Zirai Don Uyarısı! Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli’de Risk Artıyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için zirai don uyarısında bulundu. 19-22 Mart tarihleri arasında, bu bölgelerde orta ve yer yer kuvvetli don olayları bekleniyor. Zirai donun tarıma zarar vermemesi için dikkatli olunması gerektiği bildirildi.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için zirai don uyarısında bulundu. 19-22 Mart 2025 tarihleri arasında bu illerde zirai don olayları yaşanması bekleniyor.
KUVVETLİ ZİRAİ DON BEKLENİYOR
Yapılan açıklamaya göre, Adıyaman çevrelerinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don yaşanacakken, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, özellikle tarım sektöründe hasara yol açabilir.
TEDBİRLİ OLUN!
Oluşabilecek risklere karşı bölge halkının dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi. Zirai don olayları, özellikle tarımsal üretimi etkileyebileceğinden, çiftçilerin ve tarım sektörü çalışanlarının önlemlerini alması önem taşıyor. Meteoroloji, bu tür olumsuz hava şartlarının üreticiler için büyük bir risk oluşturduğunu vurguladı.
.jpg)
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Yeşilyurt’ta Kontrolden Çıkan Kamyonet Toprak Alana Çarparak Durabildi
- Malatya’da İki Ayrı Noktada Yangın Paniği Yaşandı
- Çocuk Taciri Ve Bahis Çetelerine Şafak Operasyonu
- Evlerde Saklanan Antika Eşyalar İçin Ücretsiz Danışmanlık Başladı
- Zehir Tacirlerine Geçit Vermeyen Emniyet Güçleri Üç Şüpheliyi Yakaladı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.