Yöresel çorbaların baştacı: Malatya Usulü Ekşili Köfte Tarifi

Yöresel lezzetler deyince akla gelen Malatya'nın ekşili sulu köftesi ağızlarda aranan o lezzetli tadı oluşturuyor. Geleneksel tariflerden hoşlananlar için pratik ve tadına doyum olmaz ekşili köfte her sofraya çok yakışacak.
Malatya'ya özgü ekşili köfte tarifi ilk kez yapanların favorisi haline gelecek. Özel baharatlarla harmanlanmış hali iştah açan görüntüsü ile parmaklarınızı yedirtecek bir tarif…
Yedikçe yediren bu lezzet Malatyalılara ait yöresel bir tarif. Her yapılışta geçmişin izlerini bugüne taşıyacak bu lezzetli tarif Türk mutfağında yaşatılmaya devam ediyor. İşin sırrı ıspanakla yapılan bu tarif istendiğinde ıspanak yerine patlıcan konarakta denenebilir.
MALATYA USULÜ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ
- İki su bardağı köftelik bulgur
- Bir orta boy soğan
- İki yemek kaşığı erik ekşisi
- Bir su bardağı sıcak su
- Bir kilo doğranmış ıspanak
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- İki yemek kaşığı tereyağı
- İki su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- İki litre kaynamış su
MALATYA USULÜ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ YAPILIŞI
Tarifin yapılışına öncelikle köfteler yuvarlanarak başlanır. Bunun için derin bir kase içerisine bir su bardağı sıcak su ile birlikte iki su bardağı köftelik bulgur alınır. Yarım saat boyunca bekletilir.
Bekleme aşaması tamamlandığında hamur yoğurma aşamasına geçilir. Yoğrulan hamurdan nohut büyüklüğünde avuç içi su ile ıslatılarak küçük parçalar koparılır ve yuvarlanır.
Geniş bir tencere yağlanarak içerisine doğranmış soğanlar eklenir ve pişirilir. Pembeleşinceye kadar kavrulan soğanlar üzerine tarifte belirlenen miktarda salça eklenir.
Salça kavrulduğunda üzerine 2 litre su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Salçalı su içerisine yeşil mercimek eklenerek yarım saat daha pişirilmesi için ocağa alınır.
Mercimek piştiğinde köftelerle buluşma zamanı. Köşede yuvarlanan her bir köfte mercimek içerisine atılarak 10 dakika birlikte pişirilir.
Hazır halde bekletilen iki yemek kaşığı erik ekşisini üzerine eklenir. Erik ekşisi bulunmuyorsa limon suyu da kullanılabilir.
Son olarak doğranan ıspanaklar eklenir ve karıştırılır. Takibi yapılarak 8 ile 10 dakika arasında pişirilir ve altı kapatılır.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.