dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    38.55
  • EURO
    43.88
  • ALTIN
    4035.0
  • BIST
    9.176
  • BTC
    96987.509$

Yumurta İhracatına 1,5 Dolar Kesinti! Sektör Zarar Görüyor!


Yumurta İhracatına 1,5 Dolar Kesinti! Sektör Zarar Görüyor!
Yumurta ihracatına getirilen 1,5 dolarlık kesinti, sektörde büyük bir krize yol açtı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, bu kararın sektöre zarar vereceğini belirtti. İhracatçıların zararına çalışacağı ve fiyatların yükseleceği uyarısında bulunan Girit, kamuoyunun takdirine bırakılacak bir karar alındığını vurguladı.
Narin

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ankara'nın yumurta ihracatına yönelik aldığı kararları eleştiriyor. Girit, özellikle 50 centlik kesintinin 1,5 dolara çıkarılmasının, ihracatçılar için yıkıcı sonuçlar doğuracağını ifade etti.

İHRACATÇILAR ZARARINA ÇALIŞACAK

Girit, "Ramazan ayı için getirilen 50 centlik kesintinin sonrasında ihraç edilen yumurta miktarı ciddi oranda azaldı. Şimdi bu kesintinin 1,5 dolara çıkması, sektörü felç edecek. İhracatçılar zararına çalışmak zorunda kalacaklar," dedi.

FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR

Yumurta fiyatlarının Ramazan ayı sonrasında artmaya başladığını belirten Girit, "Fiyatlar her yıl olduğu gibi Ramazan sonunda düşüşe geçecekti, ancak bu yeni kesinti sektörü durma noktasına getirebilir," dedi.

YUMURTA FİYATLARINDA DENGE SORUNU

Girit, yumurtanın üreticiye 140 TL'ye mal olduğunu ve marketlerde 220-230 TL'ye satıldığını belirterek, "Sektörün önünü tıkamak yerine, marketlerdeki yüksek kar oranları denetlenmeli," diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!