dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2440.5
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64378.27$

Akşener Malatya'da aday gösterilmiş


Akşener Malatya'da aday gösterilmiş
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in Fethullah Gülen tarafından Tansu Çiller'e referans gösterildiği iddiaları ortalığı karıştırdı.
Narin

İddiaları reddeden Akşener, Çiller'in Malatya ziyareti sırasında 'belediyelerde kadın aday' göstereceğini açıklaması üzerine kendisinin aday gösterildiğini söyledi.

HABER MERKEZİ- ÖZEL

Bir süredir adı paralel yapıyla anılan ve şimdilerde MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Meral Akşener'in DYP döneminde referansının Fethullah Gülen olduğu iddiaları ortalığı karıştırdı. İddiada tepki gösteren Akşener,"Sayın Çiller bir Malatya seyahati sırasında bazı büyükşehirlerde kadın aday göstereceklerini açıkladı. Bizim derslere katılan DYP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Özgün'e gazeteciler ‘Sizin kadın adayınız var mı' diye sordu. O da benim ismimi verdi" dedi.Daha sonra kendisinin aday adayı olarak kaldığını kaydeden Akşener, "O tarihlerde Nurettin Veren diye birini tanımıyordum. İlk kez 1995'te Bosna seyahatinde gördüm. Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru gibi gazeteciler de vardı."

DYP'DEN ADAY ADAYIYDIM

1994'te DYP'den büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu hatırlatan Akşener, " O dönem Kocaeli'de iki kez yılın en etkili kadını seçildim. Üniversitede hocaydım ve Kadın Araştırmaları Merkezi'nde parti ayrımı yapmaksızın siyasi partilerin il kadın kollarına siyaset, iletişim, diksiyon gibi dersler veriyorduk" diye anlattı.

ÇİLLER: REFERANS ALMADIM

MHP Genel Merkezi'nin muhalif aday Meral Akşener'in, DYP'ye, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in genel başkan olduğu dönemde Fethullah Gülen'in tavsiyesiyle girdiği iddiası, Tansu Çiller'in de tepkisine neden oldu. Hürriyet'e konuşan Çiller, her konuda “Benim ismimin geçtiği birşeyi benim ağzımdan duymadıysanız inanmayın” yaklaşımında olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Ben bu konuda birşey söylemiş miyim? Hayır. Meral Hanım, bizden sonra farklı partilerde uzun zaman siyaset yaptı. O zamanları ben bilmem. Ancak, bizim dönemimizle ilgili konuşabilirim. Ben hiçkimse ile ilgili bir referans almadım. Hele bakanlık meselesi hiç öyle işlemez. Kimseyle temas kurulmaz, kurdurtmadım zaten. Adımın başka partilerin iç meselelerine karıştırılmasını doğru bulmuyorum. Benim üzerimden kimse siyaset yapmasın.” Bahçeli'nin talimatı ile yazılan ‘Oyun Bozulacak Neden' başlıklı kitapta Akşener'i DYP'ye Gülen'in önerdiği iddia edilmiş, gazeteci Nurettin Veren'in Akşener için aracı ve ricacı olduğu öne sürülmüştü.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!