Yüksek Kira Bedelleri ve Kredi Sıkıntıları Malatya Esnafını Ciddi Şekilde Zorluyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu; şehir merkezindeki iş yeri teslimlerinin hızlandırılması, kalıcı yerleri verilmeden konteyner esnafının tahliye edilmemesi ve işletmelere özel finansman desteği sağlanması gerektiğini belirtti. Yüksek kira bedellerinin esnafı çıkmaza sürüklediğini ifade eden Sadıkoğlu, kalıcı adımların vakit kaybedilmeden atılması çağrısında bulundu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem felaketinin ardından kentteki ticari hayatın toparlanma sürecine ilişkin uyarılarda ve çağrılarda bulundu. Sadıkoğlu; şehir merkezindeki iş yeri teslim süreçlerinin hızlandırılmasını, konteyner çarşılarda faaliyet gösteren işletmelerin iş yerleri teslim edilmeden tahliye edilmemesini ve iş dünyasına özel finansman desteği sağlanmasını talep etti.
İŞ YERİ TESLİMLERİ HIZLANDIRILMALI
Şehir merkezindeki ticari hayatın yeniden canlanabilmesi için iş yerlerinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Sadıkoğlu, bazı bölgelerde teslimlerin başladığını ancak ana ticaret akslarında çalışmaların sürdüğünü belirtti. Sadıkoğlu, iş yerlerinin tamamı teslim edilmeden Malatya’da ticari hareketliliğin istenilen seviyeye ulaşmasının mümkün olmadığını belirterek, inşaat ve teslim süreçlerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.
KONTEYNER ESNAFI TAHLİYE EDİLMEMELİ
Konteyner iş yerlerinde faaliyet gösteren işletmelerin yeni iş yerlerine kavuşmadan tahliye edilmesinin doğru olmayacağını vurgulayan Sadıkoğlu, depremden bu yana yaklaşık 4 bin işletmenin 21 metrekarelik konteynerlerde ayakta kalmaya çalıştığını kaydetti. Birçok esnafın günü siftahsız kapattığını belirten Sadıkoğlu, kalıcı iş yerleri teslim edilene kadar konteynerlerde faaliyet gösteren işletmelere müsaade edilmesi gerektiğini dile getirdi.
YÜKSEK KİRA BEDELLERİ ESNAFI ZORLUYOR
Yeni çarşıdaki yüksek kira bedellerinin özellikle deprem öncesinde kiracı olan işletmeleri zor durumda bıraktığını ifade eden Sadıkoğlu, konteynerde faaliyet gösteren esnafın mevcut ekonomik şartlarda bu kira yükünü taşımasının mümkün olmadığını söyledi. Deprem öncesinde kiracı olan işletmelerin de iş yeri sahibi olabilmesine yönelik yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Sadıkoğlu, bunun Malatya’nın ticari geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti.
KAYNAK: MHA
İŞ DÜNYASINA ÖZEL FİNANSMAN DESTEĞİ ŞART
Finansmana erişimin iş dünyasının en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getiren Sadıkoğlu, artan maliyetler, daralan piyasa ve nakit akışındaki sıkıntılar nedeniyle işletmelerin ciddi zorluk yaşadığını söyledi. 6 Şubat depremleri ile zirai don felaketinin Malatya ekonomisi üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu belirten Sadıkoğlu, işletmelere yönelik özel finansman modeli hazırlanmasını, krediye erişimin kolaylaştırılmasını ve mevcut kredi kısıtlamalarının yeniden değerlendirilmesini istedi.
Sadıkoğlu, Malatya’nın ekonomik toparlanmasının hızlanabilmesi için kamu kurumları, finans sektörü ve ilgili tüm paydaşların ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek, iş dünyasının taleplerine yönelik adımların vakit kaybedilmeden atılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kalbimdeki Sanat Projesi Kapsamında Yüz Anlamlı Eser Sergiye Açıldı
- Yüksek Kira Bedelleri ve Kredi Sıkıntıları Malatya Esnafını Ciddi Şekilde Zorluyor
- Güzelyayla Mahallesi Sakinleri İmece Usulüyle Bir Eser İnşa Edecek
- Deprem Dönemini İşaret Eden Veli Ağbaba: Bizim Alnımız Ak
- Malatya Yirmi Sekizinci Kayısı Festivali ve Fuarı İçin Geri Sayıma Geçti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.