Zabıta Ekipleri Fahiş Fiyat ve Son Kullanma Tarihi İçin Sahada

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi artan alışveriş hareketliliği nedeniyle denetimlerini sıkılaştırdı. Hijyenden fiyat etiketine, gramaj uygunluğundan stokçuluğa kadar her detayı inceleyen ekipler, vatandaşın hem sağlığını hem de cebini korumayı hedefliyor.
Yeşilyurt genelinde vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi adına denetim seferberliği başlatıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ile koordineli şekilde hareket eden Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; market, kasap, fırın ve pastane gibi temel tüketim noktalarını mercek altına aldı.
HİJYEN VE ETİKET UYGUNLUĞU TİTİZLİKLE İNCELENİYOR
Denetimler kapsamında işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve raflardaki etiket fiyatları ile kasa fiyatlarının birbirini tutup tutmadığı tek tek kontrol edildi. Özellikle fahiş fiyat uygulamalarına karşı mücadele yürüten ekipler, ürünlerin gramajlarının mevzuata uygunluğunu ve depolama alanlarının standartlara uyumunu da yerinde inceledi. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılarak idari işlemler uygulanırken, kurallara uygun çalışan esnafa teşekkür edildi.
"HEMŞEHRİLERİMİZİN GÜVENLİ ALIŞVERİŞ YAPMASI ÖNCELİĞİMİZDİR"
Yılbaşı öncesi yoğunlaşan denetimlerle ilgili açıklama yapan Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, sürecin kararlılıkla devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Hemşehrilerimizin güvenli alışveriş yapması önceliğimizdir. Yasal yükümlülükleri yerine getirmeyen işletmelere karşı gerekli adımlar atılırken, kurallara uygun çalışan esnaflarımız da desteklenmektedir. Toplum sağlığını önceleyen, tüketiciyi koruyan ve esnafı bilinçlendiren denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz.”
7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ DENETİM
Zabıta ekiplerinin ilçe genelinde 7 gün 24 saat esasına göre görev başında olduğunu hatırlatan yetkililer, adil bir ticaret ortamının sağlanması için vatandaşlara da çağrıda bulundu. Vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları belediyeye bildirmeleri istenirken, denetimlerin yıl boyu aynı titizlikle süreceği vurgulandı.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.