmış iki öğrenciyi Battalgazi yolundan alıp TOKİ'ye okula kendi sürdüğü araç ile yetiştiren vekilimiz Hakan Kahtalı'ya sonsuz teşekkürler. İyi insanlar iyi ki var' diyerek paylaşımda bulundu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!