Zehir Tacirlerine Darbe: Bakan Çiftçi 2026 Yılının İlk Bilançosunu Paylaştı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, uyuşturucuyu "birçok suçu besleyen karanlık bir ana damar" olarak nitelendirerek, 2026 yılının ilk dört ayında gerçekleştirilen 17 bin 188 operasyonun çarpıcı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen “Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü” paneline katıldı. Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’nda gerçekleşen programda Bakan Çiftçi, uyuşturucuyla mücadelenin toplumsal huzur için taşıdığı hayati öneme dikkat çekerek sahadaki son verileri paylaştı.
UYUŞTURUCU BİRÇOK SUÇU BESLEYEN TEMEL TEHDİT
Bakan Çiftçi, konuşmasında uyuşturucunun aile yapısı ve gençlik üzerindeki yıkıcı etkilerine vurgu yaptı. Devletin bu konudaki kararlılığını ifade eden Çiftçi, şu ifadeleri kullandı: “Uyuşturucu, birçok suçu besleyen karanlık bir ana damardır. Bu damarı kurutmak devlet olarak en temel sorumluluğumuzdur.”
YENİ GÜVENLİK ANLAYIŞINDA ÖNLEYİCİLİK ESAS ALINIYOR
Mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle değil, toplumsal bir bilinçle yürütüldüğünü belirten Bakan Çiftçi, "önleyicilik" ilkesine vurgu yaptı. Sivil toplum kuruluşlarına PRODES üzerinden verilen hibe desteklerine değinen Çiftçi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü projeler sayesinde 2025 yılında yaklaşık 9 milyon 798 bin kişiye ulaşıldığını kaydetti.
2026 YILININ İLK DÖRT AYINDA...
Bakan Çiftçi, 1 Ocak ile 25 Nisan 2026 tarihleri arasını kapsayan operasyonel verileri şu sözlerle açıkladı: “Uyuşturucu imal ve ticareti suçlarına yönelik 17 bin 188 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 16,8 ton uyuşturucu madde, 51,2 milyon adet uyuşturucu hap ve 49 bin kök kenevir-skunk ele geçirildi.”
MEDYA TEMSİLCİLERİNE ÖNEMLİ UYARI
Uyuşturucuyla mücadelede medyanın dilinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Çiftçi, habercilik reflekslerinin toplumsal sorumluluğun önüne geçmemesi gerektiğini hatırlattı. Bakan Çiftçi, şu çağrıda bulundu:“Uyuşturucuyu özendirici, normalleştirici ve magazinleştirici dil kullanımından kaçınılması gerekir.”
Program, Hande Fırat’ın moderatörlüğünde uzman isimlerin katıldığı panelle sona erdi.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.