dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2413.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66323.1$

Zaferin 104. Yıl Dönümünde şehitler anıldı


Zaferin 104. Yıl Dönümünde şehitler anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya’da Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya'da Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. 

TÖRENE KATILANLAR
Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda gerçekleşen törene Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Baro Başkanı Enver Han, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile Gaziler ve Şehit yakınları katıldı.

1002_556

VALİ BARUŞ ŞEHİTLİK ÖZEL DEFTERİNE DÜŞÜNCELERİNİ YAZDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Şehitlik Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin adından Vali Aydın Baruş, Şehitlik özel defterine “Türk Milleti'nin hürriyet aşkını ve bu uğurdaki sarsılmaz iradesini tüm dünyaya gösterdiği bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Aziz Şehitlerimizin manevi huzurlarında bir araya gelmiş bulunuyoruz” ifadeleri ile başlayarak günün anlam ve önemini ifade eden düşüncelerini yazdı.

1003_411

"EMANETİNİZİ HANGİ ŞARTLARDA OLURSA OLSUN MUHAFAZA EDECEĞİZ"

 

Vali Baruş, yazdığı mesajında “Tarih boyunca, bağımsızlık ve özgürlük yolunda nice kahramanlık destanları yazan Şanlı Ecdadımızın ve bizlere Vatan olarak miras bıraktıkları bu toprakların her zerresini kanıyla yoğuran Aziz Şehitlerimizin mukaddes hatıratını yaşatmanın milletimizin her bir ferdinin en şerefli vazifesi olduğunun bilincindeyiz. Kadim tarihimizin her safhasında olduğu gibi Çanakkale'de, İstiklâl Harbi'nde, terör örgütleriyle mücadelemizde, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Milletimizin cansiperane duruşunda zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmek yeğdir şuuru hakim olmuştur. Bu onurlu mücadelelerin tamamında kazandığımız zaferler Aziz Türk Milleti'nin vatan, millet, devlet ve bayrak sevdasının neticesidir. Bu emsalsiz destanları yazan isimsiz kahramanların varisleri olarak bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet bağımsız bir ülke olarak yaşatmak, Şehitlerimizin uğrunda can verdiği mukaddes değerlerimizi korumak için canla başla mücadele etmemiz gerektiğinin idrakindeyiz. Atalarımızın bu değerleri yüceltme uğrunda sergilediği azim, cesaret, kahramanlık ve şehadet ruhu bizlere daima rehber olacaktır. Necip Milletimizin bu şan ve şeref gününde, başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kahraman Silah Arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız Şanlı Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle yâd ediyor, emanetlerini hangi şart altında olursa olsun muhafaza edeceğimizden emin ve müsterih olmalarını diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

1004_204

KABİRLERE KARANFİL BIRAKILDI
Anıttaki törenin ardından Vali Baruş ve beraberindekiler şehitliği ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktı. 

1005_111

ARGUVAN'DA 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü nedeniyle Malatya'nın Arguvan ilçesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 

TÖRENE KATILANLAR
Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan anma törenine ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Soy, İlçe Emniyet Amiri Okan Gündüz, daire amirleri, Arguvan'da bulunan Kore ve Kıbrıs gazileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. 

1002_563

"BİRLİĞİMİZİ HİÇBİR GÜÇ BOZAMAYACAKTIR"
Arguvan İlçe Jandarma Komutanı Sezer İnan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Çanakkale'nin birlik ve beraberliğin referansı olduğunu dile getirdi. İnan, “Çanakkale'de Diyarbakırlısı, Malatyalısı, Rizelisi ve Edirnelisi birlikte şehit olmuştur. Orada koyun koyuna yatmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç ve kuvvet bozamayacaktır” ifadelerine yer verdi. 
Konuşmaların ardından Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun sırasında bazı şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. 
Buradaki etkinliğin ardından Arguvan Kaymakamlığı ve Arguvan Belediyesi tarafından Arguvan Kültür Kompleksinde yemek verildi. 

 

DARENDE'DE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Darende ilçesinde de program düzenlendi. 

"GÖREVİMİZ TOPAKLARIMIZI MUHAFAZA ETMEKTİR"

Darende Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program daha sonar Darende Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda devem etti. Buradaki programda konuşan Kaymakam Enver Hakan Zengince, Çanakkale Zaferinin önemine değinerek “Canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatırası için bizlerin üzerine düşen vazife, her karış toprağı şehit kanı ile sulanmış topraklarımızı bundan sonrada aynı şiarla müdafaa ve muhafaza etmektir” dedi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü anma programı daha sonra öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuması ile sürdü. 

1004_206

PROGRAMA KATILANLAR
Programa Kaymakam Enver Hakan Zengince, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!