dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

Ziraatin laboratuvar sorunu çözüldü


Ziraatin laboratuvar sorunu çözüldü
İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun, yaklaşık 15 bin metrekare kapalı bir alana sahip yeni binada 50'şer kişilik sınıflarda ders yapacaklarını söyledi. 120 kişilik 6 amfinin bulunduğunu belirten Tursun, 'Şu anda yüzer metrekareli 4 laboratuvarımız ve 25 metrekarelik daha küçük işleri yapabilmek içinde 18 küçük laboratuvarımız var. Eğitim ve laboratuvar açısından hiçbir sıkıntımız yok' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Battalgazi Kampüsü içerisinde yapılan yeni binasına taşındı.Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni yapılan binalarına taşındıklarını ve böyle bir binaya sahip olmalarının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

YENİ HOCALARLA AKTİF HALE GELECEĞİZ
Ziraat Fakültesi'nin 2010 yılında kurulduğunu anımsatan Dekan Tursun, "2011 yılından itibaren Bahçe Bitkileri bölümü açıldı ve öğrenci almaya başladık. 2014 yılında Bitki Koruma Bölümü açıldı. 2014 yılında Tarım Ekonomisi bölümü açıldı. Fakat şu anda pasif durumda. Yeni hocalar alarak bu bölümü aktif hale getirmeye çalışacağız. Bu yıl itibariyle Biyosistem Mühendisliği bölümümüzle toplam dört bölümümüz oldu. Şu anda 12 öğretim üyemiz var. İki araştırma görevlisi, bir de uzmanımız var" diye konuştu.

Bitki Koruma ve Bahçe Bitkileri bölümlerinde öğrencilerin eğitim gördüğünü anlatan Tursun, "Bahçe Bitkileri bölümü bu sene üçüncü mezunlarını verdi. Bitki Koruma bölümü öğrencilerimiz şu anda üçüncü sınıftan dördüncü sınıfa geçti. Toplam öğrenci sayımız bu sene yeni gelecekleri saymazsak 310'dur. İdari personelimiz hizmetlilerle beraber 15 kişidir" şeklinde konuştu.

RENGARENK BİR GÖRÜNÜM
Battalgazi Kampüsü'nün Ziraat Fakültesi'nin varlığı nedeniyle ilkbaharda açan çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuştuğunu belirten Dekan Tursun, "Meyve bahçelerimiz, diğer alanlarımız bizim için bulunmaz bir nimettir. Öğrenciler açısından da özellikle uygulamaya dönük bir yerlere gitmeden binadan, derslerden çıkıp en fazla iki dakika içerisinde bahçemize gidip deneme alanlarında istediğimiz her şeyi gösterebiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

15 BİN METREKARE KAPALI ALAN
Dekan Tursun, yeni binanın yapılmış olmasından dolayı hem idari ve akademik personelin hem de öğrencilerin çok mutlu olduğunu kaydederek, "Yeni binamız yaklaşık 15 bin metrekare kapalı bir alana sahip. Ellişer kişilik sınıflar, yaklaşık yüz yirmi kişilik altı amfimiz, üç yüz otuz kişi kapasiteli bir konferans salonumuz mevcut. Şu anda yüzer metre kareli dört laboratuvarımız ve yirmi beş metre karelik daha küçük işleri yapabilmek içinde 18 küçük laboratuvarımız mevcut. Eğitim ve laboratuvar açısından hiçbir sıkıntımız şu an için yok" şeklinde açıkladı.

YENİ ÇEŞİTLER ÜZERİNE ÇALIŞACAĞIZ
Dekan Tursun sözlerini şöyle sürdürdü: "En güzel tarafı da bizim uygulama içerisinde olmamızdır. Bahçe Bitkiler bölümünde meyve, sebzeyle çalışan hocalarımız var. Avantajlarımızın en büyük yani bu uygulamayı da bunlarla berabergötürebiliyoruz. Özellikle yeni çeşitlerin ıslah edilmesi, geliştirilmesi veya üreticiye dönük sağlıklı fidanlar elde edilebilmesi konusunda çalışan hocalarımız var. Bitki Koruma bölümündeki hocalarımız özellikle bitki hastalıkları konusunda çalışıyor. Böcekler, zararlılar, yabancı otlar olsun inceleme alanlarıdır. Özellikle kültür bitkilerindeki zararı en aza indirebilmek içinnasıl mücadele ederiz bu konularda çalışmalar yapıyoruzve yapmaya da devam ediyoruz"

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!