dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.57
  • ALTIN
    2497.1
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62115.38$

“Zam ikinci yılda geldi”


“Zam ikinci yılda geldi”
Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile şehir içi servislerde 20 kilometre olan mesafelerde fiyat 200 TL, minibüsler 2.50 TL, 65 yaş üstüne ise 70 biniş sınırı geldiğini açıkladı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile birlikte şehiriçi minibüs ve okul servis ücretlerinin yeni tarife üzerinden yolcu taşıyacağını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile birlikte okul servis ücretlerinde zam yapıldığını dile getirdi. Şehiriçi servislerde 0-5 kilometreye kadar olan mesafelerde fiyatın 180 TL'ye çıktığını belirten İnce, 10 kilometreye kadar olan mesafelerde 190 TL, 20 kilometre olan mesafelerde ise fiyatın 200 TL olarak açıklandığını dile getirdi.

HOSTES DAHİL 200 TL
UKOME tarafından alınan bu karardaki ücretlerin ilkokul öğrencilerine ait olduğunu belirten İnce, “Bu açıklanan fiyat içerisinde hostes parası dahildir. Lise ve dengi okullarda ise bu ücretler 0-5 Km'ye kadar olan mesafe 175 TL, 5 ve 10 Km‘ ye kadar olan mesafe 180 TL, 10 Km'den 20 Km'ye kadar olan mesafelerde ise 190 TL olarak belirlenmiştir” dedi.

1_50

2 YILDIR ZAM YOK
Okul servisçi esnafının iki yıla yakın bir süredir fiyatları arttırmadığını dile getiren İnce, “Ayrıca bu belirlenen fiyatlar içerisinde hostes parası da şehirlerarası olduğu için fiyatların makul olduğunu ve vatandaşlarımızda bunu iyi karşılayacağına ben inanıyorum. Çünkü örnek verecek gibi olursak İzmir'de 0-6 Km arası mesafelerde 277 TL öğrencilerden fiyat alınırken bunun üzerine 60-70 TL hostes parası eklenmektedir. Antalya'da 0-3 Km olan mesafede 190 TL alınırken, 60 TL hostes parası alınıyor. Malatya'da 0-5 Km mesafedeki öğrencimiz ise 180 TL'ye taşınacaktır. Biz iller bazında baktığımız zaman en ucuz iller mesafesi arasındayız. 5362 yasanın bize vermiş olduğu yetki ile minibüs ve servis odalarında zam yapma kararı esnaf odaları birliği başkanımızın yürürlüğe girmektedir. Bu konu bu zam kaçınılmazdır.” şeklinde konuştu.

BAKIMLI ARAÇ VE ŞOFÖRLER
Ucuz taşıma ile kalitenin olmayacağını ifade eden İnce, “Araçlarımızın bakımlı ve temiz olmasını şoförlerimizin tertipli olmasını ve kaliteli hizmetin daha önemli olduğunu ben velilerimize söylemek istiyorum. Özellikle ben velilere şunu iletmek istiyorum. Hizmeti kimden alıyorsanız ona ücreti vermelisiniz. Çünkü bazı özel okullarda UKOME' de belirtmiş olduğumuz fiyatın çok üzerinde 250 ve üzeri fiyat alındığı öğrencilerimizden ve velilerimizden ihbarlar almaktayız ve bu alınan paralar bizim servisçi esnafımıza verilmemektedir.” şeklinde konuştu. 

TEFECİLERE DİKKAT

Malatya'daki servisçi esnafın plaka tefecilerine de dikkat etmesi gerektiğini dile getiren İnce, “Bir takım plaka tefecileri büyükşehir belediyesinin S plaka verecek gibi bir algı oluşturarak esnafın elindeki S plakasını alması için bir girişim yapmaktadır. Bu konuda bir kez daha servisçi esnafımıza seslenmek istiyorum Malatya'da kesinlikle S plaka ihtiyacı yoktur. S plaka fazlalığı vardır bu konuda esnaflarımızın bilmesini ve bunun gibi konulara dikkat etmesini isterim” ifadelerini kullandı.

MAZOT 6 TL OLDU

Minibüslerde de artış olduğunu belirten İnce, “Malatya'da M plakalı araçların ücreti öğrenci 1,75 TL, sivil 2,50 olarak belirlenmiştir.” dedi. Şehir içi M plaka hatlı minibüslerde yaklaşık 2016 yılından bugüne kadar bir zam uygulanmadığını dile getiren İnce, “Şimdiye kadar zam yapmamızın sebebi 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasından dolara karşı dik durmak için şoför camiası olarak vatandaşlarımıza kaliteli ve ucuz taşımacılık yapma sözünü verdik. Yaklaşık 3 yıldır zam yapmadık ve giderlerimize bakıldığı zaman maliyetlerimiz SGK masraflarımız arttı, şoförlerdeki asgari ücretlerimiz arttı, yedek parça ve lastik maliyetlerimiz arttı. Biz 2016'da bu zammı yaptığımızda mazot 4 TL iken şuan 6 TL arasındadır. Bu zam kaçınılmaz bir zamdı ve bunu minibüsçü arkadaşlarımızın kaldırması zordu. Biz öğrenciler için 1,75 TL sivilde 2,50 olarak zam kararı alınmıştır. Ayrıca Çarmuzu, Kiltepe, Melekbaba, Başharık, Taştepe gibi mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın ve maddi durumu zayıf bölgelerde ise sivil ücreti 2,25 olarak belirleyerek oradaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması gerektiği için bizler bu tarifeyi yaptık” açıklamasında bulundu. 

GİDERLERİMİZ ARTTI
Malatya'nın çevre illere bakıldığında ucuz taşımacılık yapılan iller arasında olduğunu ifade eden İnce, “Malatya'da giderlerimizin artması yüzünden zam kaçınılmaz olmuştur. Ayrıca bu konu hakkında büyükşehir belediye başkanımıza yönelik algıların yanlış olduğunu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

YAŞLIYA 70 BİNİŞ SINIRI
İnce, ayrıca 65 yaş vatandaşlara da özel halk otobüslerinde aylık 70 binişlik sınırlaması getirildiğini ifade ederek “Çünkü sınırsızca binmenin bir anlamı yoktur. Ben bu konu hakkında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bunu güzellikle karşılayacağına inanıyorum ve odamızı da bu konu hakkında çok teşekkür aldığımızı belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!