dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2308.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70687.85$

Yöresel Lezzetler Yarıştı


Yöresel Lezzetler Yarıştı
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Malatya’ya ait yöresel yemekleri ve tatlıları gün ışığına çıkarmak ve yapılan yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan “Yöresel Lezzetler Yarışıyor” programı düzenlendi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Malatya'ya ait yöresel yemekleri ve tatlıları gün ışığına çıkarmak ve yapılan yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan “Yöresel Lezzetler Yarışıyor” programı düzenlendi. 

PROGRAMA KATILANLAR
Aslantepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri, değerlendirmelerini yapmak üzere jüri üyeleri Yemek Yazarı Sahrap Soysal, Yemek Yazarı İbrahim Halil Kılıç, Aşçı Zeynep Kasap, Aşçı Cevdet Uçar ve yarışmacılar katıldı. 

100000_6

"MALATYA KÜLTÜRÜNÜN DUYULMASI İÇN GAYRET GÖSTERİYORUZ"
Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, “ Malatya Kent Konseyi olarak engelli, genç, kadın, çocuk ve yaşlılara kültürel, sosyal ve sportif alanlarda hizmet verirken bir taraftan da Malatya'nın kültürünün kaybolmaması ve kültürünün duyulması için gayret gösteriyoruz. Küreselleşmenin ve iletişimin gelişmesi dünyadaki gelişmelerin hızlı bir şekilde duyulmasını sağlarken bu süreç içinde yerel kültürün, gelenek-göreneklerin, yöresel yemeklerin unutulmaması gerekmektedir. Bu nedenle değerlerimizin yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için bu programı düzenlemiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

YÖRESEL YEMEKLERE OLAN İLGİ BEĞENİ ALDI
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ise, “ Bugün yöresel yemeklere göstermiş olduğunuz önem ve verdiğiniz emeklerden dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi. 
Yemek Yazarı Sahrap Soysal ise, “ Fedakarlık yapıp evinizi, çocuklarınızı bırakıp buraya Malatya'nın yemeklerine katkı sağlamak amacıyla gelmiş olmanız önemlidir. Bunu bir Fransız ya da İngiliz kadını yapmaz. Emeklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

YEMEKLER LEZZETTE YARIŞTI
Jüri üyeleri, yapılan etkinliğin yöresel kültüre büyük katkısı olacağını söyleyerek, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ettiler. 
Yemek ve tatlı kategorisi olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada yemek kategorisinde kadınlar, kömbe, kiraz yaprağı sarması, hınger, içli köfte, analıkızlı, tevek sarması, ıspanaklı ekşili köfte, tarhana, toygalı köfte, aş altı, etli kayısı güveci yemekleri ile katılım sağlarken, tatlı kategorisinde ise mişmiş hayali, kayısılı baklava, kayısı tatlısı, kayısı kavurma, kayısılı ekmek tatlısı, kayısılı kremalı kek, kayısılı mangolina, kayısı güzeli, kayısılı şair buklesi tatlıları ile yarıştılar. 

DERECE YAPANLAR ÖDÜL ALDI
Programda Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu tarafından jüri üyelerine hediyelik kayısı ve ebru sanatından yapılmış tablo hediye edilirken, yarışmaya dahil olan yarışmacılara da küçük mutfak eşyaları hediye edildi. 
Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından yarışmada yer alan yemek ve tatlıların kitaplaştırılacağı belirtildi. 
Birbirinden leziz yemek ve tatlıların yarıştığı yarışmada yöresellik, lezzet, sunum ve işçilik kriterlerine göre derece yapan yemek ve tatlı isimleri şu şekilde belirlendi. “Yaşar Mercan, Ispanaklı Ekşili Köfte bin TL, Gül Bakal Geleli Kebabı 750 TL, Tevrat Karaoğlu Kömbe 500 TL. Tatlı Kategorisinde ise, Betül Çelik, Mişmiş Hayali, bin TL, Halime Sağlam Kayısı Tatlısı 750 TL, Asiye Öymen Kayısılı Midye Tatlısı 500 TL” 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!