Yüzyılın Konut Projesi Başvurusu İçin Doğa Cadde AVM'de Vatandaşlar Kuyrukta

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu "Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında Malatya'da 9 bin 609 sosyal konut için başvurular başladı. Depremzedeler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren başvuru için kuyruğa girdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında, Malatya’da 9 bin 609 sosyal konut için başvurular bugün itibariyle başladı. Malatya'daki vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren İnönü Caddesi üzerindeki Doğa Cadde AVM'de bulunan Emlak Katılım şubesinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR
Başvurular, T.C. kimlik numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru tarihleri, vatandaşların kimlik numaralarının son rakamına göre şu şekilde belirlenmiş durumda:
“0” olanlar 10 Kasım
“2” olanlar 11 Kasım
“4” olanlar 12 Kasım
“6” olanlar 13 Kasım
“8” olanlar 14 Kasım
Başvuru süreci, 15 Kasım itibarıyla tüm vatandaşlara açılacak ve 19 Aralık 2025 tarihinde sona erecek.

DEPREMZEDELERİN YÜZÜ GÜLECEK
Başvurulara özellikle depremzedeler yoğun ilgi gösterdi. Deprem sonrası konteynerlerde yaşamlarını sürdüren birçok vatandaş, projeyle birlikte rahat bir konut yaşamına kavuşmayı umut ettiklerini belirtti. "Yüzyılın Konut Projesi", bu vatandaşlar için büyük bir fırsat olarak görülüyor. Malatya’daki vatandaşlar, başvurularını yaparak ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeyi hedefliyorlar.
9 BİN 609 KONUT
Malatya'da 9 bin 609 sosyal konut yapılacak. Bu proje, hem Malatya’daki konut ihtiyacını karşılamak hem de depremzedelere yeni bir yaşam alanı sunmak adına büyük önem taşıyor. Başvuruların ardından, projeden çıkacak konutlar, belirli tarihlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

SÜREÇ 15 KASIM’DA TÜM VATANDAŞLARA AÇILACAK
Başvuru süreci, 15 Kasım 2025’te tüm vatandaşlara açılacak ve 19 Aralık 2025’te sona erecek. Bu tarihlerde Malatyalılar, başvurularını e-Devlet üzerinden tamamlayabilecek.
CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT HAMLESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla Türkiye çapında başlatılan bu dev proje, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak tarihe geçiyor. Malatya’daki vatandaşlar da bu fırsattan yararlanarak güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşmayı hedefliyor.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Ağustosta Teslim Denilen Evler Hâlâ Boş: Hak Sahipleri Tepkili
- Darende’de Araç Tohma Çayı’na Devrildi: 78 Yaşındaki İsmail Şener Hayatını Kaybetti
- Alev Alev Yanan Tır Dorsesi Karayolunda Korku Dolu Anlar Yaşattı
- Malatya’da Gece Yarısı Kuyumcu Soygunu: Duvarı Delip İçeri Girdiler
- Yeni Eğitim Yılı Öncesinde Malatyada Üniversiteler ve Yurtlar İçin Güvenlik Önlemleri Masaya Yatırıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.